Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.06.2013 16:56

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Kenan Evren Sanayi Sitesi esnafıyla bir araya geldi. Küçük Sanayi Camii’nde yapılan duvar düzenleme çalışmalarını inceleyen Başkan Ergün, Mümin Özkasap Spor Tesisleri’nin bir benzerinin de siteye yapılacağının müjdesini verdi.

Her hafta bir mahalleyi ziyaret eden ve sorunları yerinde inceleyen Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bu haftaki durağı, Kenan Evren Sanayi Sitesi oldu. Başkan Ergün’ün Kenan Evren Sanayi Sitesi ziyaretine Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Belediye Meclis üyeleri Sezai Gürcan, Hüseyin Alp, Mazlum Yüzgider, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, birim müdürleri ve sanayi sitesi esnafı eşlik etti. Cuma namazı çıkışının ardından Küçük Sanayi Camii’nde Manisa Belediyesi’nce yürütülen duvar yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Ergün, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Cami duvarının atması sonucu kötü bir görünüm ortaya çıktığını belirten Başkan Ergün, cami cemaatinin talebi üzerine çalışmanın başlatıldığını, aynı durumun yaşanmaması için önlem aldıklarını söyledi.

Dört dörtlük bir spor tesisi yapılacak

Başkan Ergün ve beraberindekiler daha sonra proje çalışması tamamlanan yeni spor tesisi alanında incelemelerde bulundu. Sanayispor yöneticileri ile alanda inceleme yapan Başkan Ergün, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Küçük Sanayi Sitemiz içinde, yıllardır atıl durumda olan bu alanın spor tesisi yapılması konusunda ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz ve proje ekibi, çalışmalarını hemen hemen bitirdi. Bu ay içerisinde inşallah ihalesini tamamlar tamamlamaz, Temmuz ayı içerisinde bunun çalışmasını başlatacağız. Tahmin ediyorum 1-1,5 aylık bir süre içerisinde buranın düzenlemesini bitirerek, yeni sezonda hem Sanayispor, vakit buldukça da, boşluk oldukça diğer amatör takımlarımız da burada idmanlarını yapabilecekleri bir suni çim saha, yanında da soyunma odaları, tuvaletleri, banyoları ve etrafın bütün aydınlatmalarıyla gece de kullanılabilecek dört dörtlük bir tesis haline getirme kararı aldık. Bugün ilgili yönetici arkadaşlar da burada. Onlara şimdiden hayırlı olsun diyorum. Allah bitirmeyi nasip etsin. Önemli olan gençlerimizin burayı kullanabileceği alan haline getirmek. Her şey onların mutluluğu için. Daha sağlıklı birer birey olarak onları topluma kazandırmak, tek amacımız bu.”

Önemli bir eksiklikti

Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e Manisa’daki amatör spor kulüplerine verdiği destekler nedeniyle teşekkürlerini sunan Sanayispor Kulüp Başkanı Ogün Şen, “Başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Sanayispor ve kardeş amatör takımlarımızın en büyük eksikliği olan idman sahasına bir yenisini ekleyecek olmaları bizleri mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sitede genel temizlik yapılacak

Daha sonra Sanayi Sitesi’ni de gezen Başkan Ergün, site genelindeki uzayan otların temizlenmesi konusunda Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne, kaldırımlara yayılmalar ve hurdaların toplatılması konusunda Zabıta Müdürlüğü’ne, genel temizlik yapılması konusunda da Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne talimat verdi. Ziyaretinden dolayı Başkan Ergün’e teşekkür eden sanayi sitesi esnafları, Manisa Belediyesi’nin sitelerine yaptığı hizmetlerin yadsınamayacağını vurguladılar.

1970’ten beri hizmet almamıştı

Manisa Belediyesi olarak kentle iç içe olan sanayi sitesinin kente yakışmayan bir durumda olduğunu tespit ettiklerini, 57 mahallede çalışmaları tamamladıktan sonra hızla çalışmaları bu bölgeye aktardıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Sanayi sitemiz ne yazık ki kurulduğu 1970 yılından beri hizmet alamamıştı. Asfalt, kaldırım, yağmur suyu drenaj hattı, aydınlatma lambaları, içme suyu şebeke sorununun çözümü gibi önemli yatırımları buraya yaptık. Yaklaşık 6 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirdik ve esnafımıza muntazam bir sanayi sitesi sunduk” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu