Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
02.05.2023 16:16

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir ilçe programı kapsamında Alaşehir Devlet Hastanesi Uçak Kardeşler  Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu güzide merkezi ilçemize kazandıran hayırsever iş insanı Sayın Ali Uçak başta olmak üzere Uçak ailesinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Ergün, Alaşehir’e 2014 yılından itibaren Alaşehir’e 423 milyon 598 bin TL’lik yatırımı kazandırdıklarını söyledi.  

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir ilçe temasları kapsamında hayırsever iş insanı ve MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak başta olmak üzere Uçak Kardeşler tarafından ilçeye kazandırılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışına katıldı. Açılışta Manisa Milletvekili İsmail Bilen, hayırsever Uçak ailesi, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Ülkü Ocakları İl Başkanı Nazmi Akçay, MHP İlçe Başkanı Alperen Altıoğlu, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Çağatay Yayla, KAÇEP İlçe Başkanı Yeşim Karakaya, Büyükşehir ve MASKİ Daire Başkanları ve konuklar katıldı. 

Manisa’da Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sayısı 5’e Ulaştı
Alaşehir Devlet Hastanesi Uçak Kardeşler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılış töreni, Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm Dr. Erol Karaca, “Kıymetli hayırseverlerimiz Ali Uçak ve kardeşleri tarafından yaptırılan merkezimizin açılış törenine hoş geldiniz, şeref verdiniz. Aslında sağlık denince sadece bedensel değil, ruhsal ve sosyal açından da iyilik halinden bahsediyoruz. Toplum ruh sağlığı merkezinde, psikotik ve bipolar hastalar tedavi görüyorlar. Amacımız gerçekle bağlantıları kopan hastaları, toplumdan koparmadan takip ve tedavilerini yapmak. Alaşehir’de açılan bu merkezle il genelindeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sayısı ilimiz genelinde 5’e ulaşıyor, gerçekten çok sevinçliyiz. Bu merkezin yapımını üstlenen, yardımlarını esirgemeyen Ali Uçak bey ve kardeşlerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Ali Uçak, “Allah Her Evlada Böyle Hayırlar Yapmayı Nasip Eylesin”
Alaşehir Devlet Hastanesi Uçak Kardeşler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde konuşan hayırsever iş insanı ve MHP Milletvekili Adayı Ali Uçak, “Cenabı Allah her evlada böyle hayırlar yapmayı nasip eylesin. Ne mutlu ki annemizin babamızın adlarının bu şekilde yaşatacağız. Onların adlarını yaşatmak, bizlere en büyük onur, gurur şereftir, Allah hepinizden razı olsun” ifadelerini kullandı. 


Başkan Ergün, Uçak Ailesine Teşekkür Etti
Açılış töreninde konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bu önemli sağlık merkezinin açılışı vesilesiyle sizlerle bir arada olmaktan mutlu olduğumu ifade ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Devletimiz tarafından yapılan sağlık yatırımları, tüm Dünya tarafından kabul görmüş, saygı duyulmuş ve sağlık turizmi alanında ülkemizin adının duyulmasını sağlamıştır. Bu tür yatırım ve projelerde hayırsever vatandaşlarımızın katkıları da devletimizin gücüne güç katan bir çalışmadır. O yüzden ben öncelikle Uçak Kardeşler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin Alaşehir’imize hayırlı olmasını diliyor, bu güzide merkezi ilçemize kazandıran hayırsever iş insanı Sayın Ali Uçak başta olmak üzere Uçak ailesinin her bir ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hayır işi yapmak herkese nasip olmaz. O açıdan Rabbim sizler gibi hayırseverlerin sayılarını çoğaltsın diyorum” dedi.

Alaşehir’de Birçok Projeyi Hayata Geçirdik
Konuşmasının devamında Alaşeihr ilçesine yapılan hizmetlerin bir kısmını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızın Büyükşehir olmasından bu yana Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak ilçemize önemli yatırımları, projeleri ve hizmetleri kazandırdık. Atık su arıtma tesisleriyle daha temiz; çöplerinin Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisimize taşınmasıyla çöp sorunundan kurtulmuş geleceğe güvenle bakan bir Alaşehir inşa ettik. Altyapısıyla üst yapısıyla kırsal mahallelerimizin merkezden farkı kalmasın diyerek, çok sayıda köyden ve beldeden mahalleye dönen yerleşim yerlerimizde çalışma yaptık. Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi, Süleyman Demirel Köprülü Kavşağı, engelsiz parkı, Gıda Bankası, Sarıkız Kavşağı, Bakkal Şükrü Evi restorasyonu, otobüs terminali gibi çok sayıda projeyi ilçemizde hayata geçirdik. Elbette ilçemize kazandırdığımız yatırımları burada tek tek sayamayız. Prestij caddeleriyle, modern ulaşımı ve yollarıyla, etkinlik salonları, MABEM’leri, Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Sosyal Yardım Hizmetleri, Gıda Bankaları, Mezarlık hizmetleri, İtfaiye Hizmetleri, İlaçlama Hizmetleriyle ilimiz genelinde olduğu gibi Alaşehirli hemşerilerimizin de hizmetindeyiz” diye konuştu.

423 Milyon 598 Bin TL’lik Yatırım 
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir’e yapılan yatırımın bedeli hakkında da konukları bilgilendirdi. Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olduğu 2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Alaşehir ilçemize tam 423 milyon 598 bin TL’lik bir yatırım kazandırdık. Söylediğim bu miktar yerinde saymıyor, sürekli olarak yükseliyor. Bunu da vurgulamak isterim. Biz günü kurtaran değil, hemşerilerimizin gerçek ihtiyacı olan proje ve hizmetlerle evlatlarımıza daha yaşanabilir şehir bırakmanın çabasındayız. Bu vesileyle ben bir kez daha sağlık alanında devlet-hayırsever işbirliğinin güzel bir örneğiyle Alaşehir’imize kazandırılan bu güzel sağlık merkezinin hayırlı hizmetler vermesini temenni ediyorum. Bu güzel merkezin hayata geçmesinde emeği geçen herkese şahsım ve Manisalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Sonuç itibariyle burada vatandaşa yapılan bir yatırım var ve bu çok önemli. Manisa’mızda eğitim, sağlık, ulaşım gibi birçok alanda yatırımlar devam ediyor. Manisa’ya hizmet noktasında bir çivi dahi çakan herkes başımızın tacıdır. Bu bağlamda değerli Ali Uçak ve Uçak Kardeşler ailesine bir kez daha teşekkür ediyor, sağlık merkezinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Milletvekili Bilen, Ali Uçak’a Destek İstedi 
Törende konuşan Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “Ali Uçak kardeşimiz hayırsever bir iş insanı. Binlerce kardeşimizi yanında istihdam ediyor. Kendisi bildiğiniz gibi Milletvekili adayı da aynı zamanda. İnşallah vekil olarak da seni görmek isteriz. İnşallah Cumhurbaşkanımızla birlikte çalışma imkanı bulursunuz. Biz size inanıyor, size güveniyoruz. Bu değerli hizmet hayırlı uğurlu olsun, Rabbim daha nice hayırlı hizmetleri yapmayı nasip etsin. Bu vesileyle değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün başta olmak üzere, görev yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

100 Hasta Kapasitesi Olacak
Kaymakam Alper Faruk Güngör, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, “Uçak ailemiz tarafından ilçemize kazandırılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. İnsanlar sadece fiziksel olarak rahatsızlanmıyor, ruhsal olarak da rahatsızlanıyor. Bu rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla psikososyal destek ve el becerileri ile danışanları topluma kazandırarak, danışanların tedavilerine destek olacağız. Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizin 100 hasta kapasitesi var. Yapılan bu yeni yatırımla birlikte Alaşehir sağlık altyapısında önemli bir hale geldi. Kazançlarını ilçelerine harcayan Uçak kardeşler başta olmak üzere, bu eserin yapımında emek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör tarafından Uçak kardeşlere plaket, Manisa Milletvekili İsmail Bilen tarafından çiçek takdim edildi. Protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapılarak Alaşehir Devlet Hastanesi Uçak Kardeşler Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin açılışı yapılarak, hizmete alındı. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu