Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
05.01.2014 14:46

MANİSA Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geride kalan 2013 yılında sergilediği birbirinden güzel oyunlarla 60 bin seyirci sayısına ulaştı. Yetişkin ve çocuk oyunlarının yanı sıra tiyatro eğitimine de yer veren Şehir Tiyatrosu, Manisa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde geçtiğimiz yıl 36 öğrenci ve güz dönemi kurslarında da 145 oyuncu eğitimi gerçekleştirdi.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, geride kalan 2013 yılında 60 bin seyirciye ulaşarak, Manisa tarihine ismini altın harflerle yazdırdı. ‘Hadi Öldürsene Canikom’, ‘Ölüm Tuzağı’, ‘Kamyon’, ‘Kız Kaçırma’, ‘Karmakarışık’ gibi yetişkin oyunlarının yanı sıra ‘Sallanan Taht’, ‘Bizimkiler’ ve ‘Şarlo’ gibi çocuk oyunlarıyla 7’den 70’e tüm Manisalı sanatseverlerin gönüllerini fetheden Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ayrıca oyuncu eğitimi de vererek, genç beyinlere tiyatro sevgisini aşıladı. Manisa Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü bünyesinde geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 36 öğrenciyi mezun veren Şehir Tiyatrosu, 2013 güz dönemi oyunculuk kurslarında ise, 145 kişiye tiyatro ve oyunculuk eğitimi verdi.

Tiyatroya önem veren Belediye Başkanı’na sahibiz

Manisa Merkez’in yanı sıra ilçe ve köylere de turne gerçekleştiren Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sanatı Manisa’nın her alanına ulaştırmayı hedefledi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kendilerine verdiği önem sayesinde 60 bin seyirci sayısına ulaştıklarını ifade eden Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, en iyi şartlarda oyun sergilememiz için bizlere tüm imkanları sağladı. Bu sayede bizler de güzel oyunlar ortaya çıkarıp, Manisalıların tiyatroya gelmelerini sağladık. Tiyatroyu seven, bizlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen bir Belediye Başkanı’na sahip olmamız, en büyük şansımız oldu” dedi.

Sanatın siyaseti olmaz

Gençlere tiyatro ve sanat sevgisini aşılamak amacıyla çeşitli etkinliklere imza attıklarını bunlar arasında en önemli yerin Liselerarası Tiyatro Festivali olduğunu da sözlerine ekleyen Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, “2013 yılında 6. kez düzenlediğimiz Liselerarası Tiyatro Festivali’ne merkezden 5, ilçelerimizden de 8 olmak üzere, toplam 13 okulumuz iştirak etti. Biz istiyoruz ki bu katılım daha fazla olsun. Sanatın siyaseti olmaz. Bu doğrultuda yalnız ve tek amacımız gençlerimize sanatı sevdirmek ve onların tiyatral yeteneklerini ortaya çıkarmak” diye konuştu.

Şehir Tiyatrosu yeni döneme hazır

Yeni dönemde de Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu olarak en iyi oyunları Manisalıların beğenisine sunacaklarını belirten Şengöz, yeni yılda perdeyi ‘Deli Dumrul’ adlı oyunla açacaklarını, bununla ilgili hazırlıklarının sürdüğünü ifade etti. Ocak ayı içerisinde ‘Kamyon’ ve ‘Şarlo’ oyunlarıyla Alaşehir turnesi gerçekleştireceklerini belirten Şengöz, yeni döneme hazır oldukları mesajını verdi. Şengöz, tüm Manisalıları Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyunlarını izlemeye davet etti, kendilerine destek olan tüm Manisalılara teşekkür etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu