02.02.2023 09:31

Manisalı şehit Mehmet Savunmaz, şehadetinin 31. yılında düzenlenen resim sergisi ve dualarla anıldı. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği sergide çocukluğundan gençlik yıllarına futbol aşkından askerlik günlerine kadar çok sayıda fotoğrafın yer aldığı sergide, şehit Mehmet Savunmaz'ın kardeşine yazdığı mektup duygulandırdı.

Aslen Malatya Hekimhanlı 9 çocuklu bir ailenin 5. çocuğu olarak 1971 yılında dünyaya gelen ve Şırnak Şenoba'ya bağlı Gömeç köyü kırsalında operasyon dönüşü şehit olan piyade komando er Mehmet Savunmaz, şehadetinin 31. yılında Manisa Büyükşehir Belediyesinin aylık kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen fotoğraf sergisi ve pilav hayrıyla anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde şehit ailesinin katkılarıyla gerçekleştirilen sergi, Kültür Merkezi Fuayesinde protokol ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı. Sergi açılışına Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fırat Özcan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Gökhan Aslan, Türk Sağlık Sen Manisa Şube Başkanı Aydın Akagündüz, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, jandarma personeli, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Şehit vurulduğunda değil unutulduğunda ölür”

Serginin açılışında bir konuşma yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi Başkanı Ümit Taydaş, “Şehit, cennetlik olduğuna şahitlik edilen kişi anlamına gelmektedir. Gazi, vatan sevgisinin sembolü, şehit ve gazi toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Şehit vurulduğunda değil, unutulduğunda ölür. Sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Pilav Hayrı Yapıldı

Şehit Mehmet Savunmaz'ın kardeşi Kazım Savunmaz tarafından protokol üyelerine fotoğrafların hikayesi anlatılarak sergi gezildi. Yapılan duaların ardından protokol üyeleri, sergi için hazırlanan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı. Programın son bölümünde ise protokol üyeleri tarafından vatandaşlara pilav ayran dağıtımı yapıldı.