02.10.2021 14:52

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Manisa’da program düzenlendi. Kuran-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Profesör Doktor Enbiya Yıldırım da, “Camiler, Din Görevlileri Vefa Temalı” bir konuşma yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ kapsamında Yunusemre Belediyesi Millet Çarşısı Konferans Salonu’nda açılış programı düzenlendi. Programa, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Profesör Doktor Enbiya Yıldırım, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, BESOT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Köroğlu, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilk olarak, Mesir Camii imam hatibi Murat Boz, Kuran’ı Kerim tilaveti okudu.  Daha sonra ise Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, günün anlamına yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmalarının ardından da Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Profesör Doktor Enbiya Yıldırım da, “Camiler, Din Görevlileri Vefa Temalı” konulu bir konferans gerçekleştirdi.