Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.11.2018 19:04

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17 ilçede görev yapan öğretmenlere yönelik Kültür Merkezi Lale Salonu’nda program düzenlendi. Programda Büyükşehir Belediyesi eğitmenlerine hitap eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilmesinin yıldönümü dolayısıyla kutladığımız bu özel günde tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç,  24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa katıldı. Programda Genç’in yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Sarıgöl Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Akif Kılıçarslan, MHP Kadın Kolları Başkanı Hediye Özsoy, şube müdürleri, Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde bulunan MABEM (Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi), MASMEK (Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursu), konservatuvar, kreş, çocuk kültür ve sanat merkezleri ile birlikte gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenler yer aldı.
Öğrenciler Öğretmenlerini Resmetti
24 Kasım Öğretmenler Günü programının öncesinde birçok öğrencinin Öğretmenlerini anlattıkları resim sergisinin açılışı da yapıldı. Açılış kurdelesini protokol hep birlikte keserken, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, sergide yer alan resimleri tek tek inceledi ve öğrencilerden bilgiler aldı. 
ÇKSM Öğrencileri Öğretmenleri İçin Şiir Okudu
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri öğrencileri, şiir okudu.  Ardından Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Aksoy, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eğitime verdiği önemin her geçen gün arttığına dikkat çekti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk Hiçbir Zaman Unutulmayacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, düzenlenen programda yaptığı konuşmasına görevi başındayken şehit olan öğretmenleri unutmayacaklarını söyleyerek başladı. Genç, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e “Başöğretmen” unvanı verilişinin yıldönümü dolayısıyla kutladığımız Öğretmenler Günü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluyum. Hepinizi şahsım ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün adına en derin ve kalbi duygularımla selamlıyor, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü şimdiden kutluyorum. Harf inkılabını hayata geçirerek yepyeni ve aydınlık Türkiye’nin temellerini atan Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve şükranlarımızla sözlerime başlamak istiyorum. Bugün burada bir arada olabiliyorsak, güzel konuşabiliyorsak, kadın-erkek eşit bir şekilde bilimde, sanatta, siyasette ve bürokraside yer buluyorsak, tüm bunları O’na borçluyuz. O’na olan şükranlarımızı göstermek için dönemin Bakanlar Kurulu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanı vermiştir. Atamızın bu unvanı kabul edişi olan 24 Kasım tarihi, doğumunun 100’üncü yılı olan 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır” dedi. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Alanında Büyük Bir Aile Oldu
Manisa Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında birçok yatırım yaptığını dile getiren Genç, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün öncülüğünde kurduğumuz ve Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte il geneline yaydığımız MABEM kursları; çocuklarımızın okul öncesi eğitimlerine katkı sağlamak ve onların donanımlı ve bilgili bireyler olarak yetişmelerine ön ayak olmak için hayata geçirdiğimiz kreş ve Çocuk Kültür Sanat Merkezlerimiz; yetişkin eğitimleri için açtığımız MASMEK kurslarımızla bugün Manisa Büyükşehir Belediyesi eğitim alanında da, çok büyük bir aile oldu. Gerek mezun olan çocuklarımız ve gençlerimiz, gerek de kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizle on binlerce Manisalıya çeşitli dallarda eğitimler vermenin gururuyla bugün bir aradayız. Bu güzide kurumlarımız kurs ve eğitim vermekle yetinmedi. Başarı seviyesini her geçen gün yükselten, ortaya koyduğu faaliyetlerle herkesin imrenerek izlediği önemli eğitim yuvaları haline geldi. Bugün itibarıyla her bakımdan modern ve donanımlı sınıflarla gençlik merkezlerimiz bünyesinde ve ilçelerimizdeki modern binalarda MABEM’ler ve MASMEK kursları; ferah ve farklı mimari konseptiyle Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, çocuklarımızın, gençlerimizin ve tüm Manisalıların ilgi odağı olmuş bir durumdadır” ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerimiz Geleceğin Birer Kurucularıdır
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün eğitim vizyonunun büyük olduğunu dile getiren Genç, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak tutulmaları, hedeflerine ulaşmaları ve Atatürkçü, çağdaş, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı kendimize misyon olarak üstlendik. Bu noktada siz değerli öğretmenlerimize büyük görevler düşmekte. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Bu sözün ışığında çocuklarımıza en doğru eğitimi, onların hayata en güzel şekilde hazırlanmaları, sizin en önemli sorumluluğunuzdur. Bunları fazlasıyla yerine getirdiğinizden ve getirmeye devam edeceğinizden hiç şüphem yok. Bu noktada hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, hem de bizler, sizlerin bizzat destekçisi olduğumuzu vurgulamak istiyorum” dedi.
Yurttaki Tüm Öğretmenlerimizin Gününü Kutluyorum
Çocukların yetişmesinde Öğretmenlere çok şey borçlu olduklarını dile getiren Genç, “Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesi; eğitim ve öğretimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabilir. Çocuklarımızın yetişmesinde her türlü fedakarlığı gösteren öğretmenlerimize çok şey borçluyuz. Başta siz değerli Büyükşehir Belediyemizin eğitmen kadroları olmak üzere, çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleriniz ve öğrencilerinizle birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum. Emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevleri başındayken terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu güzel etkinlikte bizlerle bir arada olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
Genç, Öğretmenlere Hediye Verdi
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Manisa merkez Şehzadeler ve Yunusemre başta olmak üzere 17 ilçede görev yapan öğretmenleri sahneye davet etti. İlk olarak Büyükşehir Belediyesi’nde daire başkanlığı ve şube müdürlüğü görevlerini yürüten emekli öğretmenleri tebrik eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, daha sonra, MABEM, MASMEK, konservatuar, kreş, çocuk kültür ve sanat merkezleri ile birlikte gençlik merkezlerinde görev yapan öğretmenlere hediyelerini takdim etti. 
Öğretmenler İle Özçekim
Program bitiminden sonra düzenlenen kokteylde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, öğretmenler ile yakından ilgilendi, sohbet etti ve öğretmenlerin özçekim isteklerini geri çevirmedi.  
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu