13.05.2022 17:32

Çanakkale Savaşı’nda önemli bir tarihi yeri olan 57’inci Alay’ın temsili sancağının devri için tören düzenlendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyeleri katıldı.

Çanakkale Savaşı’nda tarihi önemi olan 57’inci Alay’ın temsilci sancağı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne emanet edildi. Emanet edilen sancak için devir teslim töreni düzenlendi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkan yardımcıları, üniversite rektör yardımcıları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program ilk olarak binan önünde 57’inci Alay’ın yürüyüş öncesinde içtiği kırık buğday çorbasının dağıtımıyla başladı. Salonda ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç yaptı. Rektör Ataç’ın konuşması sonrasında Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, bir konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından üniversite müzik grubu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi. Dinletinin ardından ise üniversite Öğretim Görevlisi Kenan Tozak tarafından 57’inci Alay tarafından gerçekleştirilen yürüyüşün tarihçesi hakkında bilgilendirme yapıldı. Çanakkale’de gerçekleştirilen temsili sancak devir teslim töreninin videosunun izlenmesi sonrasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından devralınan 57’inci Alay Temsili Sancağı, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç’a teslim edildi. Yapılan törenin ardından temsili sancak için hazırlanan şeref defterine imzalar Manisa Valisi Yaşar Karadeniz’in öncülüğünde protokol üyeleri tarafından atıldı.