Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.09.2022 12:58

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlama etkinlikleri Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyelerinin katılımı ile Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı.

 

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılı kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Gün boyunca sürecek kutlama programında ilk olarak Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk sunuldu. Kutlama programına Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Milletvekilleri Tamer Akkal, Semra Kaplan Kıvırcık ve Erkan Akçay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MASKİ Genel Müdürü Ramazan Burak Aslay, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, ilçe belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları ve temsilcileri, ilçe kaymakamları, Manisa Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Ergün, günün anlam önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi

Manisa Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Ergün konuşmasında, “Manisa’mız; tarihiyle, kültürüyle ve doğal güzellikleriyle ülkemizin göz bebeği şehirlerinden biridir. Ve şunu da gururla söylemek isterim ki; Manisalılar; yiğittir. Manisalılar; çalışkandır. Manisalılar; Türkiye sevdalısıdır. Ve bu kadim şehre hizmet etmek de benim için büyük bir onurdur. 2009 yılından bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da aynı inanç ve aşkla hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

3 Yıllık Zulüm ve Karamsarlığın Yerini Umut ve Sevinç Almıştır

Türk Milleti’nin şanlı tarihinin hiçbir döneminde esareti asla kabul etmediğine vurgu yapan Başkan Ergün, “Bizler, boyunduruk altında yaşamaktansa bağımsızlık için şehit olmayı tercih eden bir ecdadın torunlarıyız. İşte bu yüce milletin, Büyük Deha Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde bütün cihana karşı kazandığı Kurtuluş Destanı da böyle yazılmıştır. Takvimler 25 Mayıs 1919’u gösterdiğinde, vatanımızın dört bir yanında olduğu gibi, Manisa’mız da işgal edilmiştir. Bu topraklar işgal süresince; vahşet, zulüm, gözyaşı ve kanla sulanmıştır. Şanlı Türk Ordusu, 26 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında Büyük Taarruzu başlatmış, işgalci Yunan ordusunu unutamayacağı bir yenilgiye uğratmıştır. “Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri!” emrini veren Mustafa Kemal komutasındaki kahraman Türk ordusu, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir destan yazmıştır. Fahrettin Altay komutasındaki süvari birlikleri de 8 Eylül 1922’de Manisa’mıza ulaşarak, 3 yıllık zulüm ve karamsarlığın yerini umut ve sevinç almıştır. İşgalci kuvvetler şehrimizi terk ederken, her yeri yakıp yıkmış, adeta taş üstünde taş bırakmamıştır. Düşman tarafından harabeye çevrilen güzel Manisa’mız; Cumhuriyet’in ilanından sonra küllerinden doğan anka kuşu misali şahlanmış ve bugünlere gelmiştir. Bizler de kahraman atalarımız gibi aynı azim ve inançla hareket ederek, Manisa’mızı ve güzel ülkemizi çağdaş medeniyetlerin ilerisine taşımalıyız. Çünkü asil milletimiz, her şeyin en güzelini hak ediyor” dedi.

Kahramanlarımızın isimlerini yaşatıyoruz

Başkan Ergün, “Büyük Türk milletini sonsuza dek yaşatmanın en önemli yolu, geçmişini iyi bilen nesiller yetiştirmektir. Bu noktada üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. “Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkûmdur” diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, geçmişimizi unutturmamak adına, ‘Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa’ isimli 4 ciltten oluşan önemli bir eseri şehrimize kazandırdık. Bu tarihi eser, Milli Mücadele yıllarında ilimiz genelinde yaşananları gözler önüne seriyor. Yakın geçmişimize ışık tutan bu eseri hazırlayan, değerli 2 profesör hocamıza ve birbirinden kıymetli 38 akademisyenimize huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimiz ilk yıllarda şehrimize kazandırdığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu, onun yan tarafına inşa ettiğimiz Kurtuluş Savaşı Kahramanları Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Gördesli Şehit Makbule Hanım Meydanı, Parti Pehlivan Caddesi, Müftü Alim Efendi Bulvarı gibi sayısız eserle kahraman atalarımızın isimlerini yaşatmaya özen gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Bunların yanı sıra yeni Büyükşehir Belediye Binamızın yanına Kurtuluş Müzesi inşa edeceğiz. Müzede, 1919 ve 1922 yılları arasında Manisa'mızda yaşanan elim olayların belgeleri yer alacak ve somut örnekleri sergilenecek. Bu güzel projemizi Cumhuriyetimizin 100. yılında tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Bir Türk Dünya’ya Bedeldir

Bunları yapıyoruz çünkü biliyoruz ki; kutsal vatan topraklarını 100 yıl önce postallarıyla kirleten iç ve dış hainlerin ülkemiz üzerinde her zaman sinsi planları var. Bunları yapıyoruz çünkü bu aziz toprakları bizlere vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk, O’nun kahraman silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizin anısını yaşatmayı kendimize görev biliyoruz. Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu toprakları kutsal bilerek, büyük lider Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Gelecek nesillerimize bugünlere nasıl geldiğimizi en güzel ve en doğru şekilde anlatacağız. Çünkü biliyoruz ki, bir Türk Dünya’ya bedeldir. Ve yine biliyoruz ki, biz bir ve beraber oldukça hiçbir güç bu vatanı bölmeye cesaret edemeyecek. Bu duygularla güzel Manisa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılını kutluyor; başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel şehrin bugünlere gelmesinde katkı sağlayan bürokrat, belediye başkanı, siyasetçi, kurum amiri, oda ve dernek başkanları ile emeği geçen, taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun diyorum.” dedi.

Gösteriler sahne aldı

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasının ardından, Manisa Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi tarafından çeşitli gösteriler sahnelenirken, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ise Şehit Makbule isimli tiyatro oyunu canlandırıldı.  

Atlı birlikler kurtulun simgesi bayrağı teslim etti

Sahnelenen gösteriler ve oyunların ardından Manisa’nın kurtuluşunda rol alan Atlı Süvari Birliği’ni temsilen alana gelen atlı birlikler tarafından, Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan’a Türk Bayrakları teslim edildi.

Manisa’nın Yüzü Sergisi gezildi

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programının ardından tören, protokol üyelerinin katılımı ile Fatih Sergi Salonu’nda devam etti. Burada yer alan Manisa’nın Yüzü isimli sergi başta Vali Karadeniz olmak üzere protokol üyeleri tarafından gezilerek, fotoğraflar hakkında bilgi alındı. Kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen programın birinci bölümü serginin gezilmesi ile sona erdi.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu