Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
15.07.2011 17:44

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, doğalgaz ve GEDAŞ ekiplerinin çalışmalarını büyük ölçüde tamamladığı Akmescit Mahallesi’ni ziyaret etti. Elektrik tellerinin yeraltına alınması ve doğalgaz hattının çekilmesini beklediklerini ifade eden Başkan Ergün, “Artık sıra bize geldi. Ekiplerimiz en kısa zamanda mahallede çalışmalarını başlatacak. Mahallede hizmet girmeyen sokak kalmayacak” dedi.

Akmescit Mahallesi’ni ziyaret eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Belediyesi tarafından çalışmaların başlayacağı cadde ve sokaklarda inceleme yaptı. Başkan Ergün’e Akmescit Mahallesi’ni ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Cem Çöllü, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erdal Nohutçu, Park Bahçe Müdürü Serpil Çakır ile birlikte belediye meclis üyeleri de eşlik etti. İlk olarak Akmescit Spor Kulübü’ne ait sosyal tesisleri gezen Başkan Ergün daha sonra çevreye kötü kokular yaydığı gerekçesiyle mahalleliler tarafından üstünün kapatılması istenen Kazan Deresi ve çevresini gezdi. Kazan Deresi’nin üstünün kapatılması talimatını veren Başkan Ergün, dere boyunca uzanan bölgenin de yeşillendirileceğini söyledi. Ayrıca derenin yanından sadece yukarı yönünde olmak üzere yol yapılacağını da ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Akmescit Mahallesi artık konum itibariyle şehir merkezi olarak değerlendirebileceğimiz bir mahalle durumuna geldi. Ancak burada uzun süredir devam eden Doğalgaz ve GEDAŞ çalışmaları elimizi konulumuzu bağlamıştı. Yaptığımız incelemelerde gördük ki doğalgaz ve elektrik hatlarıyla ilgili çalışmalarda sona yaklaşılmış. Bizde en kısa zamanda mahalleye ekiplerimizi sokacağız. Akmescit Mahallesi’nde kaldırım, bordür ve asfaltlama çalışmalarının yapılmadığı sokak kalmayacak. Ayrıca Kazan Deresi’nin üstünün kapatılmasıyla birlikte o bölgeyi de canlandıracağız” dedi.

Akmescit Camii’ne Çevre Düzenlemesi

Akmescit Mahallesi’ni ziyaretinde Akmescit Camisi’nde de inceleme yapan Başkan Ergün, cami avlusu ile birlikte çevre duvarlarının da yenileyeceklerini müjdeledi. Cami ile birlikte caminin üst kısmında kalan Sağlık Ocağı çevresinin de düzenlenerek, yeşil alan olarak değerlendirileceğinin altını çizen Başkan Ergün, “Akmescit Mahallesi’nde yıllardır yapılmayan hizmetler nedeniyle çok eksik var. Biz bu eksikliklerin hepsini en kısa zamanda tamamlayacağız. Manisa’nın diğer mahallelerinde yaptığımız çalışmalar gibi bu mahallemizi de yaşanabilir, Manisa’ya yakışır bir duruma getireceğiz” dedi.

Muhtarlık Binası Yenileniyor

Manisa’nın birçok mahallesinde olduğu gibi Akmescit Mahalle Muhtarlığı Binası’nın yenileceğini müjdeleyen Başkan Ergün, “Mahalle Muhtarımız Ömer Şen bize bu konuda talepte bulundu. Sağlık Ocağı’nın arka kısmında kalan ve eskiyen muhtarlık binasını diğer mahallelerde yaptığımız gibi modernleştireceğiz. Amacımız burada da muhtarlık hizmetlerinin daha iyi bir ortamda verilmesini sağlamak. Bu çalışmayı da en kısa zamanda tamamlama arzusundayız” dedi. Öte yandan mahallenin yağmur suyu hattı konusunda ki sıkıntılarını da bildiklerini ifade eden Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bununla ilgili olarak ta ihalenin yapıldığını ve yağmur suyu hattı çalışmalarının da başlayacağını hatırlattı. Akmescit Mahallesi’nde çocukları da unutmayan Başkan Ergün, kandilini kutlayan çocuklara top dağıttı.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu