Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
13.08.2014 18:11

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyurt Mahallesi’nde yapımına başladığı Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projesinin temeli törenle atıldı. Tesisin Manisa’nın önemli bir eksiğine ihtiyaç vereceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Gençlerimizi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en iyi yolunun spordan geçtiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda onları spora teşvik edecek alanların arttırılmasına büyük önem veriyoruz” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Güzelyurt Mahallesi’nde yapımı devam eden ve amatör sporuna önemli katkı sağlayacak Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Salonu projesinin temeli atıldı. Temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, daire başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Manisa Büyükşehir Belediyespor branşlarındaki sporcular katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Başkan Ergün’e törene katılanlar büyük ilgi gösterdi.

Geçiş sürecinde gece-gündüz demeden çalıştık

Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın artık büyükşehir olduğunu hatırlatarak, “Manisalı hemşerilerimizin 2009’da göstermiş olduğu teveccüh, 2014 yılında da şahsımı Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına seçerek devam etmiştir. Bu vesileyle sizlerin huzurunda bir kez daha oy veren/vermeyen tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Mazbatamızı aldıktan sonra hızla ilk Büyükşehir Belediye Meclisimizi topladık ve geçiş sürecini başlattık. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kurulmasından, ilçelerimizdeki devir işlemleri gibi geniş yelpazedeki büyükşehir oluşturulması ile ilgili çalışmaları hızlandırmak için gece-gündüz demeden ekibimizle birlikte çalıştık” dedi.

Hizmette ayrım gözetmeyeceğiz

Hizmetleri Manisa’nın tamamına eşit bir şekilde ulaştıracaklarını belirten Başkan Ergün, “2015 yılı başından itibaren tüm geçiş sürecini tamamlayarak, 17 ilçesiyle birlikte kentimizin tamamına hizmeti tam manasıyla sunmuş olacağız. Tabi bu süreci yaşarken, ilçelerimize ziyaretler gerçekleştirerek, eksiklikleri yerinde görme fırsatı da bulduk. Nasıl ki, 2009-2014 hizmet döneminde ayrım yapmadan tüm Manisa’ya hizmet götürdüysek; yeni hizmet dönemimizde de il bütününe parti ayrımı gözetmeksizin hizmetlerimizi ulaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Tesisleşme hamlesi başlattık

Göreve geldikleri ilk günden itibaren Manisa’nın spor tesisi konusunda ciddi eksikliği olduğunu gördüklerini ifade eden Başkan Ergün, “Hızla uygun gördüğümüz alan tespitlerini yaparak, amatör sporumuza katkı sağlayacak tesisleşme hamlesine başladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kentimize Fikri Bayrıl Spor Tesisleri, Mümin Özkasap Spor Tesisleri, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nin yanı ile birlikte Kenan Evren Sanayi Sitesi içerisine spor tesisleri kazandırdık. Büyükşehir Belediyespor’umuzun yararlandığı Halil Onultmak Spor Tesisleri’ni sıfırdan yeniledik ve UEFA standartlarında bir tesis haline getirdik. Mahalle aralarına yaptığımız basketbol sahaları, spor aletleri ve fitness aletleri ile birlikte hem gençlerin, hem bayanların spor yapmasına olanak sağladık” diye konuştu.

Altyapıda önemli adımlar atıldı

Amatör takımlara yaptıkları malzeme desteğiyle birlikte yapımını tamamladıkları tesislerin kapılarını, başta Manisaspor olmak üzere amatör takımlara açtıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Aynı zamanda Manisa’da imkanı olmayan amatör takımların deplasman ulaşımını da karşıladık. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak spora verdiğimiz destek sayesinde, geçtiğimiz dönemde futbol, basketbol, voleybol, judo gibi branşlarda önemli başarılar elde ettik. Futbol takımımız final maçında 3. Ligin kapısından dönerken, voleybol takımımız namağlup 3. Lige yükseldi. Judoda Türkiye ve Avrupa’da önemli başarılar elde edildi. Manisa Büyükşehir Belediyespor alt yapıda önemli adımlar attı. Özellikle yaz aylarında açılan futbol ve yüzme yaz okullarına büyük katılım sağlandı. Önceki yıllarda yaz okullarına 200 olan katılım sayıları iki binlere çıktı. Yaz okullarında başarı sağlayan gençler, alt yapılara kazandırıldı. Manisa Büyükşehir Belediyespor, yapılan yatırımlar ve elde edilen başarılar sayesinde kentte marka haline geldi” dedi.

Proje 4,5 milyon TL’ye mal olacak

Temeli atılacak olan tesis hakkında konukları bilgilendiren Başkan Ergün, “Biraz sonra temelini atacağımız Spor Salonu ve Kapalı Yüzme Havuzu projemiz 5 bin 500 metrekarelik inşaat alanı üzerinde bulunuyor. İçerisinde, spor salonu ve 5 kulvarlı kapalı yüzme havuzunun yanı sıra, bin 500 kapasiteli tribünü, çocuk havuzu, 145 metrekarelik alana sahip kafeterya, 100 metrekarelik kondisyon salonu, idari bina ile birlikte 100 araçlık otopark da mevcut. Ayrıca yine projemiz içerisinde 145 metrekarelik alan üzerinde bir bale salonu da yer alacak. Yaklaşık 4,5 milyon TL’ye mal olacak projemizi 1 yıl içinde ilimize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitim okuma-yazma öğrenmekten ibaret değil

Tek isteklerinin çocukların ve gençlerin bu tesislerde iyi birer sporcu olarak yetişmesi olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Bizim bir tek isteğimiz var. O da, çocuklarımız ve gençlerimizin bu tesiste yüzmeyi ve diğer branşları öğrenmesi ve inşallah ulusal yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi temsil etmesidir. Gençlerimizi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmanın en iyi yolunun spordan geçtiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda onları spora teşvik edecek alanların arttırılmasına büyük önem veriyoruz. Biz eğitimin yalnızca okuma ve yazma öğrenmekten ibaret olmadığını düşünüyoruz. Bu bağlamda kadınlarımızın mesleki eğitimlerini geliştirecek kurslar, müzik alanında konservatuvar, sporcularımız için tesisler, vatandaşlarımızın ilgi alanlarına ve yeteneklerine göre folklor, bale, jimnastik, yabancı dil gibi A’dan Z’ye eğitimin her alanına katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

Temel butonuna davetlilerle birlikte basıldı

Tesisin tamamlanmasıyla birlikte kentin en önemli eksiği olan yüzme eğitimine ve Spor Salonu eksikliğine önemli bir katkı sağlamış olacaklarını belirten Başkan Ergün, “Umarım Manisa’da çok sayıda yetenekli gençler yetişmesine vesile oluruz. Bu duygularla bir kez daha temel atma törenine katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor; projemizin Manisa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmanın ardından Başkan Ergün, temel butonuna davetlilerle birlikte bastı. Tesisin kazasız ve hayırlı olması dilekleriyle kurban kesildi ve dualar okundu.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu