14.05.2019 13:22

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda özel bir program düzenlendi. Manisa Yunusemre Özel Eğitim Uygulama Okulu, Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe, Öğretmen Şükran Bilgener Eğitim Uygulama Okulu iş birliğiyle düzenlenen programa, Manisa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları da katıldı.
Özel öğrencilerin hünerlerini sergilediği ve gösterileriyle ailelerini ve katılımcıları oldukça mutlu ettikleri bu anlamlı programa Manisa Valisi Ahmet Deniz, Vali Yardımcıları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Müge Kuğu, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şaver Yüksel, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Yunusemre Özel Eğitim Uygulama Okulu, Manisa Özel Eğitim Uygulama Okulu 3. Kademe, Öğretmen Şükran Bilgener Eğitim Uygulama Okulu yöneticileri ve aileler katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Manisa Valisi Ahmet Deniz, bir konuşma yaparak gösterinin hazırlanmasında büyük emek veren özel öğrencileri kutladı. Vali Deniz’in konuşmasından sonra, gösteriler başladı. Okulları temsilen hazırlanan gösterilerde tüm çocuklar, engellerin aslında yalnızca zihinde sınırlayıcı bir düşünce olduğunu gösterircesine tüm hünerlerini sergilediler. Aileler ve protokol üyeleri, heyecan ve mutlulukla tüm gösterileri takip etti. Gösterilerin ardından öğrencilere temsili diploma verildi ve kepler hep birlikte havaya atıldı.