Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.04.2019 18:31

479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Rusya Halk Dansları Topluluğunun gösteri yaptığı festival açılışının ardından Fatih Sergi Salonu’nda ‘Klasik Türk Sanatları’ sergisinin açılışı da gerçekleştirildi. Programlara Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.
479. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festival açılışına, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, birçok ülkeden gelen misafirler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.  Festival açılışı, Rusya Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ile başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık söz aldı. Tanık, festivalin en iyi şekilde sürmesi temennisinde bulundu. Ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Ergün,  “Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan, çok sayıda kültür ve medeniyete kucak açmış Manisa’mızın 5 asırlık geleneği Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen bu güzel etkinlik vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.
Mesir Festivali Önemli Bir Marka Değeri
Başkan Ergün, “479 yıldır kutlanan ve UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası listesine alınan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, şehrimizin yurtiçinde ve yurtdışında tanıtımı açısından oldukça önemli bir marka değeri olma özelliği taşıyor. Bu açıdan ülkemizin en köklü festivalleri arasında yer alan bu önemli festivalin geliştirilmesi ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılması noktasında Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve çalışmalarımızı da buna göre yönlendiriyoruz. Festivalin önemini her defasında vurguluyor ve dile getiriyoruz. Bu tür köklü festivallerin yaşatılması için yalnızca kurumların katkısı yeterli olmaz. Bu şehirde yaşayan her vatandaşımızın, şehrin markası haline gelen festivale katılım göstererek sahip çıkması da oldukça önem arz ediyor. Bu noktada şehrimizdeki sanatçı ve zanaatkarların sergileriyle çalışmalarıyla festival içerisinde aktif olarak yer alması, bizleri mutlu ediyor. Bu nedenle birazdan açılışını yapacak olduğumuz sergide emek veren sanatçı arkadaşlarımıza tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum. Bu güzide festivalimize yurtdışından katılan yabancı konuklarımıza, kardeş şehirlerimize, belediye başkanlarımıza ve halkoyunları ekiplerine de ayrıca teşekkür ediyor, onları Manisa’mızda ağırlamaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu duygularla 479’uncu Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’mizin hayırlara vesile olmasını diliyor, bu güzel sergiye katkı sağlayan tüm sanatçılarımıza ve emeği geçen herkese bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün ardından Manisa Valisi Ahmet Deniz söz aldı. Deniz, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ülke turizmine katkısı olduğunui, Manisa’nın da tanıtımı açısından önemli bir organizasyon olduğunun altını çizdi. Manisa Valisi olarak ilk defa festivali yaşayacak olmaktan dolayı da çok heyecanlı olduğunu dile getiren Manisa Valisi Ahmet Deniz, 479.Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin en güzel şekilde geçmesini temenni etti.
Klasik Türk Sanatları Sergisi Açıldı
Festival açılış programının ardından Fatih Sergi Salonu’nda Klasik Türk Sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Sergi açılışına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik de katıldı. Protokol üyeleri tarafından yapılan kurdele kesiminin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Çok Sesli Korosu mini bir konser verdi. Manisa Valisi Ahmet Deniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler, Klasik Türk Sanatları sergisinde yer alan eserleri tek tek inceleyerek, eserler hakkında bilgiler aldı. Başkan Ergün’e çiçek takdim edildi.  

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu