Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
08.06.2023 16:34

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen '' Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi '' devam ediyor. Salihli ilçesinde düzenlenen törenle 115 damızlık koç sahiplerine teslim edildi. Yüzde 75 hibe destekli olarak üreticilere verilen 115 adet damızlık koç, Ahmetli, Alaşehir, Salihli ve Sarıgöllü üreticilere düzenlenen törenle teslim edildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen ''Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi'' kapsamında yüzde 75 hibe destekli olarak 115 damızlık koç hayvan üreticilerine teslim edildi. Salihli ilçesinde düzenlenen törenle Ahmetli 16, Alaşehir 32, Salihli 50 ve Sarıgöl ilçesine 17 olmak üzere 115 damızlık koç hayvan üreticilerine teslim edildi. Törene Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Salihli Belediyesi Başkan Yardımcısı Serkan Sözer, İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Harun Sümer ve hayvan üreticileri katıldı. 
Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür edildi
Salihli Hayvan Pazarı’nda yapılan törende açılış konuşmaları gerçekleştirildi. İlk konuşmayı gerçekleştiren Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Harun Sümer, yapılan desteklerden dolayı Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk ise konuşmasında, Salihli ilçesinin hem bitkisel hem de hayvansal üretimin önemli bir merkezi olduğunu belirterek, “Buraya aktarılan her bir kuruş, her bir proje, her bir destek karşılık bulmakta. Ülkemiz tarımına ve ekonomisine karşılık vererek fazlasıyla dönmektedir. Biz de Salihli’ye yaptığımız projelerde bunu bilerek, üreticilerimizin kıymetini üretimdeki gücünü bilerek hareket ediyoruz. Buraya yaptığımız projelerde de ayrı bir memnuniyet duyuyoruz. Bu projenin üçüncü yılını Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte gerçekleştiriyoruz. 100’lü rakamlardan başlayarak bugün 500 adet koç dağıttığımız rakamlara geldik. Yıllar içinde projenin başarılı olmasıyla birlikte artan bir sayıya ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla bütçe ayırmasıyla bugün 500 adet koç dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Salihli ilçesinden çevresindeki ilçelere buradan dağıtım yapmış olacağız. Buradan aynı zamanda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de şükranlarımı sunuyorum. Çünkü üreticiye geçen yıl 70 milyonun üzerinde bir bütçe ayırmışlardı, bu yılda 120 milyonu geçen bir rakam ayırdı. Ben buradan sizler adına da teşekkür ediyorum. Büyükşehir’e hem teşekkür ediyoruz hem de tarıma daha fazla bütçe ayırmasını istiyoruz. Bizler de proje yapacağız, bizim ekiplerimiz var, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin de çok güzel ekipleri var, beraber çok güzel projeler ortaya çıkartıyorlar. Genel Sekreter Yardımcımız, daire başkanımız hep bizimle beraber, ekiplerimiz birlikte çalışıyorlar. İnanın bu koçlar buraya gelene kadar büyük bir emek var, sadece parayla da değil. Bu koçlar bir sene öncesinden Karacabey TİGEM’de ayırtılıyor, takibi yapılıyor. Teknik ekiplerimizin büyük emeği var, onlara da teşekkür ediyorum. Burada sürü verimliliğini arttıracak koç gibi bir projeyi üreticilerle buluşturuyoruz. Küçükbaş hayvancılık yapanlar bir koçun ne kadar önemli olduğunu bilir. Ben tekrardan emeği geçenlere teşekkür ediyor, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkürlerimi iletiyorum. Burada dağıtılan koçların bereketlerinize bereket katmasını diliyorum” dedi. 
“Kırsala desteğimiz 130 milyonu geçti”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, pandeminin geride bırakıldığını, Rusya-Ukrayna savaşının devam ettiğini ve küresel ısınmanın hat safhada olduğu bir dönemin birlikte yaşandığını söyledi. Bunlar bize tarımın, ziraatın, hayvancılığın tüm dünyada olduğu gibi ne kadar olmazsa olmaz olduğunu gösterdi. Biz, kurulduğu ilk günden bugüne Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla kırsala en fazla kaynak aktaran büyükşehir belediyeleri arasında başı çekiyoruz. Geçen sene 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırdık. Onlarca projeyi Tarım İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa gerçekleştirdik. Bu sene başkanımız 122 milyon lira gibi rekor bir bütçe açıkladı. Mayıs ayının başlarındaki ilave projelerle şu andaki rakam 130 milyonu geçti, katlanarak devam ediyor. Geçen sene yapmış olduğumuz projeleri katlayarak bu sene de devam ettireceğiz. Geçen sene 200 koç dağıtmıştık bu sene 500 koç dağıtacağız. Geçen sene 100 bin sepet, kelter dağıtımı yapmıştık, bu sene de bunları yapacağız ilave olarak üzüm üreticisine kurutma sergisi, zeytin üreticimize de toplama hasırı vereceğiz. Bunların bütçesi de ilave 10 milyon lira. Kuraklığın bu kadar hissedildiği, küresel ısınmanın olduğu bu dönemde sulama projeleri bizim için çok önemli. Sulama kooperatiflerine geçen sene ciddi oranda destek sağlamıştık. Sondaj açıp, sulama depoları yapmıştık. Boru desteğinde bulunmuştuk. Bu sene de çalışmalarımız ve sulama kooperatiflerine desteklerimiz devam etmektedir. Bu projelerimiz bu sene katlanarak devam edecek. Yine tarımda makine parkuruna 60 yeni makineyi filomuza dahil ederek önümüzdeki günlerde siz tarım üreticileriyle bir araya getireceğiz. Yem bitkisi tohumu ve arpa buğday tohumu desteklerimiz önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ anlayışıyla Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla kırsal desteğimiz artarak devam edecektir” dedi. 
“Sayılar katlanarak devam edecek” 
Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ise 600 dekarlık bir alanın mera alanı olarak ayrıldığını hatırlatarak, “Gerek mera projesini hazırlayan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum. Yine geçen sene koç dağıtımını Manisa Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirmiştik. Bugün yine aynı dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Müjdesini aldık, önümüzdeki dönem içinde bu sayılar katlanarak devam edecek. Biz üreticiler açısından gururluyuz, sevinçliyiz, çok teşekkür ediyoruz başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere. Tüm emekleri geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Salihli’nin kıymetli üreticileri var, onlara ne yapsak ne katkı sağlasak kat be kat fazlasını aldığımızı biliyoruz. Biz buradan 50 koç alıyoruz kat be kat hem Salihli ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Siz değerli üreticilerimizin de büyük katkısı var, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi. 
Koçlar sahiplerine teslim edildi
Yapılan konuşmaların ardından, törene katılan protokol üyeleri tarafından damızlık koçlar sahiplerine teslim edildi. Üreticiler ise yapılan projeden memnuniyetlerini iletirken Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu