Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.03.2022 13:29

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ilçe temasları kapsamında Demircili muhtarlarla bir araya geldi. Manisa’nın büyükşehir olmasından bu yana 17 ilçede olduğu gibi, Demirci’de de önemli hizmetlerin hayata geçtiğini belirten Başkan Ergün, “Hizmetlerimiz Allah’a şükürler olsun ki, saymakla bitmez. Manisa Büyükşehir Belediyemiz ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından yaptığımız 312 milyon lira yatırımla Demirci’mizin güzelliğine güzellik kattık. Bunun mutluluğu ve gururu ile bugün karşınızdayız” dedi.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Demirci ilçesine giden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demircili muhtarlarla bir araya geldi. Toplantıya, Başkan Ergün’ün yanı sıra Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, MHP MYK Üyesi Mehmet Ödevli, MHP İl Başkanı Murat Öner, AK Parti İl Başkan Vekili Cüneyt Kamal, MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç da katıldı.

Başkan Selçuk ve Çiftçi’den Başkan Ergün’e Teşekkür

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını, Demirci Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Çiftçi yaptı. Başkan Ergün’ü Demirci’de ağırlamaktan duydukları mutluluğu ifade eden Çiftçi, ilçelerine yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle teşekkür etti. Daha sonra Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk söz aldı. Demirci Belediyesinin ve Manisa Büyükşehir Belediyesinin ilçenin kalkınması ve gelişimi için yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Selçuk, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte hizmetlerine devam edeceklerini söyledi.

“Manisa Büyükşehir Belediyesi her zaman zirvede”

Son olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün kürsüye davet edildi. Covid-19 salgınının, sağlığımızla birlikte ekonomiyi de derinden etkilediğini belirten Başkan Ergün, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlarımız sıkıntılı günler geçirdi. Bu süreç, maalesef ki hala daha devam ediyor. Ancak, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak hizmetlerimizi ve yatırımlarımızı hiç aksatmadık. Proje ve hizmetlerimizle hemşerilerimizin yüzünü güldürürken, destek ve yardımlarımızla da zorda kalanlara uzanan el olduk. Öyle ki, yatırım harcamalarında rekor üzerine rekor kırdık. Bizim bir şiarımız var: ‘Mali Disiplin ve Üretken Belediyecilik’. Bu anlayışla hareket ettiğimiz için geçtiğimiz yıl, 30 büyükşehir belediyesi arasında bütçesini en iyi yöneten belediye seçildik. Bununla birlikte, yatırımlara en çok kaynak ayıran belediyeler arasında da Büyükşehir Belediyemiz her zaman zirvede. Bunu da buradan gururla ifade ediyorum. Sadece geçtiğimiz yıl, Büyükşehir Belediyemiz 657 milyon lira; MASKİ Genel Müdürlüğümüz de 235 milyon lirayı ilimiz genelindeki yatırımlara harcadı. 2014 yılından bugüne kadar ise yaklaşık 5 milyarlık bir yatırım gerçekleştirdik. Manisa’mıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Vatandaşımıza destek oluyoruz”

Covid-19 salgını nedeniyle vatandaşların üzerine binen ekonomik yük ağırlaştığını belirterek, buna göre destek olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği, geçtiğimiz aylarda mesken abonelerimizden su faturalarıyla alınan KAYSÜ bedellerine yönelik 54 milyonluk destek paketimizi açıklamıştık. Büyükşehir Belediye Meclisimizde ilçe belediyelerimizin aldığı katı atık toplama bedelleri kapsamında yeni bir düzenlemeye gittik. İlçeler arası yüksek fiyat farklılıklarını ve kartlı sayaçlardan alınan gecikme zamlarını kaldırdık. Ayrıca çöp toplama bedellerini sabit fiyat yerine tüketilen suyun metreküpüne göre hesaplanması için yeni bir karar aldık. Vatandaşımız, artık üretmediği çöpün ücretini ödemeyecek. Büyükşehir Belediyemizin aldığı katı atık bertaraf ücretinde de zam yapmak yerine yüzde 56 indirime gittik. Katı atık toplama ve bertaraf bedellerinde yapmış olduğumuz indirimler ve yeni düzenleme sayesinde yıllık 54 milyon TL’lik destek paketiyle vatandaşımızın bütçesine ciddi bir katkıda bulunmuş olduk. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından yapılan açıklamanın ardından su tüketim bedeli üzerindeki yüzde 8’lik KDV oranını da yüzde 1’e düşürdük. Vatandaşlarımıza ekonomik anlamda destek vermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Demirci Merkezine 238 Milyonluk Yatırım

Toplantı öncesinde Demirci’de tarihi bir yatırımın temelini attıklarını belirten Başkan Ergün, “Geçtiğimiz hafta da Selendi ilçemizde yüzyılın yatırımını yapmıştık. 95 milyon TL yatırım bedeli ile 85 kilometre içme suyu, 80 kilometre kanalizasyon, 4 adet içme suyu deposu ve atıksu arıtma tesisini Demirci’mize kazandıracağız. Altyapı çalışmalarının ardından 750 bin metrekare kilit parke ve 300 kilometre bordür ile oluk imalatı gerçekleştireceğiz. Sayın Belediye Başkanımız Selami Selçuk’la üstyapı işi kapsamında geçtiğimiz aylarda bir protokol imzalamıştık. Doğalgaz çalışması olduğu için normalde üstyapıyı Demirci Belediyemizin yapması gerekiyordu. Biz de altyapı yapacağımız için, değerli başkanım ile görüşerek üstyapının 3’te 2’sini Büyükşehir Belediyemiz, 3’te 1’ini de ilçe belediyemizin yapmasına karar verdik. Büyükşehir ve Demirci Belediyemizin yapacağı üstyapı çalışmasının maliyeti ise 143 milyon TL’dir. Demirci’mizdeki 95 milyonluk altyapı yatırımı ve 143 milyonluk üstyapı çalışmasının toplam rakamı ise tam tamına 238 milyon liradır. Yanlış duymadınız! Demirci’mizin merkezine 238 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Helali hoş olsun” dedi.

“Merkezde taşkınlara son verdik”

101 ve 154 Mahalle projeleriyle Demirci’deki 11 kırsal mahallenin altyapısını baştan aşağıya yenilediklerini de aktaran Başkan Ergün, “Alaağaç, İmrenler, Küpeler, Yarbasan, Yeşildere, Çataloluk, Ahmetler, Ayvaalan, Azizbey, Çağıllar ve Minnetler Mahallelerimizde 79 kilometre altyapı işi yaptık. Sadece bu yatırımlarımızın bedeli 19 milyon TL. İhtiyaç duyulan mahallelerimize yapılan 100 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon hatlarımızı da eklediğimizde yaklaşık 32 milyonluk bir yatırımı hayata geçirdik. 154 Mahalle Projemizin ikinci etabında yer alan mahallelerimizin alt ve üstyapısını da inşallah kredi onayı çıktığında yapmayı hedefliyoruz. 2 milyon TL yatırım bedeli ile ilçe merkezindeki Yağmur Mahallesine bir kilometre yağmur suyu hattı döşedik. Yaptığımız bu önemli çalışmayla ilçe merkezimizdeki su taşkınlarına son verdik” dedi.

Daha Temiz İçme Suyu İçin Önemli Yatırımlar

Tamamlanan ve devam eden altyapı çalışmalarına bakıldığında Demirci’de 442 kilometre hat döşeme işi yaptıklarını kaydeden Başkan Ergün, “Sağlıklı altyapılar ile hemşerilerimizi sağlıklı yarınlara taşıyoruz. 2014 yılında göreve başladığımızda il genelindeki içme suyu depolarının fotoğraflarını görmüştüm. Hepsi içler acısıydı. Buna gönlümüz razı olmadı, olamaz da zaten. Hemen ilk talimatım içme suyu depolarının bakım onarım ve yenilenmesi oldu. Bugün Allah’a şükür 1.239 içme suyu deposunu yeniledik ve hemşerilerimize artık daha sağlıklı su temin ediyoruz. Demircili hemşehrilerimiz de daha sağlıklı içme suyu tüketsin diye 155 adet içme suyu deposu ve 60 adet terfi binasını 7 milyon 200 bin TL’lik bir yatırımla yeniledik. Bununla birlikte kesintisiz içme suyu temini için 3 milyon TL yatırımla 26 adet içme suyu sondajı açtık” diye konuştu.

“Gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için”

Su taşkınlarını önlemek için derelerde yaptıkları ıslah ve koruge boru çalışmaları ile su taşkınlarının önüne geçtiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “19 mahallemizde de 16 kilometre dere temizlik çalışması gerçekleştirdik. Hem vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık hem de geçim kaynağı tarımsal üretim olan hemşerilerimizin bereketli topraklarını koruma altına aldık. MASKİ tarafından Demircimizde tamamlanan ve devam eden projelerimize baktığımızda yaklaşık 142 milyon TL’lik bir yatırımdan bahsediyoruz. Biz, Hak yolunda halkımız için çalışmaya, vatandaşlarımızın refahı için proje üretmeye, gelecek nesiller için halkımızla el ele yürümeye devam edeceğiz. Evlatlarımıza daha yaşanabilir ve temiz bir Manisa bırakmak için MASKİ Genel Müdürlüğümüzün yatırımları kısaca böyleydi. Her zaman söylediğim gibi; Bizler, gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz” dedi.

5 Milyon 700 Bin Liralık Yatırım

MASKİ Genel Müdürlüğü yatırımlarının ardından Büyükşehir yatırımlarını da paylaşan Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte 2014 yılından bu yana Demirci’mizde önemli yatırımları ve hizmetleri hayata geçirdik. Demirci Oto Terminali Yenilemesi, Menderes Caddesi Yol ve Tretuvar Düzenlemesi, Hüseyin Oktay İtfaiye Amirliği, Yarbasan ve İcikler itfaiye müfrezeleri, Gasilhane, Katı Atık Transfer İstasyonu, Küpeler Camii Restorasyonu ve mezbaha yenilemesi gibi çalışmalarla 5 milyon 700 bin liralık yatırımı ilçemize kazandırdık” dedi.

Demirci’ye Gençlik Merkezi Müjdesi

Konuşmasında müjde de veren Başkan Ergün, “Demirci ilçemize Gençlik Merkezi, MASKİ ve Koordinatörlük Binası inşa edeceğiz. Bu hizmet binamızın proje ihalesinin de yapıldığının müjdesini buradan vermek istiyorum. Allah nasip ederse yakın zamanda yapım ihalesi de gerçekleştirilerek çalışmalara başlayacağız. Çocuklarımız ve gençlerimizin lise ve üniversitelere en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için MABEM kurslarımızı Demirci’mizde de hayata geçirmiştik. İnşallah yeni yapacağımız gençlik merkezimizde eğitimlerine daha modern bir şekilde devam edecekler. Bununla birlikte ilçemize Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve MASMEK binası yapmak için de çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

Demirci Yollarına 501 Kilometrelik Asfalt

17 ilçede yaptıkları en büyük yatırımların başında asfalt hizmetinin geldiğini ifade eden Başkan Ergün, “Hemşehrilerimizin güvenliği ve konforu, ticareti hayatın gelişmesi ve ulaşım imkanlarının kolaylaşması için 2014 yılından bu yana 4 bin 844 kilometre sathi kaplama asfalt, 384 kilometre sıcak asfalt ve 160 kilometre de beton asfalt yaptık. Demirci’mizde de yoğun bir çalışmayla yollarımızı yeniledik. Geçtiğimiz yıl 105,2 kilometre olmak üzere Demirci’mizde bugüne kadar 501 kilometre asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yollarımıza ne kadar yatırım yaptık biliyor musunuz? 54 milyon lira, yani eski parayla 54 trilyonu, Demirci’mizin yollarının yenilenmesi için harcadık. Helali hoş olsun. Allah, kazasız belasız kullanmayı nasip etsin” diye konuştu. Başkan Ergün, Demirci yol ağının uzunluğu, kış şartlarının çetinliğinin getirdiği bozulmalar nedeniyle 2022 asfalt çalışmaları planlamalarının detaylı bir şekilde yapıldığını da sözlerine ekledi.

858 Metrekare Parke Taşı Çalışması Yapılacak

İlçe genelinde yapılan ve yapılacak olan kilit parke taş çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Ergün, şunları söyledi: “Bunun yanında özellikle köyden mahalleye dönen bölgelerimiz başta olmak üzere yoğun bir kilit parke taş çalışmamız oldu. 358 bin metrekare kilit parke taş işiyle Demirci’mizin gerek merkezinde gerekse de mahallelerindeki yolları yeniledik. İlçe merkezimizdeki 500 bin metrekarelik yeni çalışmamızı da eklediğimizde, 858 bin metrekare kilit parke taş döşemesi yapmış olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. İlçe Belediye Başkanımızın bu bağlamda bizden talebi oldu. Bununla ilgili hangi mahallede ne kadar parke taş ihtiyacı olduğu ile ilgili bize rapor ulaştırırsanız, gerekli çalışmayı yapacağımızı da belirtmek istiyorum. Bozçatlı Mahallesi Göldere mevkiindeki dere yatağı üzerine bir köprü inşa ettik. Bu köprünün bende büyük bir anlamı var. Mahallelerimizi birbirine bağlayan ve Demirci merkezine ulaşımı 15 kilometre kısaltan köprümüze Gazi Halil Fidan ismini verdik. Köprünün hayırlı olmasını dilerken, gazimize de sağlıklı ve uzun ömürler temenni ederim.”

Manisalılara Yakma Tesisi Müjdesi

Yaptıkları çevreci yatırımlarla Manisa’yı doğa dostu bir şehir haline getirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Bu bağlamda şehrimizin 40 yıllık çöp sorununu da Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi projemizle bitirdik. Bu tesisimizin hayata geçmesinin ardından katı atık transfer istasyonu inşa ederek, Demirci’mizi de çöp sorunundan kurtarmış olduk. Manisa’mız artık ulusal basında çöp patlamalarıyla değil, atıklarını bertaraf eden ve ekonomiye kazandıran doğa dostu bir şehir olarak yer buluyor. Hayırlı uğurlu olsun. İnsan sağlığı için en önemli konu çöp, ikincisi arıtma. Arıtma noktasında 3 ilçemiz kalmıştı. Demirci ve Selendi’de inşaatına başladık. Köprübaşı için de projelerimiz, her şeyimiz hazır. İlgili Bakanlık onayını bekliyoruz. 17 ilçemizin ne çöp ne arıtma sorunu kalmayacak Allah’ın izniyle. Yakma tesisinin de işlemleri artık bitti. Yani Manisa’nın yaklaşık 200 senesini kurtardık. Oradan elde edilen enerjiyle Manisa Büyükşehir Belediyesi önemli bir gelir elde edecek. Bu gelirlerin gelmesiyle birlikte bahsettiğim büyükşehir indirimi sonrası aldığımız katı atık bertaraf ücretindeki sembolik rakamı da artık almayacağız. Bunu da ilk kez buradan söylüyorum. Tarım ve hayvancılık açısından önemli bir yere sahip olan Demirci’mizde çiftçimize büyük önem verdik. Bugünkü değerlemesiyle 4 milyonu bulan 40 adet serayı yüzde 75’i belediyemizce karşılanmak üzere üreticimize teslim ettik” dedi.

Sögütçük, Hünnap’ın Merkezi Oldu

‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında Demirci’de zeytin, ceviz, badem ve menengiç çöğürü dağıtımı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bugüne kadar 17 ilçemizde dağıttığımız 350 bin fidandan Demircili üreticimizin de yararlanmasını sağladık. Burada bir başarı hikayesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. 2016 yılında Söğütçük mahallemizdeki 103 kişiye toplamda 7.500 adet hünnap fidanı vermiştik. Bu mahallemizdeki üreticilerimiz, hünnap fidanlarını çok güzel bir şekilde yetiştirdi ve hasat etti. Bugün, çiftçilerimiz ürünlerini zincir marketlere satıyor, İstanbul ve İzmir hallerine de köyden alım yapılması suretiyle ürünlerini gönderiyorlar. Özetle, Söğütçük mahallemiz, verdiğimiz destekler ve çiftçilerimizin gayretleriyle hünnap meyvesinin merkezi oldu. Bereketli olsun inşallah” dedi.

Kırsal Kalkınmaya Yönelik Önemli Destekler

İlçede kırsala yönelik destekleri sıralayan Başkan Ergün, şöyle konuştu: “Demirci’mize şuan tüm üreticilerimizin yararlanabileceği ve meyve alım satım yeri olarak kullanılabilecek Tarım Ürünleri Merkezi inşa ediliyor. Demirci Ziraat Odası Başkanlığımızın projesini hazırladığı ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen bu merkeze, Büyükşehir olarak bizler de katkı sağladık. 4 milyon 277 bin liralık projenin, 1 milyon 307 bin lirasını Büyükşehir Belediyemiz finanse etmektedir. Demirci Kaymakamlığımızın, ilçe Belediyemizin ve Tarım ve Orman Müdürlüğü’müzün de katılımcısı olduğu çok güzel bir yatırımı inşallah el birliğiyle Demirci’mize kazandıracağız. Ayrıca, ilçemize 14 adet yeni hayvan içme suyu göleti yaptık. 58 adet hayvan içme suyu göletinde de temizlik ve bakım onarım gerçekleştirerek üreticilerimizin kullanımına sunduk. Arıcılık, damızlık koç dağıtımı, tarımsal sulama amaçlı havuz yapımı, tarımsal ilaç dolum yerleri, kestane dal kanseri ile mücadele kiti desteği, sirke sineği ile mücadele kapsamında 20 bin şişe elma sirkesi dağıtımı gibi çok sayıda kırsal hizmete de 3,5 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık.”

“Zorda kalanın yardımına koşuyoruz”

Proje ve hizmetlerini hayata geçirirken sosyal belediyeciliğe de öncelik verdiklerini ifade eden Başkan Ergün, “Zorda kalanın yardımına koşuyor, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza uzanan el oluyoruz. ‘Yoksulun yanında, muhtacın hizmetindeyiz’ sloganıyla, ilimiz genelinde hayata geçirdiğimiz Gıda Bankası, Demirci ilçemizde de hizmet vermeye devam ediyor. Bunun yanında engelli vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye yardımı, evi yanan ailelere eşya desteği, çocuklarımıza okul kıyafeti, mont ve ayakkabı dağıtımı gibi çalışmalarımızla ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yanında olduk ve olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Demirci’ye 312 Milyon’luk Yatırım

Manisa’nın büyükşehir olmasından bu yana 17 ilçede olduğu gibi, Demirci’de de önemli hizmetlerin hayata geçtiğini belirten Başkan Ergün, “Hizmetlerimiz Allah’a şükürler olsun ki, saymakla bitmez. Mezarlık temizliklerinden ilaçlamaya, yeşil alanlardan peyzaj düzenlemesine, ulaşım hizmetlerinden itfaiyeye kadar rutin çalışmalarımızı de aralıksız sürdürüyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak, ilçe merkezimize yapacağımız üstyapı işini de eklediğimizde 170 milyon lira gibi bir yatırımı ilçemize kazandırdık. MASKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından da 142 milyon liralık yatırım yapıldığını konuşmamın MASKİ bölümünde dile getirmiştim. Yani 312 milyon lira yatırımla Demirci’mizin güzelliğine güzellik kattık. Bunun mutluluğu ve gururu ile bugün karşınızdayız” dedi.

Muhtarlara ‘Yanınızdayız’ Mesajı

Verdikleri hizmetler ve katkıları nedeniyle muhtarlara teşekkür eden Başkan Ergün, “Bu bağlamda siz değerli muhtarlarımız, bizlerin sahadaki gören gözü, işiten kulağısınız. Bu düşünceden hareketle, Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte sizlerin belediyemizle olan işlerini vakit kaybetmeden yerine getirmek için Büyükşehir bünyesinde Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve MASKİ bünyesinde de İlçe Hizmetleri Dairesi Başkanlığını kurduk. Cumhur İttifakı olarak buradan aldığımız güçle sizlere en iyi hizmetleri ulaştırmak için bugüne kadar çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Selami Başkanımla birlikte güzel Demirci’mizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için dün olduğu gibi bugün de yanınızdayız” dedi.

Teşekkür Etti

Sözlerini Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hazırlanan 4 ciltlik eseri anlatarak noktalayan Başkan Ergün, şunları söyledi: “Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkûmdur” diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişimizi unutturmamak adına ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri şehrimize kazandırdık. Bu eser, Kurtuluş savaşı döneminde Manisa il genelinde yaşananları gözler önüne seriyor ve yakın geçmişimize ışık tutuyor. Değerli 2 profesör hocamızın ve birbirinden kıymetli 38 akademisyenin katkılarıyla hazırladığımız bu kıymetli eseri, toplantımızın sonunda sizlere de armağan edeceğiz. Bu duygularla, bu güzel toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Muhtarları Dinledi

Konuşmaların ardından muhtarlar tek tek söz alarak, hem yapılan hizmetler nedeniyle teşekkürlerini iletti hem de mahalleleri ile ilgili taleplerini dile getirdi. Muhtarları dikkatle dinleyen ve taleplerini bizzat notları arasına alan Başkan Ergün, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti. Toplantı, günün anısına hatıra fotoğrafları çektirilmesiyle son buldu. Başkan Ergün, muhtarlara, Manisa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ adlı 4 ciltlik eserden de hediye etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu