Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
27.12.2020 14:43

Manisa Büyükşehir Belediyesinin en önemli eğitim hizmetlerinden bir tanesi olan MABEM’ler, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü olması dolayısıyla anlamlı bir ders etkinliği düzenledi. Derste, milli şairin yaşamı anlatılırken, İstiklal Marşı’nın yazılma süreci ve milli mücadele dönemi anlatıldı. Çocukların ve gençlerin eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla 17 ilçede MABEM’leri hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çocuklarımıza temel eğitimlerinin yanı sıra vatan ve millet sevgisini de öğretiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, geleceğimizin teminatı onlardır” dedi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABEM), 17 ilçede uzaktan eğitime devam ediyor. MABEM’lerde İstiklal Marşı’nın yazarı, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 84’üncü yıldönümü olması dolayısıyla milli şairin hayatına yer verilen özel bir ders işlendi. İşlenilen derste, milli şairin yaşamı, İstiklal Marşı’nın yazılma süreci, milli mücadele döneminde yaşananlar gibi yakın tarihimizin en büyük zaferlerinden biri öğrencilere anlatıldı. MABEM öğrencileri, İstiklal Marşı’nın dizeleri ile Mehmet Akif Ersoy’un eseri olan şiirleri de okuyarak, şairin anısını yâd etti. MABEM eğitmenleri, öğrencilere Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan milli mücadelenin önemini de anlattı.

“Geçmişi bilmeden geleceği oluşturamayız”

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocuklarla gençlerin hayal ettikleri liselere ve üniversitelere gidebilmeleri için imkan oluşturmak düşüncesiyle 17 ilçede MABEM kurslarını hayata geçirdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çocuklarımıza temel eğitimlerinin yanı sıra vatan ve millet sevgisini de öğretiyoruz. Çünkü biliyoruz ki, geleceğimizin teminatı onlardır. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü dolayısıyla MABEM yönetimimiz ve eğitmenlerimizle öğrencilerimizin böyle anlamlı bir dersi işlemiş olmaları bizleri de gururlandırdı. Sonuç itibariyle geçmişimizi iyi bir şekilde bilmeden geleceğimizi oluşturamayız. Bu vesileyle MABEM yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor; milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84’üncü yıldönümünde saygıyla anıyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman atalarımızı minnet ve şükranla yâd ediyoruz” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu