Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.06.2013 19:35

KENT Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirdiği Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi çerçevesinde Alaşehirli bayanlar Manisa’ya geldi. Bayanların Atatürk Gençlik Merkezi gezisine katılan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendilerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Manisa Belediyesi olarak tarihimizi yaşattığımız, vatandaşlarımızın daha sosyal, daha mutlu yaşamalarına olanak sağlayan hizmetlerimizi sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Manisa Belediyesi’nin destek vererek Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin hayata geçirdiği Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’nin bu haftaki konuğu Alaşehirli bayanlar oldu. Geçtiğimiz haftalarda 4 otobüsle kente gelen bayanların memnuniyeti doğrultusunda yoğun istek üzerine Alaşehir’den farklı bir gurup Manisa’da ağırlandı. Kadınların ilk durağı Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu oldu. Geziye Atatürk Gençlik Merkezi ile devam edilirken, Belediye Başkanı Cengiz Ergün de kendilerine eşlik etti. Bayanlara ‘Manisa’ya hoş geldiniz’ diye hitap eden Başkan Ergün, “Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Manisa Belediyesi işbirliği ile ortaya çıkardığı proje kapsamında bütün ilçelerimizdeki bayanlarımızı Manisa’ya davet ediyoruz. Gönüllülüğe dayalı bu projemiz kapsamında şu ana kadar yüzlerce bayanımızı ağırladık. Manisa Belediyesi’nde yaklaşık 4 senemiz geçti fakat bizler ilk 1,5 yılını kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, borçlarını ödemeye çalışan belediye olarak gördüğümüz için 2,5 yıldır yaptığımız hizmetlerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Projemiz ile de hem hizmetlerimizi yakından inceleyebilmenizi, hem de şehzadeler şehrimizin tarihi kültürel varlıklarını görmenizi arzu ettik. Çünkü yaptırdığımız çalışmalar neticesinde Manisa’yı gezip görmeyen, bayanlarımızın azımsanmayacak kadar çok olduğunu gördük. Manisa’nın ilçelerinde yaşayan yaklaşık %60 oranındaki bayanımız Manisa’ya hiç ayak basmamış” dedi. Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi Alaşehir’den gelen bayanların da Manisa’dan memnun ayrılacaklarına dair inancının tam olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Biz Manisa Değişiyor dedik ve bu değişimi sizlerin de görmenizi istedik. Bu ses getiren sloganımız çerçevesinde şehrimizin değişimini görmeniz adına, burada yaşayan vatandaşlarımızın artık daha mutlu, daha sosyal, hayatın içinde daha çok yer almalarına olanak sağlayan eserlerimizi tek tek inceleyeceksiniz. Umarım buradan memnun ayrılacaksınız” diye konuştu.

Manisalılar Artık Daha Mutlu

Manisa Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Atatürk Gençlik Merkezi ile Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’na yönelik konuşan Başkan Ergün, “Şunda yaklaşık bin-bin 500 gencimizin ve arkadaşımızın kendilerini geliştirebilmeleri adına sosyal çalışmalar içerisinde yer alabileceği, kurslara katılarak çeşitli faaliyetlerde bulunabileceği merkezdeyiz. Burasının adını da Atatürk Gençlik Merkezi koyduk. Gerek mimarisi, gerek çeşitli imkanlarıyla güzel bir projeyi hayata geçirdik. Bunun yanı sıra ilk olarak ziyaret ettiğiniz Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu inceleme fırsatı buldunuz. Anıtkabir’deki çalışmaları yapan Rus sanatçı eliyle tarihimizi yaşatacak güzel bir eseri daha kentimize kazandırdık. Geçmişte bu güzel vatanımızı bizler için bu noktalara getiren büyüklerimizin, dedelerimizin ve şehirlerimizin anısı adına Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu hayata geçirdik. Önemli olan dünü yarına taşıyabilmektir. Bu vatan hepimizin ve bir hep beraber bu vatanımızın havasını soluyor, suyunu içiyoruz. O yüzden bizi bir arada tutan değerlerimize ve tarihimize sahip çıkmalı, geçmişimizi unutmamalıyız” dedi. Son olarak geziye katılarak proje ortağı olan Alaşehirli bayanları kutlayan Başkan Ergün, “Her şey gönlünüzce olsun. Sizleri güzel bir şekilde ağırlayabiliyor, memnun edebiliyorsak bu bizleri mutlu eder. Bu anlamda organizasyonda emeği geçenleri, tesislerimizde çalışan arkadaşlarımızı kutluyorum. Yolunuz açık olsun” dedi. Bayanlar da Manisa’da olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Başkan Ergün’de övgü dolu sözlerle minnetlerini ifade ettiler.

Manisa’nın Tarihi Mekanları Ziyaret Edildi

Atatürk Gençlik Merkezi ziyaretinin ardından Alaşehirli bayanlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu ve Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Gönüllü Rehber Canan Çağlayan Akyüz eşliğinde Güzelyurt Çocuk Kültür Sanat Merkezi’ni ziyaret etti. Gençlik Merkezi’nde verilen öğle yemeğinde ağırlanan bayanlar, gezinin öğleden sonraki bölümünde Manisa’nın tarihi mekanlarını gezdi. Sırasıyla Sultan Camii, Saruhan Bey Türbesi, Muradiye Camii, Mevlevihane, Ulu Camii ve Niobe’yi ziyaret eden bayanlar, mekanların tarihteki önemi hakkında bilgi edinerek, camilerde namaz kılma fırsatı buldu. Manisa’dan memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden Demircili bayanlar, kendilerini ağırladıkları için Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün başta olmak üzere Kent Konseyi Kadın Meclisi’ne teşekkür etti. Bayanlar Akpınar Dinlenme Tesisleri’nde verilen molanın ardından Demirci’ye uğurlandı.

Proje Yoğun İlgi Gördü

Manisa Belediyesi’nin destek vererek Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin hayata geçirdiği Haydi Kadınlar Manisa’ya Projesi’nin ilk etabı tamamlanırken, projeye Eylül ayında devam edilmek üzere ara verildi. Yaklaşık 2 ay süre içerisinde Köprübaşı, Salihli, Alaşehir, Turgutlu, Gölmarmara, Sarıgöl, Ahmetli, Mütevelli, Koldere, Gördes, Akhisar, Saruhanlı, Demirci, Kırkağaç, Soma olmak üzere 15 belde ve belediyede yaşayan bayan Manisa’da ağırlandı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu