10.10.2019 15:57

10’uncu Ulusal Hidroloji Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kongreye, MASKİ Genel Müdürlüğünü temsilen İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Fevzi Demir katıldı.

Hidrolojiye gönül ve emek veren tüm kesimleri buluşturarak, geleneksel ve yenilikçi teknoloji ve uygulamaların paylaşıldığı, yeni fikir ve projelerin geliştirildiği 10.Ulusal Hidroloji Kongresinin açılışı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Coğrafi Bilgi Sistemleri, Uzaktan Algılama, Uygulama ve Araştırma Merkezi (CBS&UZAL) ev sahipliğinde yapılan kongreye, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi(MASKİ) Genel Müdürlüğünü temsilen İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Fevzi Demir, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü temsilcileri, çevre illerden gelen Su İdareleri temsilcileri, bilim insanları ve çok sayıda öğretim görevlisi ile öğrenci katıldı. MASKİ İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Fevzi Demir, katılımcı kurumların stantlarını ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Suyun önemine değinildi

Açılış konuşmalarının ardından Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü su taşkınları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Su Yönetimi Genel Müdürlüğü de havza bazlı su kullanımını anlattı. Bilim insanları da yaptıkları konuşmalarda suyun kullanımının çok iyi planlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Başkan Ergün ve Başaran’ın Selamlarını İletti

MASKİ Genel Müdürlüğü İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Fevzi Demir, kongreye katılım sağlayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’e Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran’ın selamlarını iletti. İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Demir, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bölge müdürlerine Manisa’ya özgü ürünlerin bulunduğu paket takdim etti.