Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.10.2021 09:57

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde yeni yapılanların yanı sıra temizlik, bakım ve onarımları yapılan hayvan içme suyu ve tarımsal sulama göletlerine uyarı levhaları asılarak, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbir alınıyor.

 

Tarımsal ve kırsal kalkınmayı sağlamakla birlikte üreticilerin gelir kalemlerinin artması amacıyla çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, il genelinde göletlerde sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda çalışma yapılan göletlerde güvenliği sağlamak amacıyla uyarı levhaları asıldı. Mahalle muhtarlarının eşliğinde ve tutanak ile teslimi yapıldıktan sonra göletlere takılan uyarı levhaları ile yaşanması muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçmek adına yapılan uygulamanın il geneline yayılacağı belirtildi. Merkez ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler’e bağlı mahallelerde çalışma yapılan göletlerde başlayan uygulamaya Gördes, Selendi, Demirci, Kula, Köprübaşı ve Kırkağaç ile devam edilecek. ‘Gölete Girmek Tehlikeli ve Yasaktır’ ibareli uyarı levhalarının imalat çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, talep olması halinde sayının artabileceği ifade edildi. Bu sayede göletler daha güvenlikli hale getirilerek, olası kayıpların önüne geçileceği de belirtildi.

“Sulama göletleri yüzmek için uygun değil”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde üreticilere yönelik destek çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların can ve mal güvenliğine de hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “İlimiz genelinde yoğun bir şekilde hayvan içme suyu göleti ve tarımsal sulama göleti çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle yaz aylarında göletlere yüzmek, serinlemek gibi amaçlarla girilmesi nedeniyle can kayıpları yaşanabilmektedir. Şunu iyi bilmeliyiz ki, sulama ve his göletleri yapısı itibarı ile yüzmek için uygun değildir. Toprak dolgu ve diplerinde çamur balçık oluşması nedeniyle boğulma ve can kayıpları yaşanması ihtimalini önlemek için çalışma başlatıldı. Mahallelerde camilerden anonslar yaptırılarak vatandaşlarımız uyarıldı. Uyarı tabelaları montajı yapılarak da görsel olarak da vatandaşlarımızı uyarmak istiyoruz. Göletler yüzmek serinlemek amaçlı değildir. Olası can kayıplarının ve acıları önlenmesini temin etmek adına vatandaşlarımızı uyarmak ve bilinçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu