Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.12.2019 17:49

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkan, Asbaşkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Federasyon temsilcileri Nisan ayında Manisa’da yapılması planlanan etkinlik programı için Başkan Ergün’den destek istedi.

 

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Hacer Akyüz ve Asbaşkanı Atilla Güler, Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel, Manisa İl Temsilcisi Figen Taran ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret ederek Nisan ayında yapılacak etkinlik için destek talebinde bulundu. Federasyon Asbaşkanı Atilla Güler, ziyarette Başkan Ergün’e spora ve sporcuya verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini iletirken, “Oryantiring sporunun, sizlerin de desteğinizle birlikte iyi bir yere geleceğinden eminiz. Nisan ayında yapılacak Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da ve ilçelerinde yapılacak. Bu konuyla ilgili de vermiş olduğunuz destekler için şimdiden teşekkürlerimizi iletiyoruz. Manisa’yı Türkiye sathında tanıtmak amacıyla Oryantiring sporuyla yaklaşık 2 bin 500 – 3 bin 500 arasında sporcu kendi gözleriyle Manisa’da yapılanları görmüş olacak. Sporcularımız, doğa nasıl korunur, bunu doğada yarışırken uyguluyorlar. Koşarken elindeki çöpü, çöp torbasına atıyor, yere atmıyor. Doğayı korumayı evde anlatmakla, televizyonda göstermekle değil, yarıştırarak bunları gösteriyoruz. Başkanıma da bu organizasyonu Manisa’da seçtiği için kendisine de teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Ergün’e Taleplerini İlettiler

Federasyon Başkanı Hacer Akyüz, federasyonun bu zamana kadar 47 organizasyon yaptığını hatırlatarak, bir diğer organizasyonu da kendi illeri olan Manisa’da yapmak istediklerini belirterek, “Kendi memleketlerini, Manisa’yı tanıtmak istediler. Yaklaşık 2 bin 500 sporcunun gelmesi yetmiyor. Bununla birlikte bir sporcu sosyal medyasında ‘Manisa’ya yolculuk başlasın’ dediği anda belki yüzlerce takipçisi bunu görmüş olacak. Doğal olarak bir reklam sirkülasyonu başlayacak. Vali Ahmet Deniz ile bir ön görüşme yaptık, ön onayını aldık. 3 günlük bir organizasyon olacak ama sporcular daha önceden Manisa’ya gelirler. Harita Kurul Başkanlığımız var, bu kurul 14 yaş altı çocukların koşabilecekleri temiz arazileri belirleyecek. Daha önce yarışma yapılmayan arazileri belirleyecek ve yarışmamızı planlayacaklar. Bizim sizden ricamız. Spor kulübünüze oryantiring branş ilavesi yapmanızdır. Sadece oryantiring branşından sizin spor kulübünüzde bulunan sporcu sayısına ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak sporcularımızın ulaşımlarına destek olmanızdır. Bu sporcularımızın geleceklerin yönünde önemli oranda fayda sağlayacaktır” diye konuştu.

“Sporcularımız Manisa hakkında ön bilgi sahibi olacaklar”

Türkiye Oryantiring Federasyonu Organizasyon Kurulu Başkanı Özgür Morbel, yapılan yarışmayı sadece spor anlamında yürütmediklerine dikkati çekerek, gittikleri illerin tarihi, kültürel, doğasını hazırladıkları bültenlerde tanıtımlarını yaptıklarını söyledi. Sporcunun Manisa’ya gelirken, Manisa hakkında da ön bilgi sahibi olacaklarını söyledi.

“13 branşta 6 bine yakın sporcumuz var”

Konuklarına ziyaretleri için teşekkür eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Yıllardır sporun içinden gelen bir kişi olarak amatör spor kulüplerinden başlayarak profesyonel devam eden sporun içinde yıllarımız geçti. Ben çocuklarımızı, geleceğimiz olarak görüyorum. Sporu, gençlerimizin hem fiziksel gelişimi hem de beyinsel gelişimi, ikili ilişkileri, dostlukları birbirine bağlayan bir vesile olarak görmüşümdür. Kendine olan özgüvenini arttırma sebebi olarak görmüşümdür. Bugün Manisa Belediyesi bünyesinde yaz ve kış okullarımızda 13 branşımız, 6 bine yakın genç sporcumuz var. Bunun dışında ortaokul ve lise eğitimleri verdiğimiz MABEM eğitim kurumlarımız var. Bu kurumlarımızda yüzde 98’lik başarı yakalıyoruz. 8 bin 500 öğrencimiz var. Bunlara ek olarak okul öncesi eğitim, matematik, İngilizce, Türkçe eğitim verdiğimiz Çocuk Kültür Sanat Merkezimiz var. Okula gitmeden eğitim alan 3 bin 500 öğrencimiz var. Yaklaşık 17-18 bin öğrencimize Manisa genelinde sahip çıkıyoruz. Bu gençlerimizi öğrencilerimizi üniversite sınavına hazırlıyoruz. Bu gençlerimize sahip çıkacağız, kötü alışkanlıklardan kurtaracağız. Ülkesini, cumhuriyetini seven çocuklarımızı yarınlara yetiştireceğiz. Bugün biz varız, yarın onlar olacak. Bu ülkenin geleceği için daha iyi bir eğitim vermemiz şart. Etkinliğiniz konusunda da Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi. Başkan Ergün, ziyaret sonunda Manisa’nın önemli simgelerinden oluşan hediye paketlerini ziyaretçilere hediye etti.  

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu