11.05.2021 20:34

Suriye'deki Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde dün Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikmal konvoyuna yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Teğmen Osman Alp (30), memleketi Manisa'nın Akhisar ilçesinde dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık da katıldı.

Suriye'deki Bahar Kalkanı Harekat bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikmal konvoyuna yapılan saldırıda Piyade Teğmen Osman Alp şehit düştü. Evli ve 3 yaşında bir kız çocuğu babası olan Piyade Teğmen Osman Alp'ın naaşı Akhisar Askeri Havaalanına, oradan da baba ocağı olan Muştular Mahallesi'ne getirildi. Şehit Osman Alp'in cenaze törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Palabıyık, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa Milletvekilleri, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Manisa İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, ilçe belediye başkanları, askeri erkan, şehit Osman Alp'in yakınları ve mahalle sakinleri katıldı. Şehidin babası Talip, annesi Gülten, eşi Simge, 3 yaşındaki kızı Serenay Alp, yakınları ve mahalle halkı tarafından gözyaşları içinde karşılanan şehidin cenazesi baba ocağında helallik alınmasının ardından mahallenin Harmanyeri mevkiine götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi dualarla mahalle mezarlığında defnedildi.