13.01.2019 15:16

İl genelinde hayata geçirdiği MABEM ile öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, 2019 YKS hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla TYT-AYT semineri düzenledi. 12. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde MABEM öğretmenleri tarafından sınav içeriği, sınav süresi, sınavın değerlendirilmesi, puanlama sistemi ve başarı sıralaması gibi konularda bilgiler verildi.

MABEM kursları ile binlerce gencin daha iyi üniversitelere yerleşmesini amaçlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği seminerler ile de öğrencilerin sınava bilinçli bir şekilde hazırlanmalarını sağlıyor. Bu kapsamda 2019 YKS hakkında öğrencileri bilgilendirmek amacıyla TYT-AYT semineri düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde MABEM Şehzadeler Şubesi tarafından mezun ve 12. Sınıf öğrencilerine yönelik çeşitli bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde MABEM Rehber Öğretmenleri Hilal Eker ve Sezen Yurtkölesi Aktaş, sınav tarihleri ve sınavın içeriği, soru adedi, sınav süresi, sınavın değerlendirilmesi ve puanlama sistemi, öğrencilerin puan türleri için çözmeleri gereken testler, başarı sıralaması, ortaöğretim başarı puanı hesaplama şekli, milli savunma üniversitesine başvuru koşulları, polis meslek yüksekokulları başvuru koşulları konularında bilgi verdi. Öğrencilerin merak ettikleri soruların yanıtlandığı seminerde daha sonra verimli çalışma teknikleri anlatıldı.