Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
16.07.2022 01:25

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda başlayan kortej yürüyüşü sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliğine katıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü ve anma gecesi düzenlendi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan başlayan, başta Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve protokol üyelerinin katıldığı kortej yürüyüşüne ve sonrasında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma gecesine katıldı. Yürüyüş ve anma gecesine Manisa Valisa Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra, Manisa Milletvekilleri Murat Baybatur ve Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, MHP İl Başkanı Murat Öner, kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, 15 Temmuz Gazisi Yahya Tezgelen ve Manisalı vatandaşlar katıldı. 

 

Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirildi 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda toplanarak Demokrasi Yürüyüşü gerçekleştirdi. Mehter Takımı’nın kortejdeki yerini almasıyla birlikte yürüyüş başladı. Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte protokol üyeleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Mustafa Kemal Paşa Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na kadar vatandaşları selamlayarak yürüdü. 

 

Anma Programı Gerçekleştirildi

Demokrasi Yürüyüşü sonrasında etkinlikler Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Meydana kurulan led ekranlar ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Saraçhane’de yaptıkları konuşmalarıCumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlara aktarıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması sonrasında program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı, ilahi ve kuran tilaveti ile devam etti. İlçe belediye başkanlarının yaptığı konuşma sonrasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de bir konuşma yaparak vatandaşları selamladı. Başkan Ergün, “Asil milletimizin yazdığı bir destan olan 15 Temmuz’un altıncı yıl dönümü vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Sözlerime başlamadan önce Pençe-Kilit Operasyon bölgesi başta olmak üzere, bölücü terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.Kökü dışarıda olan hain FETÖ terör örgütü, yıllar boyunca gizli planlarıyla devletimizin içine sızmak istedi. Devlet büyüklerimize kumpaslar kurdu. Dışarıdaki işbirlikçileri ile özgürlüğümüze ve bağımsızlığımıza kastetti. Ve en nihayetinde, 15 Temmuz 2016’da asıl niyetini göstererek, ülkemizi iç savaşa sürükleyebilecek darbe girişimiyle kanlı yüzünü ortaya çıkardı.Ülkemizin polisine, askerine, siviline ve gazi Meclisine bu hain terör örgütü tarafından bombalar yağdırıldı, kurşunlar sıkıldı” dedi.

 

‘252 Evladımız Şehit Oldu’

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuşmasının devamında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin bu hainlere karşı, onurlu ve dik duruşu sayesinde bayrağımız yere inmedi. Aziz milletimiz de canı pahasına sokaklara çıkarak FETÖ terör örgütünün hevesini kursağında bıraktı. Polis, asker ve sivil olmak üzere 252 evladımızın şehit olduğu bu hain girişimde binlerce kardeşimiz de gazilik mertebesine ulaştı. O gece aziz milletimiz; kadınıyla erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla tek vücut olarak hiçbir zaman unutulmayacak bir zafer kazandı. FETÖ’cü hainlerin kurşunları, tankları, helikopterleri ve uçakları karşısında vatanına sahip çıkan milletimiz, teröristlere ve ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanlara en büyük dersi verdi” ifadelerini kullandı. 

 

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

Başkan Ergün konuşmasının son bölümünde aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, gazilerimize şükranlarını sundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Milletimizin destanı olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutladığımız bu önemli gün dolayısıyla; bağımsızlığı ve geleceği için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve şanlı tarihimiz boyunca aynı kutsal değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu millet; bir ve beraber oldukça, hiçbir güç bizi boyunduruk altına alamaz. Bu duygularla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, Egemenlik; Kayıtsız, Şartsız Milletindir. Bu vesileyle bir kez daha birliğimizin ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadeleriyle konuşmasını tamamladı.

 

Karadeniz ve Baybatur da Halka Seslendi

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve 15 Temmuz Gazisi Yahya Tezgelen, birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun günün anlam ve önemine ithafen hazırladığı oyun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi semazenlerinin hazırladığı sema gösterisi sahnelendi. Saatler 00:13’ü göstermesiyle yurdun dört bir yanında olduğu gibi Cumhuriyet Meydanı’nda da sala okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanında düzenlenen anma programı İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün okuduğu dualar eşliğinde son buldu. Programın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu