10.06.2013 12:29

MANİSA Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları’nda (MASMEK) öğrenim gören öğrenciler, açtıkları yılsonu sergisiyle eserlerini beğeniye sundu. Serginin açılışını gerçekleştiren Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu kursiyerleri ve kurs eğitmenlerini tebrik ederek, kendilerine başarı belgesi takdim etti.

MASMEK kursiyerlerinin yılsonu sergisi, Belediye Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda açıldı. Sergi açılışına Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, kurs eğitmenleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı. Serginin açılış kurdelesini kesen Ustamehmetoğlu, kurslarda eğitim gören yaklaşık 300 kursiyerin ipek koza, el nakışı, ebru, kuyumculuk, takı tasarım, ahşap boyama, telkari, resim gibi el sanatlarından oluşan eserleri inceledi. Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu, kurslara yoğun ilgi olduğunu ifade ederek, başarılarından dolayı kursiyerleri tebrik etti. Sergide 79 yaşındaki Süleyman Nihat Tınaz’ın mozaik eserleri yoğun ilgi görürken, 15 ayrı el sanatı dalındaki yaklaşık bin adet el işi ürünü, sergiyi gezen ziyaretçilerden tam not aldı. Serginin 12 Haziran Çarşamba gününe kadar açık kalacağı belirtildi.