23.10.2021 16:19

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ankara’da düzenlenen Yerel Yönetimler Reformu 3. Aşama Projesi Ulusal Konferansı’nda gerçekleştirilen panele katıldı.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından Türkiye’de uluslararası standartlara uygun bir yerel yönetim yapısına ulaşılması için yürütülen Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi’nde bugüne kadar elde edilen çıktılar, Ankara Bilkent Otel’de düzenlenen Ulusal Konferans’ta yer aldı. Kaliteli ve etkin yerel hizmet sunumu ve şeffaf, katılımcı, hesap verebilir ve vatandaş odaklı yerel yönetişim hedefiyle hayata geçirilen faaliyetler, yerel yönetim alanından paydaşların katıldığı toplantı, 21 Ekim Perşembe günü gerçekleştirildi.

Toplantı, Bakanlıklar, Valilikler ve Belediyeleri Buluşturdu

Ulusal Konferans’ta, panel ve sunumlar aracılığıyla yerel yönetimlerle ilgili katılımcılık, sürdürülebilirlik, krizlere dayanıklılık gibi kritik hususlar tartışıldı. Toplantı, Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, diğer bakanlıklar, Türkiye Belediyeler Birliği, valilikler, büyükşehir, il ve ilçe belediyeleri, il ve ilçe kent konseyleri, belediye meclis üyeleri, UNDP temsilcileri, STK’lar, akademisyenler, alanda çalışan uzmanlar, kamu kurumu çalışanları ve basın mensuplarını bir araya getirdi. Konferansa Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta da katıldı. Etkinlikte, Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Tarihsel Perspektif Işığında Yerel Yönetimlerde Değişim ve Sürdürülebilirlik” konusunda bir konuşma yaptı.