Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
20.03.2014 13:52

MANİSA Belediyesi’nin 30 Milyon Türk Lirası maliyetiyle tarihindeki en büyük bütçeli yatırımı olan Yeni Oto Terminal Binası’nın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Ünlü sanatçı Linet ve Gurup Mecaz’ın konseriyle artan açılış coşkusunda gerçekleştirilen havai fişek gösterileri büyüledi. Dev yatırımı Manisa’ya kazandırmaktan duydukları gururu ve mutluluğu paylaşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Yaklaşık 5 yıldır cfesaret edilemeyenlerin üzerine kararlıkla gittik ve çok şükür yine Manisalı’nın parasını böylesi dev yatırımlara dönüştürdük. Yeni Şehirlerarası Oto Terminal Binası değişen ve gelişen Manisamız’a, tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Manisa Belediyesi, Akhisar-Turgutlu Kavşağı kavşağında yer alan Yeni Oto Terminal Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Görkemli törene Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ve kızı Hande Ergün ile birlikte katıldı. Manisa protokolünün ve Manisa halkının yoğun ilgi gösterdiği açılışa başta MHP 21. Dönem Manisa Milletvekili Hüseyin Akgül, Belediye Başkan Yardımcıları, İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, Baro Başkanı Zeynel Balkız, MTSO Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, MTSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, MHP Yunus Emre Belediye Başkan Adayı Mimar Azmi Açıkdil, MHP Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Cem Çöllü olmak üzere belediye meclis üyeleri, iş adamları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce Manisa halkı katıldı. Açılış öncesi Manisa Şehzadeler Mehteri bir konser verdi. Alanı dolduran binlerce kişiye de Manisa Belediyesi tarafından lokma ikram edildi.

Yatırım Üzerine Yatırım Yapan Manisa Belediyesi’ni Kutluyorum

Dev yatırım Yeni Şehirlerarası Oto Terminal Binası’nın 2012 yılının Aralık ayında gerçekleştirilen temel atma törenine de katılarak Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den övgü dolu sözlerle bahseden İller Bankası 3. Bölge Müdürü Muhittin Menekşe, açılış töreninde de bir konuşma yaptı. Menekşe, İller Bankası olarak Manisa Belediyesi adına çok önemsenen projenin açılışını gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Yaklaşık 1 buçuk yıl önce moloz döküm alanı olarak kullanılan bu alan, kıymetli Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün yoğun çalışmalarıyla Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne dönüşmüş, kentin önemli bir eksikliği giderilmiştir. Söz konusu yatırım KDV dahil 23 bin 540 Bin TL fiyat üzerinden ihale edilmiş ve hayata geçirilmiştir. Bu projenin kentin giderek geliştiğinin göstergesi olduğuna inanıyorum. Bizler kente yatırım üzerine yatırım yapan Manisa Belediyesi’nin kredi olarak yanında olduk. Sadece terminal yapımında değil, 5 yıl içinde üst yapı sektöründe 12 projede 20 Milyon 815 Bin TL, alt yapı sektöründe 2 projede 17 Milyon 417 Bin TL, mal alımı ve kamulaştırma sektöründe de 4 projede 20 Milyon 211 Bin TL olmak üzere toplam 18 projede 119 Milyon 143 Bin TL kredi açtık, kullandırmış olarak belediyenin yanında olduk. Manisa Belediye Başkanımız’a bu işbirlikleri için çok teşekkür etmek istiyorum. Oto Terminal binasının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen firma yetkileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah buradan faydalanacaklara kazasız belasız yolculuklar nasip etsin” dedi.

Manisa Hak Ettiklerine Bir Bir Kavuştu

Konuşmasını alkışlar eşliğinde sonlandıran Menekşe’nin ardından Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yeni Şehirlerarası Oto Terminal Binası’nın açılış törenine katılan protokol ve binlerce Manisalı’ya seslendi. Başkan Ergün, coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde başladığı konuşmasında öncelikle dev bir yatırımı daha Manisa’ya kazandırmaktan duyduğu gurur, mutluluk ve heyecanı paylaştığını belirterek şöyle konuştu, “Allah’a şükürler olsun, bugün yine yoğun mesai harcadığımız, verdiğimiz emekle gurur duyduğumuz bir hizmeti daha Manisa’ya kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Manisalılar’ın teveccühü ile 2009 yılında geldiğimiz görevimizde dolu dolu 5 yılı geride bırakıp yeni bir dönemin kapısını aralarken, şöyle bir geçmişe uzandığımızda, ne zorluklardan geçtiğimizi, bu huzur, mutluluk ve heyecan dolu günlere nasıl geldiğimizi hatırlayınız. Vergi Dairesi’nden TEDAŞ’ına SSK’sına kadar kapısında alacaklıların beklediği, elektriklerinin kesildiği, her ay milyonlarca lirası hizmet alımlarına giden ve en önemlisi Manisa halkının hizmete hasret kaldığı günlerden bugüne geldiğimiz ortadadır. Biz asla pes etmedik. Hele hele hizmetleri siyasete karıştırmaya kalkanlara bu zamana kadar asla prim vermedik. Dik duruşumuz ve kararlılığımızla “Manisa Değişiyor” sloganıyla çıktığımız bu yolda, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimi ilke edineceğimizi söyledik, öyle de yaptık. Belediyenin malını kendi malımız gibi koruduk, kolladık. Kendi kendine yeten bir belediye olacağımızın sözünü verdik ve yerine de getirdik. Hasretle hizmet bekleyen mahallelere hizmet götürdük. Vatandaşımızın isteğini emir kabul ettik. Sokak sokak, karış karış Manisa’yı gezerek, halkımızın elini sıkıp, gözlerine bakarak dertlerini dinledik. Ayakları yere basan söylemlerimizi eylemlere dönüştürerek dev projeleri hayata geçirdik. Daha dün Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’ndan sonra milli ve manevi duygularımızın yaşatılması adına yaptığımız Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı’nın açılışını gururla gerçekleştirdik. Geçtiğimiz hafta Akmescit Deresi Üst Kapama ve Çevre Düzenlemesi Çalışmamız’ın açılışını gerçekleştirdik ve aynı hafta içerisinde dev projelerimizden biri olan Oda ve Dernekler Hizmet Binası ile Tarihi Ulu Camii’ni ortaya çıkaracak olan Ulutepe Yeşil Alan Düzenlemesi Seyir Terasları Projemiz’in temelini attık. Geçtiğimiz ay temelini attığımız 500 araçlık Emekliler Parkı Yer Altı Otoparkı’nın inşaatı tüm hızıyla devam ederken, Kent Park, Kumludere Peyzaj Düzenlemesi, Bozköy Deresi Yanı Yeni Yaşam Alanı, biri Kenan Evren Sanayi Sitesi içerisinde diğeri Spor Lisesi önünde olmak üzere iki adet futbol sahası gibi hizmetlerimizin çalışmalarında ise sona gelindiğini hatırlatmak isterim. Uzun lafın kısası, biz her türlü dedikoduya karşın görüyorsunuz ki saymakla bitmeyen icraatlarımızla anılmaya devam ediyoruz”

200 Bin Metrekarelik Alana 30 Milyon TL’lik Dev Yatırım

Konuşmasında Yeni Şehirler Arası Oto Terminal Binası hakkında bilgi veren Başkan Ergün, “Bugün 2012 yılının son ayında temeli atılan Yeni Oto Terminal Binası’nın sembolik de olsa açılışını gerçekleştireceğiz. Şuanki mevcut oto terminalin kentimize yetmediği hepimizin malumudur. Hele ki gelişen ve değişen Manisamız’a yakışmadığını hepimiz biliyoruz. İşte bu tespitimizin ardından Manisa Belediyesi olarak yer arayışına girdik ve en önemli kavşağımız olan, yıllardır moloz döküm alanı olarak kullanılan bu alanda projelendirme çalışması yaptık. Yeni Oto Terminalimizin içeriği hakkında bilgi vermem gerekirse, öncelikle mevcut alanın peyzajıyla birlikte yaklaşık 200 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirtmek istiyorum. Oldukça geniş olan bu alanda terminal binası ve peyzaj çalışmaları ayrı ayrı ihale edildi. İller Bankası ile %100 müşterek kredilendirilerek hayata geçirdiğimiz bu projemiz, keşif artışı ile birlikte toplam 21 Milyon 945 Bin TL artı KDV’ye mal oldu. Çevre peyzajının maliyeti de 2 Milyon 800 Bin Türk Lirası artı KDV’dir. Peyzaj ve binanın toplam bedeli yaklaşık 30 Milyon Türk Lirasıdır. Değerli konuklar, burada üç hususu önemle vurgulamak isterim. Bunlardan biri buranın zemininde Manisa’da ilk kez uygulanan jet grouting sistemidir. Gevşek veya sıkıntılı zeminlerde uygulanan bu yöntemi hızlı ve ekonomik oluşu nedeniyle tercih ederek, daha sağlıklı bir zemin çalışması gerçekleştirdik. Zeminde toplam 2 bin 797 adet zeminde jet grout kullandık. Elbette bu işin teknik kısmı. Mesleğimizin de müteahhitlik olduğunu hesaba katarsak, inanın her yapı projemizde olduğu gibi burada da son teknolojiyi kullandığımızı, bu binanın çok uzun yıllarca kullanılmasına zemin hazırladığımızı gönül rahatlığıyla söylüyorum”

Hafriyat Çalışmalarında 3 Milyon TL’Lik Kara Geçtik

Yeni Oto Terminal Binası inşaatında hafriyat çalışmalarını tamamen kendi iş makinaları ve işçileriyle yaparak Manisa Belediyesi’ni 3 Milyon TL’lik kara geçirdiklerini vurgulayan Başkan Ergün, “Belediye olarak zemin dolgusunu kendi imkânlarımızla yapmış olmamız sanırım Manisa Belediyesi’nin mali durumunu komadan çıkaran sistemin nasıl çalıştığını gösteren en güzel örneklerden biri oldu. Bu anlamda da ayrı bir gurur yaşıyoruz” dedi.

Cesaret Edilemeyeni Kararlılıkla Yaptık

Yeni Oto Terminal Binası çevre düzenlemesinde önünden geçen Gediz Nehri’nin bir kısım ıslah çalışmasını gerçekleştirmiş olmalarının ayrı bir mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Ergün, “Burada en önemli üçüncü konu terminalimizin hemen önünden geçen Gediz Nehri’nin bu alandaki ıslah çalışmasını yapmamızdır. Malumunuz Gediz Nehri’nin kirliliği yıllardır dilimizdedir. Hep şikayet etmişizdir. Ama görüyorsunuz ki bir kısmını da olsa ıslah edip, temizledik. Demek ki bu zamana kadar yerel yönetimlerin cesaret edemediği, devletin bile yıllardır el atmadığı Gediz’in ıshah işi istemekle, çabalamakla oluyormuş. Şimdi bizzat görüyorsunuz ki Yeni Oto Terminalimiz binasıyla, peyzajıyla, Gediz Nehri’nin bir kısım ıslahıyla dört dörtlük bir şekilde değerli Manisa halkının hizmetindedir” diye konuştu.

Terminalde Yok Yok

Binanın iç detayları hakkında da bilgi veren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Toplam 200 bin metrekarelik alanın 10 bin 500 metrekaresi binayı kapsamaktadır. 60 bin metrekarede peronlarımız yer alıyor. Peronların olduğu beton alanın 17 bin metrekaresi otopark ve asfalt yollardan oluşmaktadır. Oto terminal binası içerisinde bilet satış gişeleri, restoran, kafeterya, fast-food yeme içme alanları, bayanlara ve erkeklere ait mescit yerleri, iki farklı bölümde bayan ve erkeklere ait genel tuvaletler, oto terminal alanına hizmet edecek satış birimleri, idari bölüm, yolculara ait bekleme alanı bulunmaktadır. Oto terminal çevresinin peyzaj düzenlemesinde ise de bin 655 metrekarelik açık kanalın ıslahı yapılmış olup, kalan alan halkın kullanımına açık peyzaj alanlarından oluşmaktadır. Kısacası sosyal alanlarıyla, tam donanımıyla, son teknoloji izleme sistemiyle hem şehir içindeki vatandaşlarımız hem de şehir dışından gelecek vatandaşlarımız modern bir otogara kavuşuyor. Hayırlısıyla kısa süre içinde de mevcut otogarın buraya taşınma işlemleri gerçekleşecek” dedi.

Garajdaki Haksız Kazançların Önüne Biz Geçtik

Konuşmasında son geçmiş dönemde mevcut garaj alanında yaşananlara değinen Başkan Ergün, “Aslında bu mutlu günümüzde bahsetmek istemezdim ama hatırlatmakta fayda var. Çünkü şuanki mevcut otogardaki haksız kazançlar, oradan alınan ağır darbeler ve zararlar Manisa Belediyesi’ni 96 Milyon borçla devralmamızda en önemli kalemlerden birini oluşturdu. Evet yıllar önce otogardaki kimi kişiler haksız kazançlar sağlamış. Kimse de buna sesini çıkarmamış. Biz göreve gelir gelmez bu olayın üzerine gittik ve akan musluklar diye tabir ettiğimiz olaylar yargıya taşındı. O günden bugüne kadar da mevcut otogarımızın tüm giriş çıkışları kontrol altına alındı. Ardından da oradan edilen zararlar kara dönüştü. Manisa Belediyesi’nin anasının sütü gibi helal paraları birilerinin cebine değil belediyenin kasasına; oradan da vatandaşa hizmet olarak döndü. Çok şükür ki 2009 yılı öncesinin 5 yıllık dönemindeki Manisa Belediyesi’nin bu ve buna benzer kayıplarının önüne geçerek, bütçesini toparladık. İşte ilk yılımızın ardından yüzlerce hizmeti bu sayede yaptık, Yeni Oto Terminal Binası gibi 30 Milyon Türk Lirası maliyetli projelerimizi hizmete açma noktasına geldik” dedi.

Manisa Halkının Emanetini Asla İhanet Etmedik

Konuşmasını Manisa Halkı’nın Milliyetçi Hareket Partili bir belediyenin kalitesini yaptığı işlerle gördüğünü bir kez daha gördüğünü vurgulayarak sonlandıran Başkan Ergün, “Biliyoruz ki Allah her zaman çalışanın, yetim hakkı yemeyenin, helal-haram ayrımını bilen insanların yanındadır. Belediyeye adım atar atmaz parti rozetimizi bir kenara koyduğumuza sizler de şahit oldunuz. Heyecanlı yepyeni bir yolda birlikte yürüdük. Bu yol ki ne kadar uzun ve çetin olduysa da bir o kadar da başarma hırsıyla doldu. Biz ilklerin belediyesi olduk. Manisa’nın sesini tüm Türkiye’de yaptığı işlerle duyurduk. Çıktığımız bu zorlu yolda bulunduğumuz makamın hakkını vermek için gece gündüz çalışarak, halkın emanetine leke düşürmeden bütün gayretimizle bugünlere ulaştık. Bizim önümüze ne kadar set çekildiyse biz daha büyük ve cesur adımlar attık. Daha hızlı ve emin adımlarla yürüdük. Allah nasip ederse bundan sonra 17 ilçeye uzanacak, tüm Manisa’yı saracak bir yola daha koyuluyoruz. Allah’a şükrediyorum ki bu zamana kadar şahsımı hiçbir zaman yalnız bırakmayan ekibim, Belediye Başkan Yardımcılarım, meclis üyelerim, daire müdürlerim, en alt kademeden en üst kademeye kadar tüm çalışanlarım sadece Manisa halkının menfaatini düşündü. Ben onlarla her zaman gurur duydum. Şuan gururla yaptıklarımızı anlatabiliyorsam, bu onların sayesindedir. Elbette bu Yeni Oto Terminal Binası’nın yapımında emeği geçen firma yetkililerimize ve işçilerimize de teşekkürü bir borç bilirim. Emeği geçenlere binlerce kez teşekkür ediyorum. Herkesin ve herşeyin en iyisini, en hayırlısını temenni ederek, Yeni Oto Terminal Binası’nın önce Manisamız’a sonra tüm ilçelerimize hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Dev Yatırımın İçi ve Dışı İncelendi

Başkan Ergün, yoğun kalabalığın coşkulu alkışları eşliğinde sonlandırdığı konuşmasının ardından Yeni Şehirler Arası Oto Terminal Binası’nın açılış kurdelası kesildi. Başkan Ergün ve beraberindekiler, terminalin iç kısmını gezdi. Başkan Ergün, terminalin arka bölümünde de incelemelerde bulunan beraberindekilere garaj, çocuk oyun parkı, Gediz’in terminal önünde geçen kısımları hakkında bilgi verdi.

Gurup Mecaz Manisalılar’a Keyifli Bir Akşam Yaşattı

Yeni Şehirler Arası Oto Terminal Binası’nın gezilmesinin sırasında sahne alan Gurup Mecaz, alanda bulunan kalabalığa keyifli anlar yaşattı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler de Mecaz’ın birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. Sanatçılara verdikleri konser dolayısıyla teşekkür eden Başkan Ergün, konser sonunda kendilerine çiçek takdim etti. Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı Öğretim Görevlileri ve mezunlarından oluşan gurup üyelerini tek tek tebrik eden Başkan Ergün, Türk Halk Müziği’nin yaşatılması konusunda verdikleri destek için ayrıca teşekkür ederek, “Bu gurur günümüz, sizlerin güzel şarkılarınızla daha da anlamlı hala geldi. Her konserinizde olduğu gibi bu akşam da keyifli bir akşam yaşattınız. Yüreklerine sağlık, ağzınıza sağlık. Tüm Manisalılar adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dev Terminalde Linet’in Güzel Sesi Yankılandı

Gurup Mecaz’ın ardından gerçekleştirilen havai fişek gösterisi, alanda bulunan Manisalılar’ı büyüledi. Onuncu Yıl Marşı eşliğinde gerçekleşen gösteri büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından ünlü sanatçı Linet alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. İlk kez Manisa’da konser verdiğini ve bundan mutluluk duyduğunu belirten Linet, kendisini Manisalı sevenleriyle buluşturduğu için Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti. Yeni Şehirler Arası Oto Terminal Binası’nın Manisa’ya hayırlı olmasını dileyen Linet, açılış coşkusunu daha da katlamak için şarkılarını hep bir ağızdan seslendirmeye davet etti. Sahneye çıkarak Linet’e teşekkür eden Cengiz Ergün ise dev yatırımın açılışa Linet’in çok yakıştığını belirterek, “Manisa tarihinde en büyük yatırımın açılışını yaptığımız bu akşam çok mutluyuz. Böylesi büyük bir açılışa elbette Linet gibi dev sanatçı yakışırdı. Sesiyle, güzelliğiyle en büyük alkışları hak ediyor. Ağzına yüreğine sağlık, Manisa’ya gelip güzel sesinizle can verdiğiniz şarkılarınız için size ve değerli orkestra arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek, Linet’e çiçek takdim etti. Yeni Şehirler Arası Oto Terminal Binası’nın açılış töreni Linet’in konseriyle devam etti.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu