Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.09.2019 15:25

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’da bir haber sitesinde “Büyükşehir Engelli Öğrencilerin Çalıştığı +1 Kafenin Suyunu Kesmiş” başlığı ile yayınlanan haberi yalanladı. Ayrıca söz konusu haberde kullanılan dilin ayrımcılık içerdiğini belirten MASKİ, Down Sendromu’nun bir engel ya da tedavisi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğunun altını çizdi.

Turgutlu’da faaliyet gösteren ve Down Sendromlu bireylerin çalıştığı +1 Kafe’nin suyunun kesildiğine yönelik haberin gerçekleri yansıtmadığını açıklayan Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ve MASKİ’nin her zaman dezavantajlı vatandaşların yanında olduğunu belirtti. MASKİ’nin açıklamasında şunlara yer verildi: “Gerçekleri yansıtmayan bir haberle Turgutlu halkına ve Down Sendromlu bireylere İdaremizin, ‘Cengiz Ergün ve yönetiminin Turgutlu’ya ve engelli öğrencilere bakış açısı’ gibi ifadelerle hedef gösterilmesinin habercilik anlayışı ile bağdaşmadığını kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Turgutlu Belediyesi 4 aylık su borcunu ödemediği için TURBEM Eğitim ve Gençlik Merkezi’nin suyu Temmuz ayında kesilmiştir. Haberde yer aldığı gibi su hizmetinin borç nedeniyle sonlandırılması +1 Kafe’ye yönelik değil, kafenin de içerisinde yer aldığı gençlik merkezinin su borcundan dolayı gerçekleşmiştir. Gençlik merkezinin bünyesinde birçok alan bulunmaktadır. İlgili Belediyenin borcunu kısa bir süre içerisinde ödemesine takiben hemen suları açılmıştır”

MASKİ’den Farkındalık Çağrısı

MASKİ Genel Müdürlüğü, kurulduğu 2014 yılından itibaren engelli, yaşlı, kimsesiz, şehit yakını veya gazilerin hizmetlerden daha etkin faydalanabilmeleri için birçok proje gerçekleştirdi. Dezavantajlı bireylerin tüm aboneler ile aynı hizmeti alabilmeleri için ‘Yalnız Değilsiniz’ ismi ile hayata geçirilen proje ile kapılarına kadar hizmet götürülmektedir. Ayrıca engelli, şehit yakını ve gazilere de MASKİ Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda indirimli olarak su temini sağlanmaktadır. Söz konusu haberde kullanılan dilin kendisinin de ayrımcı bir ifade olduğu eklenerek, Down Sendromu’nun bir engel ya da tedavisi gereken bir hastalık değil, genetik bir farklılık olduğu bir kez daha vurgulandı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu