Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
18.03.2014 12:00

MANİSA Belediyesi, ODTÜ Ülkem Koleji işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla ‘Şiirlerle, Türkülerle Çanakkale Destanı’ adlı bir program düzenledi. Programa Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Manisa Belediyesi’nin ODTÜ Ülkem Koleji işbirliğiyle Belediye Kültür Merkezi Lale Salonu’nda düzenlenen ‘Şiirlerle, Türkülerle Çanakkale Destanı’ etkinliğine Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavuz Ekrem Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, eşi Alparslan Ustamehmetoğlu, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ODTÜ Ülkem Koleji Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, Manisa Şehzadeler Mehteri bir konser verdi.

Çanakkale Şehitleri Anıtı’nı yapmaktan mutluluk duyduk

Mehter konserinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ODTÜ Ülkem Koleji Genel Koordinatörü Yaşar Coşkun, Manisa Belediyesi’ne ve Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e etkinliklerine katkıları nedeniyle teşekkür etti. Coşkun’un ardından Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz aldı. Manisalıların kendilerine gösterdiği teveccühle 5 yıldır görevde olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Öncelikle 30 Mart seçimlerinin ülkemize, Manisa’mıza ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Manisa için tüm ekibimizle hizmetler vermeye çalıştık. Manisa’daki değişimi, son 2,5-3 yılda Manisalılara kazandırmaya çalıştık. Benim özellikle üzerinde durduğum Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu yapmaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Geçmişte yaşananları unutturmamalıyız

Her şeyden önce Çanakkale’nin bir destan olduğuna dikkat çeken Ergün, “Çanakkale Şehitleri Anıtı Anıtkabir’den sonra Türkiye’de ikinci bir eser oldu. Bu ülke için canını, kanını vermiş, şehit düşmüş, benim büyük dedem de burada şehit düşenlerden. Bu ülkenin toprakları için şehit düşen tüm atalarımızı minnetle anıyorum. Bütün mesele geçmişte yaşananları unutturmamak, geleceğe taşımak. Bunun huzuru içindeyiz. Bu eserimizin yan tarafına Manisa’nın kurtuluşunda şehit düşmüş isimleri yaşatmak için bir anıt yaptık. Benim çocukluğumda Hatuniye Camii ile Hükümet Konağı arasında bir Atatürk Anıtı vardı. Yıllar önce bunu Saruhan Otel’in bahçesine attılar. Görünmez oldu. İşte oradaki heykeli de o ağaçların arasından kurtararak, bu anıtımızın tam ortasına konuşlandırdık. Bu güzel eseri de Manisa’ya kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Program tam not aldı

Konuşmaların ardından şiirler, Çanakkale türküleri ve öyküleri, canlandırmalar, dans gösterileri ve ağıtlarla Çanakkale Savaşları dönemi canlandırıldı. ODTÜ Ülkem Koleji öğrencileri ve Manisa Belediyesi Konservatuvarı tarafından hazırlanan program, davetlilerden tam not aldı. Programın hazırlayıcısı CBÜ Öğretim Görevlisi Kenan Tozak da, ayrıca tebrik edildi.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu