Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.03.2021 19:22

MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘22 Mart Dünya Su Günü’ dolayısıyla su israfına dikkat çekmek amacıyla genel müdürlük binası önünde bir etkinlik düzenlendi. Öğrenciler, dilek ağacına astıkları notlarla su israfına dikkat çekti. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Bir ekmek soframıza gelene kadar 450 litre su harcanıyor. Türkiye'de her gün 10 milyon ekmek çöpe gidiyor. Dolayısıyla günde 4.5 milyar litre su israf ediliyor” dedi.

 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından Dünya Su Günü'nde çocuklarda su tasarrufu bilincini geliştirip, gereksiz su kullanımının önüne geçmek için bir etkinlik düzenlendi. Ahmet Tütüncüoğlu İlkokulu öğrencileri, su israfına dikkat çekmek için 'Su olmazsa hayat olmaz', ‘Suyunu koru, geleceğini koru’, ‘Susuzluk kaderimiz değil’ vb. yazılı notları, dilek ağacına astı. Su israfına dikkat çekmek için sergilenen görseller de katılımcılar tarafından ilgi gördü. Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekiplerinin su tasarrufuyla ilgili canlandırdığı mini tiyatro oyununu öğrenciler coşkuyla takip etti.

“Başkanımız Cengiz Ergün'ün de dediği gibi; Susuzluk kaderimiz değil”

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde 312 milyon lira yatırım yapılan 19 atıksu arıtma tesisinde bu güne kadar 210 milyon metreküp su arıttıklarını belirterek, “2 bin kilometrenin üzerinde içme suyu hattı döşedik. 1087 içme suyu deposunun bakım onarımını yaptık. Vatandaşlarımıza kesintisiz ve sağlıklı su temini için 404 adet yeni sondaj kuyusu açtık ve 111 içme suyu arıtma tesisi çalıştırıyoruz. Bugün su israfının önlenmesi noktasında farklı bir noktaya değinmek istiyoruz. 1 ekmek üretilip soframıza gelene değin 450 litre su harcanıyor. Türkiye'de her gün, 10 milyon ekmek çöpe gidiyor. Dolayısıyla her gün 4.5 milyar litre, su israf ediliyor. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Örneğin 1 kilogram şeker üretmek için 1500 litre, 1 kilogram pirinç için 3 bin 400 litre, 1 kilogram makarna için 1800 litre, 1 tişört için 2 bin 700 litre ve 1 kot pantolon için 10 bin 800 litre su harcanıyor. İsraf ettiğimiz her gıda ve kullandığımız diğer ürünler ile bunların üretimi için gerekli suyu da israf ediyoruz. Kısaca suyumuza sahip çıkalım. Su hayattır. Başkanımız Cengiz Ergün'ün de dediği gibi; Susuzluk kaderimiz değil” ifadelerini kullandı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu