22.09.2022 13:04

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Geçmişten Günümüze Manisa Sempozyumu’nun ikincisi düzenlendi. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyuma Manisa Büyükşehir Belediyesini temsilen Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da katıldı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında 21-23 Eylül 2022 tarihleri arasında üç gün sürecek olan ‘Uluslararası Geçmişten Günümüze Manisa Sempozyumu’nun ikincisi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Prof. Dr. İlhank Varank Kampusü, Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sempozyuma Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, Celal Bayar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, konuşmacılar ve öğrenciler katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Yüksel Abalı’nın ardından Celal Bayar Üniversitesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali bir konuşma yaparak katılımcılara seslendi. Abalı ve Naskali’nin konuşmaları sonrasında, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç bir konuşma yaparak, üniversite ve yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi olarak yapılan araştırmalara ve çalışmalara destek verdiklerini belirten Ataç, araştırmalara yönelik çalışmaların artmasını istediğini söyledi. Protokol konuşmalarının sonunda Rektör Ahmet Ataç, açılış konuşmalarını gerçekleştiren Emecen ve Naskali’ye teşekkür plaketlerini takdim etti. 21-23 Eylül tarihlerinde devam edecek olan sempozyumda oturumlar konuşmacıların katılımıyla gerçekleştirilmeye başladı.