Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
23.06.2023 11:47

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından hayata geçirilen “Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri” adlı projenin açılış toplantısında temsil edildi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hayata geçirilen ve Avrupa Birliği finansmanıyla Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) paydaşlığında uygulanacak “Bugünün Gençleri, Geleceğin Meslekleri” adlı projenin açılış toplantısı, Ankara’daki bir otelde gerçekleştirildi. Programa, TBB ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Lütfihak Alpkan, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, AB Türkiye Delegasyonu İşbirliği Başkan Vekili Angel Gutierrez Hidalgo ve AB Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan ile kurum ve kuruluşlardan temsilciler katıldı. Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediyesini, MASMEK Koordinatörü Ahmet Kaplan temsil etti.

Belediyeler Destekleyecek, Gençler Öğrenecek
Belediyelerin destekleriyle, gençleri bilişim, robotik kodlama, e-dönüşüm, dijital pazarlama, sosyal inovasyon ve tasarım gibi geleceğin önemli mesleklerine hazırlayacak bir dizi eğitimin verilmesi için 45 şehre “Dijital Gençlik Merkezleri” kurulmasını kapsayan projenin toplam bedeli 7,9 milyon Euro olarak belirlendi. Proje ile gençlerin Endüstri 4.0 kapsamındaki becerilerini güçlendirmeleri ve akıllı şehir çözümlerine katkıda bulunmaları için teknoloji pazarında katma değerli ürünler yaratmalarının teşvik edilmesi hedefleniyor.
Düzenli Eğitimler Verilecek
Kurulması planlanan merkezler ile 200'den fazla eğitimle 20-29 yaş arası gençler ve 10-19 yaş arası öğrencilerden oluşan 4 bin kişiye ulaşılacak. Ayrıca, dijital bir e-öğrenme platformu ile gençler için harmanlanmış çevrim içi öğrenme ve eğitim fırsatları sunulacak. 400 genç mentorlük programlarıyla, 95 genç ise staj imkânlarıyla desteklenecek ve istihdam edilmeleri sağlanacak. Ayrıca, TBB bünyesinde bir mükemmeliyet merkezi kurularak belediye personellerine dijital beceri geliştirme konusunda düzenli eğitimler verilecek.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu