Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
03.01.2014 15:55

MANİSA Belediyesi bünyesinde, gerek el becerisi, gerekse bilim ve teknoloji ile sanat ve kültürden hoşlanan herkes için farklı alanlarda eğitim veren MASMEK ve MAGEM kurslarına geçtiğimiz yıl yaklaşık bin 500 Manisalı kurs başvurusunda bulundu. Bunun yanı sıra geçtiğimiz yıl Manisalıların hizmetine sunulan Atatürk Gençlik Merkezi ise bilgisayar kullanımından, yoga kursuna kadar birçok branşta Manisalılara hizmet veriyor.

Manisa Belediyesi bünyesindeki, Gençlik Merkezi ile Manisa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları; (MASMEK) kuyumculuk kursu, telkari kursu, mozaik sanatı, İngilizce kursu, ney kursu gibi branşlarda Manisalılara hizmet veriyor. Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi bünyesindeki MASMEK ve MAGEM kurslarına geçtiğimiz yıl yaklaşık bin 500 Manisalı kurs başvurusunda bulunurken, yaklaşık bin 100 kişi kursu başarıyla tamamladı. Bunun yanı sıra Manisa Belediyesi’nin en önemli projelerinden yer alan geçtiğimiz aylarda Manisalıların hizmetine sunulan, Atatürk Gençlik Merkezi grafik tasarımdan ahşap boyamaya kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor.

MASMEK adeta bir Halk Üniversitesi

Manisa Belediyesi Meslek Edindirme Kursları, unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin, el sanatlarının eğitimlerine 3 şubede 10 branşta devam ediyor. MASMEK, Sinan Bey Eğitim Merkezi, Hüsrev Ağa Hamamı ve Kırmızı Ev Eğitim Merkezi ile kuyumculuk, telkari, gümüş kazaz örücülüğü, mozaik sanatı, ahşap boyama, el nakışları, yağlı boya resim, üç boyutlu şekillendirme ile kitre bebek yapımı, Manisa Bezi gibi branşlarda 9 eğitmenle kurslara devam ediyor.

Eğitim yuvası MAGEM

Gençlerin demokratik platformda hoşgörü, saygı ve anlayış çerçevesinde düşüncelerini açıkça söyleyebilme, çözüm üretebilme, karar alabilme ve uygulayabilme mekanizmalarını geliştirmeyi amaçlayan Manisa Belediyesi Gençlik Merkezi (MAGEM); Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi, Toki 2 Eğitim Merkezi şubeleri ile Manisalılara hizmet veriyor. Bilgisayar kullanımı, hızlı klavye, İngilizce, diksiyon eğitimi, fotoğrafçılık, step-aerobik-plates, keman, ney, harmandalı ile bilgisayarlı muhasebe kurslarına 2 şubede hizmetlerine devam ediyor.

Atatürk Gençlik Merkezi’ne ilgi büyük

Manisa Belediyesi’nin en önemli projeleri arasında yer alarak, kent gençliğinin prestijli eğitim mekanı olan Atatürk Gençlik Merkezi de kapılarını 2013 yılında Manisalı gençlere açtı. Mimari yapısıyla dikkat çeken, farklı eğitim odaları, dinlenme alanları ve toplantı salonlarıyla kent gençliğinin sosyo-kültürel ihtiyaçlarına cevap veren bir merkez olan Atatürk Gençlik Merkezi, gençlerin yanı sıra meslek edinmek ve kendini geliştirmek isteyenlere de rehber niteliği taşıyor. Atatürk Gençlik Merkezi, bilgisayar kullanımı, İngilizce, bilgisayarlı muhasebe, diksiyon eğitimi, step-aerobik-pilates, bağlama, gitar, keman, ney, yoga ve piyanoya kadar geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Bunun yanı sıra merkezde el sanatları kursları, ebru, resim, ahşap boyama, seramik şekillendirme, iğne oyası, dekoratif ev aksesuarları, dekoratif taş boyama, keçe süsleme sanatı, hazır gereçlerle takı, kadın üst giyimi ve kurdele nakış kursları da veriliyor. Merkezde konservatuvar bölümünde ise Türk Müziği, Batı Müziği, Dans bölümü ve tiyatro bölümüyle Manisalılara hizmet veriliyor.

Pasif tüketicilikten aktif üretime

İnsana yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğu düşüncesiyle eğitim alanında gerçekleştirilen hizmetlerin MASMEK, MAGEM ve Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde artarak devam ettiğini dile getiren Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “İstihdama katkıda bulunan, hem sanatkar yetiştiren, hem de kursiyerlerin kişisel gelişimini sağlayan bu güzide merkezlerimiz, şehrimiz insanının genel eğitim ihtiyaçlarına cevap verirken onların mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmekte, bireyleri pasif tüketici olmak yerine aktif üretici olmaya yönlendirmektedir. Her yaştan ve toplumun her kesiminden kursiyerleri ile MASMEK, MAGEM ve AGM her geçen yıl daha da genişleyerek toplumun tabanına yayılıp büyümeye devam etmektedir” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu