22.07.2014 10:51

MANİSA Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği konseri verdi. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı’nın da katıldığı gecede, Manisalılar keyifli bir ramazan akşamı yaşadı.

Ramazan Ayı dolayısıyla her gece farklı bir etkinliğe ev sahipliği yapan Niobe Amfi Tiyatro bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarını ağırladı. Konseri Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı ile birlikte çok sayıda Manisalı izledi. Gizem Akyüz’ün sunuculuğunu yaptığı gecede Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Eğitmenlerinden Hasan Başkaya’nın solistliğini yaptığı Türk Halk Müziği Topluluğu Manisalılara muhteşem bir gece yaşattı. Ege Türkülerinin ağırlıklı olarak seslendirildiği gecede, Manisalılar türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından ‘Karahisar Kalesi’, ‘Ahirim Sensin’, ‘Çaya İner Ağlarım’, gibi Türk Halk Müziğinin sevilen parçaları da seslendirilirken, ‘Kesik Çayır’, ‘Ankaranın Bağları’, ‘Ateş Attım Samana’, gibi hareketli parçalarda bazı seyirciler sahneye inerek dans etti. Gecenin sonunda Solist Hasan Başkaya tarafından sahneye davet edilen Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Haşim Elmalı, “ Halk Müziğinin usta yorumcularının unutulmaz eserlerini seslendirerek bizlere muhteşem bir gece yaşattınız, sizlere Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün selamlarını getirdik, şimdiden herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.