27.10.2021 16:47

Zafer Kalkınma Ajansı’nın ortağı olarak yer aldığı Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti (LIVERUR) projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da katıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın ortakları arasında yer aldığı ‘Kırsal Alanlarda Yaşam Laboratuvarı Araştırma Konsepti (LIVERUR)’ projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Manisa Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, belediyeler, oda ve dernek temsilcileri ile davetliler katıldı.

Proje ile Akhisar pilot bölge seçildi

Programın açılış konuşmasını Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz ve Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz gerçekleştirdi. Konuşmalarda, proje ile kamu ve özel sektörler, politika yapıcılar, üreticiler, KOBİ’ler ve hatta tüketiciler ile birlikte ortak bir zeminde stratejik girişimlerin hayata geçirildiği ve yeni fikirlerin hayat bulduğu vurgusu yapıldı. Program, Zafer Kalkınma Ajansı Proje Geliştirme ve Uygulama Birim Başkanı Utku Çil’in sunumları ile devam etti. Çil sunumunda proje hakkında bilgi vererek proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Projenin tüm Avrupa’da 12 ve Tunus’ta seçilen 1 pilot bölgede, kırsal girişimcilerin döngüsel ekonomi temelli uygulamalarına yardımcı olarak kırsal alanlardaki mevcut iş yapılarını iyileştirmeyi amaçladığını ifade eden Çil, proje için pilot bölgenin Akhisar ilçesi ve pilot uygulama konusunun zeytin ve zeytin ürünleri olduğunu vurguladı. Program ajans uzmanlarının ajans destekleri hakkında ortak istişareleri ile sona erdi.