26.01.2022 11:03

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sömestir tatili olması nedeniyle başlattığı turne programlarının ilkinde Saruhanlılı vatandaşlarla buluştu. Program kapsamında ilk olarak minik izleyiciler için ‘Bizimkiler’ adlı çocuk oyunu sergilenirken, yetişkin izleyiciler için de ‘Küfe’ adlı oyun sahnelendi. Tiyatro ziyafeti yaşayan Saruhanlılılar, oyuncuların performansını ayakta alkışladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Saruhanlılı minik izleyiciler için ‘Bizimkiler’; yetişkin izeliyici için de ‘Küfe’ adlı tiyatro oyununu sahneledi. Sömestir tatili döneminde tüm ilçelerde oyun sergileyecek olan Şehir Tiyatrosu’nun ilk durağı Saruhanlı ilçesi oldu. Burada ilk olarak minik izleyiciler için ‘Bizimkiler’ adlı çocuk oyunu sahnelendi. Nasreddin Hoca, Keloğlan, Karagöz ve Hacivat gibi Türk Edebiyatı'nın önemli kahramanlarının bir sahnede buluştuğu oyun, Saruhanlılı miniklere eğlenceli anlar yaşattı. Turnenin akşam bölümünde ise ‘Küfe’ isimli oyun yetişkin izleyiciler için sahnelendi. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı eserinden uyarlanan, Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz’ün oyunlaştırıp yönettiği ve Şehir Tiyatrosu ile öğrencileri tarafından sahnelenen oyun, izleyicilerin beğenisini kazanırken, zaman zaman duygu dolu anlar yaşandı. Oyunun sonunda oyuncuların performansı, Saruhanlılı tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.