Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.04.2014 16:33

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu yıl 474.’sü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında ilimize gelen yabancı konuk ülkelerin temsilcilerine Kültür Merkezi Fuayesi’nde kokteyl verdi. Başkan Ergün, konuklara Manisa hatırası ürünler ile çeşitli hediyeler de takdim ederken, yabancı konuklarda ülkelerine has çeşitli ürünleri Başkan Ergün’e hediye etti.

Bu yıl 474.’sü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali ne katılmak üzere şehrimize gelen Tayland Büyükelçisi, Makedonya Büyükelçisi, Moldova Büyükelçisi, Ürdün Büyükelçisi, Hırvatistan Büyükelçisi, Almanya Ingolstadt Belediyesi, Bosna Hersek Pnıjedor Belediyesi, Tunus Monastır Belediyesi temsilcileri ile Polonya, Sırbistan, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovakya, Tunus ve Macaristan halk danslarının onuruna Kültür Merkezi Fuaye Salonu’nda kokteyl düzenlendi. Kokteyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Eşi Şeyda Ergün, Mesir Komitesi Üyesi Nursel Ustamehmetoğlu ve yabancı ülkelerden gelen konuklar katıldı. Kokteylde Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı da bir konser verdi. Başkan Ergün yabancı konuklar ile tek tek ilgilenerek sohbet etti.

Dünya Barışına Katkı Sağlıyor

Kokteylde bir konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün festivallerin hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanları bir araya getirdiğini belirterek, “Festivaller hayattaki güzellikleri görmemizi sağlayarak, hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm insanları bir araya getirir ve aynı mutluluğu yaşatır. Festivaller; dünya barışına katkı sağlar, uzakları yakın eder ve en önemlisi paylaşıldıkça çoğalan mutluluğu daim kılar. Bu anlamda festivallerin birleştirici gücünün en güzel örneklerini hafta içerisinde çeşitli etkinlikler vasıtasıyla sergilediğimize inanıyorum” dedi.

Festival Yabancı Konuklarla Zenginleşiyor

Festivalimiz’in yabancı konukların katılımıyla daha da zenginleşmesinin Manisa adına gurur verici olduğunu ifade eden Başkan Ergün, “Manisa gibi yüzyıllar boyunca padişahlara, şehzadelere ev sahipliği yapmış, şifalı Mesir Macunu’na sahip, doğasıyla eşsiz güzellikteki bir şehrin dünya çapında yankı bulması noktasında verdiğiniz katkıdan ötürü de Manisa halkı adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi

Festivalin sevgi, hoşgörü ve mutluluğu daim kılmasını temenni ediyorum

474. Mesir Macunu Festivali’nin Pazar günü yapılacak olan Mesir saçım töreniyle taçlanacağını ifade eden Başkan Ergün, 474 yıl öncesini yine aynı yerde Sultan Cami ve kubbelerinde canlandıracağız. Tüm dünyada Muhteşem Süleyman diye tanınan Kanuni Sultan Süleyman ve valideleri Ayşe Hafsa Sultan ile Mesir Macunu’nu yapan Merkez Efendi’yi bir kez daha anacağımız saçım töreninde, sizlere ve ekiplerine unutulmaz anlar yaşatacağımıza inanıyorum. Son olarak sizleri bizlerle buluşturan Mesir Komitesi’ni tebrik ediyor, 474. Mesir Macunu Festivali’nin sevgi, hoşgörü ve mutluluğu daim kılmasını temenni ediyorum. Sizleri güzel şehrimizde ağırlamış olmaktan gurur duyduğumuzu Manisa halkı adına da belirtmek isterim” diye konuştu. Başkan Ergün’ün konuşmasının ardından, yabancı ülkeden gelen konuklara eşi Şeyda Ergün ile birlikte Manisa hatırası ürünler ile çeşitli hediyeler verdi. Yabancı konuklarda Başkan Ergün’e ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti. Konuklar hediyeleşmelerin ardından anı defterini imzaladı

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu