Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.09.2022 17:05

Manisa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi ve Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde hazırlanan ‘Gördes’in Yiğit Kızı Asker Makbule’ adlı tiyatro oyunu, Manisa’da sahnelendi.

 

Gördes Kaymakamlığı, Gördes Belediyesi ve Gördes İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde Milli Mücadele döneminde Manisa, Kütahya ve Balıkesir çizgisinde düşmana karşı oluşturulan Kuvayı Millîye hareketine katılıp, 17 Mart 1922’de girmiş olduğu çatışmada 20 yaşlarında şehit düşen Makbule Hanım’ın anısına hazırlanan tiyatro oyunu, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı olması vesilesiyle Kültür Merkezi Lale Salonu’nda sahnelendi. Tiyatroyu Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fırat Özcan, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş takip etti.

 

Senaryosunu Eşref Karadağ'ın yazdığı ve yönetmenliğini Fahri Karakaş'ın yaptığı tiyatro oyununu izleyen Manisa protokolü ve vatandaşlar, zaman zaman duygu dolu anlar yaşadı. Oyunun sonunda protokol üyeleri ve vatandaşlar, tiyatro oyuncularını uzun süre ayakta alkışladı. Gördes ve Demirci İlçelerinde Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan olaylar ve Şehit Makbule Hanım'ın kahramanlıklarının konu edildiği tiyatro oyunu sonrası Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, tiyatro ekibine teşekkür ederek çiçek takdim etti.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu