Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.11.2013 12:25

MANİSA Belediyesi’nin Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra Manisa Belediye Başkanlığı yapmış olan Bahri Sarıtepe’nin adının kent merkezindeki Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’ne verilmesi gündeme geldi. Tarihçi kimliğiyle tanınan Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, Manisa’da Kurtuluş Savaşı döneminde önemli çalışmalar yapmış isimlerin unutulmaması için bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğine dikkat çekti.

Manisa Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Cumhuriyet’in kuruluşunun ardından Manisa Belediye Başkanlığı yapmış olan Bahri Sarıtepe’nin adının kent merkezindeki Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’ne verilmesi teklifi görüşüldü. Madde üzerine söz alan tarihçi kimliğiyle tanınan MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Güzgülü, Manisa’nın kurtuluşu döneminde önemli çalışmalar yapmış olan kahramanların adının yaşatılması konusunda Manisa Belediyesi’nin attığı adımların önemine vurgu yaptı. Güzgülü, Kurtuluş Savaşı döneminde önemli çalışmalar yapmış isimlerin unutulmaması için bu tür çalışmaların devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. Madde oybirliğiyle kabul edilerek, Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi’nin adı Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi olarak değişti.

Bahri Sarıtepe kimdir

Bahri Sarıtepe, 1875 yılında İzmir’de doğdu. Liseyi bitirerek Manisa Belediyesi’nde göreve başladı. Mudanya ve Milas'ta kaymakamlık da yapan Bahri Bey, Manisa Reddi İlhak ve Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti kurucuları arasında yer aldı. Manisa Belediye Başkanlığı da yapan Bahri Sarıtepe; 1923 yılında ara seçimlerde 2. Dönem Erzurum Milletvekili olarak meclise girdi. Mecidi Nişanı, Muharebe Madalyası ve Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası sahibiydi. Bahri Sarıtepe; 19 Kasım 1935 tarihinde Manisa’da vefat etti.