Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
31.05.2013 14:55

MANİSA’da 8. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri, düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı. Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başlayan etkinlikler, Top Kale mevkiindeki evinin önündeki törenlerle devam etti. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa Tarzanı, yeşil mücadelenin bir sembolü olarak adını tarihe yazdırmıştır” dedi.

8. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin mezarı başında anılmasıyla başladı. Buradaki törene Belediye Başkan Yardımcısı Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, TEMA Vakfı gönüllüleri ve bazı vatandaşlar katıldı. Başkan Yardımcısı Çipiloğlu, Ahmet Bedevi’nin mezarına çelenk koydu. Ardından okunan dualarla buradaki tören son buldu. Etkinlik, Top Kale mevkiindeki Tarzan Kulübesi’nde devam etti. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri açılış törenine Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis Üyesi Sezai Gürcan, daire müdürleri, TEMA gönüllüleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Manisa Belediyesi Halkoyunları Topluluğu, gösteri yaptı.

Çocuklara ağaç ve çiçek sevgisi aşıladı

Gösterinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bilenen tek çevreci kahraman olan Manisa Tarzanı, Hayatını yeşile adamış bir halk kahramanıdır. Manisa'yı tüm Türkiye'ye örnek olacak şekilde ağaçlandırmaya adamış bu gönül insanı, yaşadığı süre boyunca binlerce ağaç dikmiş ve adını dünyanın ilk çevrecisi olarak duyurmuştur. Aslında Manisa Tarzanı, yeşil mücadelenin bir sembolü olarak adını tarihe yazdırmıştır. Manisa Belediyesi’nin kadrolu elemanı olarak işe başlayan ve park bahçe işlerinde yıllarını bahçıvan olarak sürdüren Ahmet Bedevi, Manisalıların da yeşilli korumasına aracılık etmiş, yaşadığı yıllarda çocuk olan şimdinin büyüklerine ağaç ve çiçek sevgisini aşılamıştır. Bizler bugün, Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin anısını yaşatmak ve bıraktığı mirası yeşil Manisa’yı daha da yeşil hale getirerek geleceğimiz çocuklarımıza bırakmak niyetindeyiz. Bunun için de her geçen gün Manisa’daki yeşil alan miktarını arttırıyoruz. Göreve geldiğimizde başlattığımız ve çevre illere örnek olan yeşil kuşak uygulaması ile Manisa’nın kaldırımlarını yeşil ile buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.

Betonlaşmaya karşı mücadele edin

Konuşmasında çocuklara da seslenen Başkan Ergün, “Bizler Manisa Tarzanı’nı bire bir görmüş nesiller olarak onun mirasını koruyup bugünlere getirdik. Yeşil Manisa’yı daha yeşil yapmak için elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Siz geleceğimiz gençlerimiz de inşallah bu felsefe ile hareket ederek, yeşile saygının kalmadığı günümüzde bir ağacı bile koruyarak betonlaşmaya karşı mücadelenizi devam ettireceksiniz” dedi.

Protokolden vatandaşa karanfil

Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından söz alan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa’nın kimliklerinden bir tanesi olan Manisa Tarzanı’nı anma etkinliklerinde bulunmaktan mutlu olduğunu ifade ederek, gençlerden orman yangınlarına sebep olacak işlemlerden uzak durmasını istedi. Konuşmaların ardından Top Kale mevkiinden Saruhan Park’a kadar yürüyüş düzenlendi. Vali Abdurrahman Savaş, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri, yürüyüş güzergahı boyunca halkı selamladı, kadınlara karanfil takdim etti.

Etkinliklere Manisa Belediyesi renk kattı

8. Manisa Tarzanı ve Çevre Günleri etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne Manisa Belediyesi renk kattı. Etkinliğe katılanlara üzerinde Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’nin resminin basılı olduğu tişört ve şapka dağıtan Manisa Belediyesi, konservatuvar bünyesinde oluşturduğu Bando Takımı ile etkinliklere ayrı bir hava kattı. Öte yandan Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularından Ahmet Uğur Say da, yürüyüş boyunca Manisa Tarzanı Ahmet Bedevi’yi canlandırdı. Yürüyüş, Saruhan Park’taki fidan ve lokma dağıtımı ile son buldu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu