Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
04.09.2019 18:35

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi bünyesinde aldıkları eğitimler ile üniversite ve liselere giriş sınavlarında başarı gösteren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, başarılı öğrencilere ödüllerini takdim ederken, başarılarının devamını diledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) bünyesinde eğitim alarak girdikleri üniversite ve liselere giriş sınavında başarılı olan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, öğrencilere ödüllerini verirken, başarılarının devamını diledi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Başkan Ergün’ün yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, daire başkanları, MABEM Müdürü Cihan Tibukoğlu, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, MABEM öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını sayısal puan türünde Manisa 1’incisi olan Enes Dursun öğrenciler adına, LGS’de başarılı olan öğrencilerden Bengisu Turan’ın velisi Hakan Turan ise öğrenci velileri adına yaptı. Konuşmalarda desteklerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerini ilettiler. Hakan Turan’ın ardından söz alan MABEM Müdürü Cihan Tibukoğlu ise, başarılı öğrencileri tebrik ederek, yollarının açık olmasını diledi.

“Öğrencilerimize fırsat eşitliği oluşturmak istedik”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün konuşmasında, eğitimin aileden başlayarak mezara kadar devam eden önemli bir olgu olduğunu belirterek, fırsat eşitliği oluşturmak adına 2007 yılında belediye meclis kararı ile MABEM’i açtıklarını hatırlatarak, 2009 yılında ise büyüterek bu günlere gelindiğini söyledi. Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte yani yaklaşık beş yıl önce 151 derslik ve 256 öğretmenle tam 6 bin 100 öğrenciye eğitim vermiştik. 2014–2015 eğitim-öğretim yılı LYS sonrası yerleştirme başarımız % 95’ken 2015–2016 yılında başarımız yüzde 97’ye; 2016–2017 yılının sonunda LYS sonrası yerleştirme başarımız yüzde 98’e çıktı. 2017–2018 eğitim-öğretim yılında 155 derslik 270 öğretmen kadromuzla 7 bin 666 öğrencimize eğitim verdik. 2018–2019 eğitim-öğretim dönemine geldiğimizde ise 8 bin 766 öğrencimiz eğitim aldı. 2018–2019 yılının sonunda YKS sonrası yerleştirme başarımız yüzde % 98.21 oranına ulaştı. Tüm bu rakamlar bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi ve bu gururu devam ettirmek için azmimizi arttırdı” dedi.

“Öğretmenlerimiz hayalleriniz için özveriyle çalışıyor”

Öğrencilerin hayallerini gerçeğe dönüştürmek için MABEM bünyesinde bulunan öğretmenlerin özveriyle çalıştıklarını ve çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Ergün, “Hepinizin hayali iyi ve nitelikli lise ve üniversitelere gitmek ve buradan bilgili ve donanımlı olarak çıkmak, bunu iyi biliyoruz. Uzman eğitim kadromuzla en iyi yayınlarla ve en donanımlı kaynaklarla eğitmen kadromuzda bulunan kardeşlerim sizlerin bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için özveriyle çalıştı ve çalışıyor. Öncelikle sizlerin huzurunda MABEM yönetim ve eğitmen kadrosuna teşekkür ediyorum. Bugün MABEM’de aldığı eğitimin ardından LGS’de 500 tam puan alarak derece yapan 4 evladımız Galatasaray Lisesini kazanarak hem bir ilke imza attı, hem de ailelerinin ve bizlerin gururu oldu. Manisa’mızın sayılı Fen liselerine, Anadolu liselerine girmeye hak kazanan öğrencilerimiz de yine aynı gururu bizlere yaşattı. Üniversite hazırlık kurslarımızda eğitim alan genç kardeşlerimiz de YKS sonuçlarının ardından Tıp Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Hukuk, Edebiyat gibi seçkin ve nitelikli bölümlere yerleşti. 20 Tıp, 9 Diş Hekimliği, 10 Eczacılık, 24 Beslenme ve Diyet, 13 Fizik Tedavi, 94 Hemşirelik ve Ebelik, 18 Mimarlık, 10 Moleküler Biyoloji ve Genetik, 214 Mühendislik, 13 Veterinerlik, 5 öğrenci milli savunma üniversitesi fakültelerini kazandı. Eşit ağırlık dalında 53 Hukuk, 20 Psikoloji, 23 PDR, 12 denizcilik işletmeciliği, 10 havacılık yönetimi, 64 sosyal hizmetler, 29 sosyoloji, 17 yönetim bilişim sistemleri, 203 iktisadi idari bilimler ve 7 öğrencimiz de istatistik fakültelerine girdi. Sözelde de 70 ilahiyat, 10 çocuk gelişimi, 54 iletişim, 33 gastronomi ve mutfak sanatları ve 167 öğrencimiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretmenlik programlarına yerleşti. Yabancı dil dalında ise 5 öğrenci kardeşimiz mütercim tercümanlık, 24 öğrencimiz öğretmenlik, 5 öğrencimiz turizm otelcilik, 5 öğrencimiz de turizm rehberliği bölümlerini kazandı. Bunların dışında 1315 öğrencimiz iki yıllık çeşitli fakültelere yerleşti. Tüm saydığım lise ve üniversite yerleştirme sonuçları nedeniyle başta evlatlarımız olmak üzere, MABEM eğitim kadromuz ve değerli velilerimizi bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Kendinizi dünyaya adapte etmeniz gerekiyor”

Başkan Ergün, eğitimin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, sadece okumanın yeterli olmadığına dikkati çekerek, öğrencilerin kendilerini çağın gereklerine ve dünyaya adapte etmeleri gerektiğini söyledi. Başkan Ergün, “Bunların yanında ailenize, vatanınıza, milletinize, bayrağınıza ve ülkemizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun ilkelerine bağlı olmanız da önem verdiğimiz ve sizlere aşılamaya çalıştığımız birey olma sorumluluğudur. Daha önce bir konuşmamda belirttiğim hususu burada bir kez de sizlerle paylaşmak istiyorum. Her şey, evrendeki yıldızlar da dahil bir rotadan, bir çizgiden hareket etmek zorunda. Eğer bu çizgiden sapma olursa felaket olur. Milletlerin, toplumların da işte böyle hassas çizgisi vardır. Büyük Türk milletinin, güzel Türkiye’mizin yolu da bu ülkenin kurucusu Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. O’nun bizlere gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma yoludur. Bizim yolumuz Atatürk devrimlerinin, ilke ve inkılaplarının, bize miras bıraktığı çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin ışığıyla aydınlanmıştır. Sizden de tek beklentimiz bu çizgiden, bilimin ve aydınlanmanın yolundan ayrılmamanızdır” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere Atatürk Vurgusu Yaptı

Başkan Ergün, konuşmasının sonunda Mustafa Kemal Atatürk’e vurgu yaparak, “Liselere ve üniversitelere giriş sınavlarında başarı gösteren öğrencilerimizi, onlara büyük özveriyle eğitim veren öğretmen arkadaşlarımı ve idarecilerimizi yürekten kutluyorum. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet ettikleri için değerli velilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere işaret ettiği Muasır Medeniyetler Seviyesine ulaşmanın yolunun eğitim ve çalışmaktan geçtiğini biliyoruz. Bu doğrultuda gençlerimizin ve çocuklarımızın eğitimlerine desteğimizi arttırarak devam ettireceğimizden şüpheniz olmasın” dedi.

Ödül Törenine Geçildi

Yapılan konuşmalar ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından başarılı öğrencilerin ödüllendirileceği törene geçildi. Başkan Ergün, dereceye giren tüm öğrencileri tek tek tebrik ederek, hediyelerini verdi, başarılarının devamını diledi. Tören sonunda Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen tüm öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu