Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
22.09.2023 18:00

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın en önemli kültür organizasyonlarından biri olarak kabul edilen 6. Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış oldukları yayınlarla şehrin kültür arşivine eserler kazandırdıklarını ve kazandırmaya devam ettiklerini belirten Başkan Ergün, "Eğitimi, bilimi, okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi bu denli önemseyen kahraman atalarımızı hepimizin örnek alması gerektiğine inanıyorum" dedi.

Manisa’nın 6. Kitap Fuarı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde yoğun katılımla kapılarını açtı. 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında konuklarını ağırlayacak olan fuarın açılışına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili, Manisa Milletvekili ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, AK Parti İl Başkanı Salih Hızlı, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP İl Başkanvekili Mehmet Baskak, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Genel Sekreter Yardımcıları, Başkan Danışmanları, Daire Başkanları, meclis üyeleri, kurum müdürleri, yazarlar, yayınevi temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım desteği verdiği, 83 yazarın yer aldığı Manisa 6. Kitap Fuarı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

Özkasap’tan Teşekkür
6. Kitap Fuarının açılış konuşmasını Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap yaptı. Özkasap, fuarın açılışında ve gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik etti. Özkasap’ın konuşmasının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, konuklara seslendi. 

 ‘Değerli Yazarları Manisa’mızda Ağırlamaktan Memnuniyet Duyuyoruz’
    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Manisa’mızda geleneksel hale gelen 6. Kitap Fuarı’nın açılışı dolayısıyla sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Birbirinden değerli yazarları ve yayınevlerini Şehzadeler Şehrimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduğumu da ayrıca belirtmek istiyorum. Hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” diyerek konukları selamladı.

Şehrin Kültür Arşivine Eserler Kazandırmaya Devam Ediyoruz
Başkan Ergün, konuşmasının devamında “İstanbul’u fetheden, çağ açıp, çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet, tarih kaynaklarının yedi yabancı dil bildiğini yazdığı; alim, şair ve sanatçılara değer veren devrinin en büyük alimlerinden biriydi. Biz, bu neslin torunlarıyız. Nutuk, Geometri ve Tarih gibi birçok kitabı bilgi hazinemize dahil eden, cephedeki ağır koşullarda dahi kitap okumayı asla bırakmayan Ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir dehanın çocuklarıyız. Eğitimi, bilimi, okumayı, araştırmayı ve öğrenmeyi bu denli önemseyen kahraman atalarımızı hepimizin örnek alması gerektiğine inanıyorum. Bu güzel şehrin belediye başkanı göreve geldiğimiz ilk günden bu yana proje ve hizmetlerimizle şehrimizin kültürel, sosyal ve sportif açıdan gelişmesine de özen gösterdik. Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, Gençlik Merkezleri, Spor Tesisleri, Spor Okulları, Tarihe Saygı Projeleri, Sanat ve Meslek Edindirme Kursları gibi sayısız çalışmayla başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere, her yaştan Manisalı hemşehrimizin yanında olduk. Bununla birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yapmış olduğumuz yayınlarla şehrimizin kültür arşivine eserler kazandırdık, kazandırmaya da devam ediyoruz” dedi. 

Başkan Ergün, ‘Birçok Eseri Okuyucularla Buluşturduk’
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak birçok eseri okuyucuyla buluşturduklarını belirten Başkan Ergün, “Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Tarihini bilmeyen milletler, yok olmaya mahkumdur' sözünün ışığında, Manisa Celal Bayar Üniversitemizden 2 değerli profesör hocamız ve 38 akademisyenimizle birlikte Manisa'nın yakın tarihine ışık tutacak 4 ciltlik 'Yüzüncü Yılında Milli Mücadele Döneminde Manisa' isimli eseri yayınladık. Çarşının Öyküsü, Manisa’da Tarihi Mekanlar, Mezar Taşları ve Kitabeler ile Manisa’da Osmanlı Dönemi Hazireleri gibi sayısız birçok eseri okuyucularla buluşturduk” ifadelerini kullandı.

Kitap Fuarları, Kültürel Buluşma Alanıdır 
Kitap fuarlarının çocuklara kitapları sevdiren, okuyucuları yeni kitaplarla ve yazarlarla buluşturan önemli bir kültürel buluşma alanı olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Bu yönüyle de okuma kültürünün yaygınlaşmasına ve insanlarımızın kitap okumaya teşvik edilmesine büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Kitap fuarımızın düzenlenmesinde başta SNS Fuarcılık olmak üzere emeği geçen herkese şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Onur Konuğu olarak burada yer alacak değerli yazarlarımız Sayın Buket Uzuner ve Manisalı yazarımız, AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz Sayın Bahadır Yenişehirlioğlu başta olmak üzere, fuara katılan tüm yayınevlerine, imza günü vesilesiyle fuara katılan tüm yazarlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu duygularla bir kez daha Manisa 6. Kitap Fuarı’nın hayırlı olmasını temenni ediyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağ olun, var olun” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Yenişehirlioğlu, Okuyucularla Buluştu 
    Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından AK Parti Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili, yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, kitapların ve kitap fuarlarının insanın kültürel yaşamına kattıklarına ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyelerinin katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin akabinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, kitap fuarındaki standları gezerek, yayınevi temsilcileri ile selamlaştı. 

Kitap Fuarına Büyükşehir’den Önemli Destek
    Manisa Büyükşehir Belediyesi, 6. Kitap Fuarı’na katılmak isteyen öğrenciler için otobüs seferleri başlattı. 22 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında fuara katılmak isteyenlerin ulaşımını Manisa Büyükşehir Belediyesi, düzenleyeceği otobüs seferleri ile sağlayacak. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu