Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
19.03.2014 14:14

MANİSA Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla şehitlerimiz anısına saygı korteji düzenledi. On binlerce Manisalının bayraklarıyla katıldığı fener alayında yüzlerce metre uzunluğunda kortej oluştu. Kortejin ardından Manisa Belediyesi Konservatuvarı tarafından hazırlanan Manisa Türküleri albümünün tanıtımı yapıldı. Havai fişeklerle Çanakkale Zaferi kutlanırken, Magnesia Kıvılcımları yaptığı gösteriyle geceye renk kattı.

Çanakkale Zaferi’nin 99. yıldönümü, Manisa Belediyesi’nin düzenlediği bir dizi etkinlikle kutlandı. İlk olarak Çanakkale şehitlerine saygı korteji düzenlendi. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Nursel Ustamehmetoğlu, Tamer Çipiloğlu, Yunusemre Belediye Başkan Adayı Azmi Açıkdil, eşi İnci Açıkdil, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü, eşi Canan Çöllü ve binlerce Manisalının katıldığı fener alayı, Şeyh Fenari Camii önünden başladı. Türk Bayrağı, Atatürk posteri ve meşalelerle yüzlerce metre uzunluğunda oluşan kortejde, Manisalılar ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla Manisa’yı inletti.

Manisa Türküleri beğeni topladı

Yaklaşık 8,5 kilometre devam eden yürüyüşte, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, balkonlardan Türk bayrakları ve alkışlarla yürüyüşü destekleyen vatandaşları selamladı. Yaklaşık 1 saat süren fener alayı, Cumhuriyet Meydanı’nda noktalandı. Burada Manisa Belediyesi Konservatuvarı tarafından 3 yıldır çalışması yapılan ve TRT sanatçıları tarafından seslendirilen ‘Manisa Türküleri’ albümünün tanıtımı yapıldı. Yine TRT sanatçıları tarafından seslendirilen türkülere eşlik eden Manisalılar, albüme tam not verdi. Konserin sonunda hazırlanan albümler, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Magnesia Kıvılcımları nefes kesti

Albüm tanıtımının ardından Çanakkale Zaferi’ne ithafen havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Yaklaşık 15 dakika süren havai fişek gösterilerinde gökyüzünde rengarenk bir görüntü oluştu. Daha sonra Manisa Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi bünyesinde hayata geçen ‘Magnesia Kıvılcımları’ adlı çocuk dans topluluğu sahne aldı. Kurtuluş Savaşı yıllarında çocuk olmak konulu koreografiyi canlandıran Magnesia Kıvılcımları, izleyenleri adeta mest etti. Gösterinin sonunda Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, çocukları performanslarından dolayı tebrik etti. Manisalılar konser sonunda Ergün’ü tebrik ederek, fener alayı ve gösteriler nedeniyle teşekkür etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu