Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
14.08.2022 16:36

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı ilçesinde mahalleleri birbirine bağlayan 9 kilometrelik yolda viraj düzenleme, yol genişletme ve sathi kaplama çalışmasına başladı. Güzergah üzerinde incelemede bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, yapılan çalışmaların vatandaşların daha konforlu ve güvenli seyahatlerini sağlamak için olduğunu söyledi.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yolların güvenliğinin ve konforunun arttırılması için çalışmalarına tüm ekipleriyle devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri Saruhanlı ilçesi Apak Mahallesi’nde viraj düzenleme, yol genişletme ve sathi kaplama çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmaları Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu yerinde inceleyerek, son durum hakkında bilgi aldı. Ali Öztozlu’ya incelemesinde Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri ve ilgili mahallelerinin muhtarları eşlik etti. Ali Öztozlu inceleme ziyaretinde ilk olarak mahallede bulunan kahvede ilçe başkanları, muhtarlar ve vatandaşlara Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu. Öztozlu daha sonra yol yapım çalışmalarının devam ettiği güzergah üzerinde çalışmaları yerinde inceledi. Ekiplere selam vererek, kolay gelsin dileklerini ileten Öztozlu, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak bilgi aldı.

“9 kilometrelik yolun 5 kilometresi tamamlandı”

Manisa Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, “Geçtiğimiz günlerde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söylediği, bu yıl geçtiğimiz kış aylarından önce, genişletmesini ve temel çalışmalarını tamamladığımız, üzerinde altyapı çalışmaları tamamlanmış olan güzergahların üst yapılarının yenilenmesi çalışmalarını yürütüyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 170 kilometrelik sathi kaplama çalışmamız olacak. Bu çalışmalara da Saruhanlı ilçesi Apak Mahallesi’nden başlamış olduk. İshakçelebi-Akhisar karayolları bağlantı noktasından Apak Mahallesi’ne, buradan da Hacımusa-Gözlet hattında bulunan daha önce yapmış olduğumuz beton yol güzergahına bağlayan yaklaşık 9 kilometrelik güzergah üzerindeyiz. Burada bir buçuk yıldır yapılan genişletme çalışmaları devam ediyordu. Son olarak geçtiğimiz kış ayı öncesinde genişletme çalışmaları, su geçişlerinin çalışmasını ve zemindeki temel çalışmasını tamamlamıştık. Kış aylarındaki yağışların sona ermesinin ardından yolda oturmalar oldu. Yol zeminini oluşturacak temel malzemesi tam şekliyle oturdu ve zemin sertleşti. Hava sıcaklıklarının müsait olmasıyla birlikte Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile üst yapı kaplamasına başlamış bulunmaktayız. 5 kilometrelik kısmın kaplaması tamamlandı. Önümüzdeki günlerde kalan 4 kilometrelik kısmında kaplamasını tamamlayarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“Başkan Ergün’e teşekkürlerini iletti”

Saruhanlı Apak Mahalle Muhtarı Ahmet Gökmen ise yapılan yol çalışmasıyla ilgili olarak, “İlk olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Gerçekten yolumuz çok güzel oldu. İlk yol 1989 yılında vatandaş-devlet işbirliği ile yapılmıştı. Daha sonra iki defa çalışma oldu. Geçen yıl yaptığımız müracaat sonucunda ekipler tarafından inceleme yapıldı. Yol genişletme çalışmaları kararı alındı. Yolumuz yapılan çalışma ile yolumuz genişledi. Yaklaşık 10 kilometrelik İshakçelebi-Apak, Apak-Gözlet ve Apak-Azimli arasındaki bağlantı yolu yapıldı. Virajlar düzeltildi, yolumuz mükemmel oldu. Çok teşekkür ediyorum. Yol demek, medeniyet demektir, Büyükşehir demek, büyük hizmet demek. Bunu gördük. Suyunda gördük, yolunda gördük, sondajında gördük. Devletimizden Allah razı olsun, Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun” diye konuştu.

“Yol çalışması ilk olarak Saruhanlı’dan başladı”

MHP Saruhanlı İlçe Başkanı Baki Ulu ise yapılan çalışmayla ilgili olarak, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gerçekten de Büyükşehir Belediyesi olarak büyük hizmetlere imza atmaya devam ediyor. Bilindiği gibi beton asfalt ilk olarak Saruhanlı ilçesinden başladı. Bu yıl da sathi kaplamaya ilk olarak Saruhanlı’dan başladı. Cengiz Ergün başkanımızın ilçemize ve Manisa’mıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu alandaki çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Vatandaşlarımızın tüm yol sorunlarını çözmeye çalışıyor. Şu anda Aydınlar-Şatırlar-Hatıplar yolunda da yol genişletme çalışması var. Bu çalışmalarından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çok güzel bir yol olmuş”

Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şerafettin Yüncüoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Saruhanlı ilçesinde büyük hizmetleri olduğunu belirterek, “Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin yollarda, mahallelerdeki alt yapı çalışmalarıyla büyük hizmetleri var. Geçen hafta Şatırlar hattında yol yapım ekipleriyle birlikte devam eden yol çalışmasını yerinde inceledik. Bugün de Apak Mahallesi’nde yapılan genişletme çalışması sonrasında sathi kaplama çalışması devam ediyor. Çok güzel bir yol olmuş. Vatandaşlarımız adına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Bu yükün altından Büyükşehir kalkabilirdi”

AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ekrem Cıllı ise yapılan çalışmaları, “Bu yol çalışmaları ancak Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin altından kalkabileceği yükte yollar. Dolayısıyla bütün mahallelerin birbirine bağlantı yollarının, vatandaşların rahat bir şekilde gidip gelmesini sağlamak için güzel bir hizmet. Dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e bu konuda çok teşekkür ediyoruz” diyerek değerlendirdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu