Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.03.2019 12:15

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünün 98’nci yılı ve usta kalem Mehmet Akif Ersoy’u anma günü ile ilgili olarak tiyatro oyunu sahnelendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Genç, oyundan önce yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin var oluş destanıdır” dedi.  
Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile ilgili olarak bir tiyatro oyunu düzenledi. Şehir Tiyatrosu tarafından oynanan oyun izleyicilerden tam not aldı. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Sağlık İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, AB ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Nedim Zurnacı, Kültür Şube Müdürü Fırat Özcan, Şehir Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Şengöz ve Manisalı vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştirdi.  
“İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin var oluş destanıdır”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy ve tüm şehitleri rahmetle anan Genç, programa katılan Manisalılara teşekkür ederek, “Bugün çok önemli bir gün. Türk Milleti için önemli ve anlamlı bu günde, evlerinizden kalkıp buraya gelmeniz ve milli duyarlılık gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. İstiklal Marşı, Türk Milleti’nin varoluş destanıdır. 12 Mart 1921’de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen ve hiçbir milletin milli marşında olmayan ‘Korkma’ diye başlayan bir milli marşımız var. Akif, ücret almadan, aldığı ödülü bağışlayan muhterem bir insan. Böyle güzel bir güfteyi Türk Milleti’ne armağan ediyor. İstiklal Marşı Türk Milleti’nin bağımsızlığının sembolü, İstiklal Marşı Türk Milleti’nin inançlarının sembolü, İstiklal Marşı Türk Milleti’nin istiklale duyduğu özlemin bir sembolü olarak yazılmış ve bugüne kadar da aynı inançla, aynı şevkle, aynı duyarlılıkla, hep birlikte her yerde söylenmektedir. Allah bu millete, İstiklal Marşı şairimizin de dediği gibi bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.
Duygu Dolu Anlar Yaşandı
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda, Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden uyarlanan ‘Küfe ve Kahve’ isimli oyunlar oynandı. Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün oyunlaştırıp yönettiği ve Şehir Tiyatrosu ile öğrencileri tarafından sahnelenen oyunlar izleyicilerin beğenisini kazanırken, İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili bölümde salonda duygu dolu anlar yaşandı. Oyun izleyicilerden tam not aldı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu