Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
07.03.2014 13:29

MANİSA Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ergün, “Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar” dedi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Milli değerlerimiz ve inanç sistemimiz içerisinde kadının, analık sıfatı başta olmak üzere daima önemli bir konumda yer aldığını, fedakârlığın ve merhametin timsali olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Sadece milletimizin yarısını meydana getirdiği için değil, her şeyden önce birey ve sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde birinci dereceden etkin olduğu için, kadının her sorunuyla öncelikli olarak ilgilenilmesi gerektiği açıktır. Nitekim Cumhuriyet ile beraber, kadınımızın kültür ve eğitim düzeyinin yükseltilmesi, çağdaş ve demokratik değerlerle donatılması, toplumsal gelişmemizle eş zamanlı yürütülmüştür” dedi.

Kadınlarımız sağlıklı bir toplumun temel taşıdır

Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımının, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başkan Ergün, “Günümüz dünyasında, milletler kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma gelmiştir. Milli Mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan Türk kadını, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Millet olarak bizler, geçmişten günümüze her daim, kadına değer ve önem veren bir millet olmuşuzdur ve bu özelliğimizin de devam edeceği inancını taşıyorum. Bugün Türkiye'de kadınların birçok sorunu vardır. Öte yandan kadının sadece cinsel meta olarak görüldüğü ahlaksızlıklara da hem toplum olarak hem devlet olarak asla müsaade etmemeliyiz. Kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır” diye konuştu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun

Manisa Belediyesi olarak MASMEK bünyesinde açtıkları kurslarla, kadınların el becerilerini ve kişisel gelişimlerini destekleyici eğitimler verdiklerini de sözlerine ekleyen Ergün, “Amacımız Manisa’da yaşayan kadınlarımızın kurslarda edindikleri becerilerle ürettiklerini satıp, ev ekonomisine katkı sağlamalarıdır. Böylece kadının ekonomik özgürlüğüne kavuşmasını sağlamaktır. Varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu