Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.11.2013 13:10

MANİSA Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nda, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlanan, hafif raylı sistemi projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alım işi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi oylamaya sunuldu. Sistemin hayata geçmesiyle ilgili ilk resmi adım olan madde ile ilgili konuşan Başkan Ergün, hafif raylı sistemin kent trafiğine olumlu katkı sağlayacağını söyledi.

Kentin trafik yoğunluğunu en aza indirgemek amacıyla, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlanan hafif raylı sistem projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alım işi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi Kasım ayı Belediye Meclisi’nde oylamaya sunuldu. Belediye Meclisi'nde, Manisa Belediyesi tarafından yapılması planlan hafif raylı sistemin güzergahı hakkında Başkan Ergün bilgi verdi. Proje safhasında olduğu için yapılması planlanan hafif raylı sistemin güzergahında değişikler olabileceğini belirterek, “Plana göre raylı sistem hattı Gediz Köprüsü civarındaki yeni garajdan başlayacak, Stadyum, Cumhuriyet Caddesi’nden Emniyet Müdürlüğü binası önünden geçerek Doğu Caddesi’ne çıkacak. Hat Moris Şinasi Çocuk Hastanesi önünden geçerek Laleli Kavşağı’na inecek. Laleli’de Mehmet Akif Ersoy bulvarından OSB’ye ilerleyecek olan raylı sistemin son durağı Serel fabrikası civarı olacak. İleride yapılması planlanan ikinci hat ise Karaköy’den geçecek” diye konuştu.

Bu önemli bir başlangıç

Madde üzerine söz alan MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü de, “Hafif raylı sistemin Manisa’da düşünülmeye başlanması bile bir başlangıç olduğuna inanıyorum. Bunlarla ilgili planların yapılması bile bir artı olduğunu düşünüyorum. İnşallah Manisa’mıza bu proje kazandırılır. Hayırlı bir hizmet olur. Ben belediye başkanına bu konuda yetki verilmesi düşüncesindeyim” diye konuştu. Hafif raylı sistem projelerinin hazırlanmasıyla ilgili hizmet alım işi için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e yetki verilmesi maddesi, oybirliğiyle kabul edildi.