Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
06.02.2023 19:33

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çok sayıda ilde etkili olan depremin ardından afet bölgesine destek için hızla çalışma başlatan Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilk olarak arama-kurtarma çalışmalarına destek amacıyla İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerini bölgeye yönlendirdi. Daha sonra bölgede ihtiyaç duyulacak ayni yardımlar için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün öncülüğünde çalışma yürütüldü. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, iş makineleri, kamyonlar, jeneratörler, kaza kurtarma aracı ve arama kurtarma köpeğinin yanı sıra battaniye gibi ayni yardım malzemelerini taşıyan araçlarını afet bölgesine gönderdi. Büyükşehir ve MASKİ ekipleri, 7 araç ve 54 personelden oluşan itfaiye ekiplerinin yanı sıra toplamda 20 araç, 37 personel, ışık kuleleri ve jeneratörlerle yara sarmak için yola çıktı.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7’lik deprem sonrasında bölgeye ulaşmak üzere ekiplerini ve yardım malzemelerini yola çıkardı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatları ile İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Arama Kurtarma ekipleri, 7 araç ve 54 personelle şafak vaktinde yola çıkarak deprem bölgesine intikal etti ve arama kurtarma çalışmalarına dahil oldu. Daha sonra Manisa Valisi Yaşar Karadeniz başkanlığında, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün de katılımıyla yapılan koordinasyon toplantısı sonrasında deprem bölgesine gönderilecek olan yardım malzemelerinin organizasyonu sağlandı. Yardım malzemesi ve ekipman taşıyan araçlar, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırtık Şantiye Sahası’nda hazır hale getirildi. MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ali Öztozlu, Metin Memiş, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Gökhan Çevik, Erman Aydınyer, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, MASKİ Genel Müdürlüğü Elektrik Makine ve Malzeme İkmal Dairesi Başkanı Kemal Anaç, Kanalizasyon Dairesi Başkanı Mümin Deniz, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cem Çöllü, araçları ve personelleri afet bölgesine uğurladı.

 

Tüm İmkanlar Seferber Edildi

 

Yapılan hazırlık ve yardım araçları ile ilgili olarak bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Tarif edilemez acılar içerisindeyiz. Sabahtan beri MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemiz teyakkuz halinde. Neler yapabilirizin planlamasını ve programını yapıyoruz. İtfaiyemiz, gece saatlerinde uçakla İncirlik Hava Üssü’ne gittiler. Oradan karayoluyla Osmaniye’ye geçtiler. Toplam 7 araç, 54 personel, 2 tane enkaz arama kurtarma köpeğimizle beraber şuanda olay yerinde arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyorlar. Akabinde sabah saatlerinde Fen İşleri Dairemize ait 3 tane kamyonetimiz, jeneratörler, vinçler, büyük spiraller, kırıcılarla beraber onlar da yola çıktılar. Yine ayrıca Fen İşlerimizden bir kamyonumuz battaniye yüklü bir şekilde Osmaniye’ye doğru hareket etti. Şu anda da MASKİ Genel Müdürlüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin büyük filosuyla beraber iş makineleriyle kamyonlarıyla jeneratörleriyle Başkanımızın talimatı üzerine neyimiz var, neyimiz yoksa vatandaşlarımızın yanında olmak üzere seferber ettik. Şu anda onları da kazasız belasız uğurlayacağız. Kamyonlarımız giderken boş gitmeyecek. Afet yönetim merkezine uğrayacaklar. Orada vatandaşlarımızdan kampanya neticesinde toplanan malzemeleri de yükleyip o şekilde yola devam edecekler. Ben tekrar Türk milletinin başı sağ olsun diyorum. Büyükşehir, bütün afetlerde olduğu gibi, yine fazlasıyla elinden geleni yapıyor, yapmaya devam edecek” dedi.

 

Genel Müdür Aslay Ekiplerle Bir Araya Geldi

 

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay da sözlerine ulusumuza geçmiş olsun ve başsağlığı dileyerek başladı. Aslay, bölgeye intikal edecek ekiplere hitaben yaptığı konuşmada, “Maalesef bugün ülkemizde büyük bir acı yaşıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Geçmiş olsun. Bugün hepimizin işi gücü 10 ilimiz oldu. Rabbim enkazda olanlara yardım etsin. Çok geniş bir alan. 10 il var. Manisa Valiliğimizin ve Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda bir toplantı yaptık. Tüm illerden, devletin tüm kurumlarından şu anda deprem bölgesine araç-gereç makine, ekipman, insan gücü sürekli akış halinde. Sabah ilk olarak İtfaiye Daire Başkanlığımızın ekipleri yola çıktı. Tabi ki enkaz kaldırmada kepçe, kamyon, ışık kulesi, jeneratör gibi ekipmanlar da gerekli. Biz de MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Sayın Başkanımızın talimatıyla gidebilecek araçlarımızı hızlıca belirledik. Bu bir görev. Hizmet etmek görevimiz ama bu bambaşka bir görev. Orada yardım bekleyen bir sürü insan var. Allah hepinizden razı olsun. Rabbim güç kuvvet versin. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla dönün. Rabbim ayağınıza taş değdirmesin” dedi. Açıklamaların ardından afet bölgesi için hazırlanan yardım TIR’ları yola çıktı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu