30.04.2019 15:59

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ‘Kadın Sağlığı’ eğitimlerini tamamlayan kadınlara katılım belgeleri verildi. Kursiyerlere katılım sertifikalarını Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım teslim etti.
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan Kadın Sağlığı Eğitim Programını bitiren kadınlara sertifikaları takdim edildi. Hekim, hemşire ve ebelerden oluşan ve Saruhanlı İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli olan kursiyerlere katılım sertifikaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım tarafından teslim edildi.

Hedef; Daha Çok Kadına Ulaşmak
Yılın ilk döneminde başlayan eğitimlerde devam zorunluluğunu yerine getiren kadınlara, katılım sertifikaları Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım tarafından verildi. Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Tuğçe Başdemir’den eğitimler hakkında bilgi aldı. Yıldırım, eğitimlerin daha çok kişiye ulaşması gerektiğinin altını çizdi. Kursiyerler sağlık personeli olarak, hem bilimsel gelişmeleri takip etmenin hem de bireysel olarak farkındalığı artırıcı ve yenilikçi eğitimlere katılmanın önemli olduğunu dile getirdiler. Psikolog Tuğçe Başdemir, yeni eğitim döneminin Eylül 2019’da başlayacağını, kayıtların Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi’nden yapılabileceğini belirtti.
Bilgili, Sağlıklı ve Güçlü Bir Kadın Olmak İçin
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Danışma Merkezi Psikoloğu Tuğçe Başdemir tarafından Atatürk Gençlik Merkezi’nde kadınlara verilen eğitimlerde; üreme organları ve işlevleri, temizlik-beslenme, güvenli annelik, doğurganlığın düzenlenmesi, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, cinsellik, iletişim, haklar, çocuklar ve ergenler, genel sağlığı koruyucu davranışlar konuları işlendi.