Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
24.09.2014 13:19

MANİSA Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bu yıl 13-17 Ekim tarihlerinde 3.’sü düzenlenecek olan Hemşeri Dernekleri Festivali, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından kamuoyuna tanıtıldı. Dolu dolu geçecek olan festivale Cumhuriyet Meydanı’nın ev sahipliği yapacağını belirten Başkan Ergün, sloganlarının ‘Manisa’dayız Manisalıyız’ olduğunu söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3.’sünü düzenleyeceği Hemşeri Dernekleri Festivali’nin programı, Sultan Kafe’de düzenlenen toplantıyla açıklandı. Toplantıya Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Nedim Zurnacı, Kent Konseyi Şube Müdürü Sevil Şekercioğlu, Kent Konseyi Başkanı İsmail Önay, Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz ve dernek başkanları katıldı. Dernek başkanlarını kapıda karşılayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, hepsiyle tek tek tokalaştı.

Güzel bir festival olacak

Toplantıda ilk olarak söz alan Manisa Kent Konseyi Başkanı İsmail Önay, Kent Konseyi projelerinden olan Hemşeri Dernekleri Festivali’nin bu yıl 3.’sünü düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, festivale katılacak olan tüm derneklere teşekkür etti. Önay’ın ardından Hemşeri Dernekleri Platformu Dönem Sözcüsü Mustafa Uyumaz söz aldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün büyük destekleriyle başlayan festivalin bu yıl 3.’sünü düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini belirten Uyumaz, “21 derneğimizle beraber çok güzel bir festival Manisalılara sunacağız” dedi.

Festival 2 yılda önemli ses getirdi

Uyumaz’ın ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, festival programıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Hemşeri dernekleri başkanlarıyla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, “3 yıl önce başlattığımız Hemşeri Dernekleri Festivali’nin bu yıl Allah nasip ederse 3.’sünü kutlayacağız. 13 Ekim-17 Ekim tarihleri arasında Manisa’da sosyal hayatı, birlikteliği, Manisa’da bulunan hemşerilerimizin katılımıyla bir kere daha kutlama fırsatı bulacağız. İlk 2 sene gerçekten bu festival, oldukça ses getirmişti. İnşallah bu sene çok daha dolu dolu ve kültürümüzü, geleneklerimizi, illerimizin tanıtımı noktasında etkili olacak diye düşünüyorum” dedi.

Sanatçılar Manisa’ya akın edecek

Festival programının içeriği ile ilgili bilgi de veren Başkan Ergün, “13 Ekim Pazartesi günü saat 19.00 itibariyle festival kortejimiz Ulupark ile Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağız. 19.30’da festival sergilerimizin açılışını yapacağız ve saat 20.00’de derneklerimizin yöresel etkinlikleri olacak. 21.30’da Alişan konseri yapılacak. 14 Ekim Salı günü yine hemşeri derneklerimizin kültürel etkinlikleri ve akşam 21.30’da Suzan Kardeş halk konserimiz var. 15 Ekim Çarşamba günü yine 19.30’da derneklerimizin kültürel etkinlikleri ve 21.30 itibariyle de Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı tarafından halk konseri yapılacak. 16 Ekim Perşembe günü 19.30’da derneklerimizin kültürel etkinlikleri ve akşam 21.30’da Volkan Konak halk konseri yapılacak. 17 Ekim Cuma, yani son günde yine 19.30’da derneklerimizin kültürel etkinlikleri ve 21.30’da da Toygar Işıklı halk konseri gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Hangi dernekler festivalde yer alacak?

Festivale katılan 21 tane derneğin başkanlarına ve yönetimine teşekkür eden Başkan Ergün, “Bu 21 dernek, bazıları birleşmek suretiyle 17 stantla Cumhuriyet Meydanı’nda yerlerini alacaklar. Manisa Büyükşehir Belediyemizin özel bir stantı da yer alacak. Bu sene festivale katılan derneklerimiz Afyonkarahisar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ahlatlılar Dayanışma Kültür Derneği, Akhisar Balıkesirliler Derneği, Akhisar Erzurumlular ve Erzurum’u Sevenler Kültür Derneği, Ardahanlılar Dayanışma Yardımlaşma Kültür Derneği, Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Balıkesirliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Balkanlar Kültür ve Dayanışma Derneği, Bayburtlular Kültür ve Yaşatma Derneği, Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Eskişehir İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kağızman ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği, Kağızmanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Kütahya İlinden Yetişenler Derneği, Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği, Malatyalılar Birlik ve Beraberlik Derneği, Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Manisa Çerkez Derneği, Manisa Gördesliler Derneği, Trabzonlular Derneği, Yuntdağlılar Kültür Dayanışma Yardımlaşma ve Spor Derneği. Bu derneklerimiz festivalde yer alacaklar. Ben bir kere daha kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu festivalde siyaset yok

Katılan derneklerin dışında ilçelerde yer alan 8 derneği daha davet ettiklerini ancak olumlu yanıt alamadıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Biz bu festivali yaparken hiçbir siyasi görüşün söz konusu olmadığını, yalnızca Manisalılık vurgusunu ön plana çıkardığımızı belirtmiştik. Bu 8 derneğin katılmayacağı yönünde dönüş yapması açıkçası beni üzdü. İnşallah bu festivalimiz yine ses getirir. Sağlık, sıhhat, huzur içerisinde inşallah hep birlikte oluruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dernek Başkanları Ne Dedi?

Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Haydar İzci: Biz Manisa’dayız Manisalıyız sloganıyla yola çıkmıştık. Kendi kültürümüzü yaşatırken aynı zamanda Manisa kent kültürüyle de hayatı paylaşmak istiyoruz. Bu çerçevede düzenlenen festivalimize de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün sağ olsun desteklerini yine esirgemediler. Biz de hemşeri dernekleri olarak bu festivalin daha da güzelleşmesi için elimizden gelen fedakârlığı yapacağız. 3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivalimizin, Manisa’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Akhisar Erzurumlular Derneği İrfan Aksoy: Düzenlenen bu festivale ikinci kez katılacağız. Bu dernekleri bir araya getirerek böyle bir birliktelik oluşturan değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Biz bütün derneklerle güzel bir arkadaşlık kurduk. Bu arkadaşlıkla birlikte Manisa’ya da bütün illerimizin kültürlerini getirdik. Geçen sene de güzel bir festival düzenlemiştik. Bu sene daha da güzel olacağını düşünüyoruz.

Malatyalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Erdal Keskin: Bu yıl 3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali’nin geçen yıllardan daha iyi olacağına inanıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Kağızmanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği İdris Öncü: Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın, Hemşeri Dernekleri Platformuna vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Kaffer Hangül: 3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali’ne destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, Manisa’da yaşayan bütün hemşeri derneklerinin birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir mesaj verdiğimizi düşünüyorum. Bunun yanı sıra kültürlerimizin, geleneklerimizin yaşatılmasında da bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tüm Manisalıları da festivalimize davet ediyorum.

Manisa Çerkez Kültür Derneği Rafet Tunçkılıç:3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivalimiz her yıl daha olumlu yönde gelişerek gerçekleşiyor. Geçen yıl gerçekleştirilen festivalimizde de Manisalı vatandaşlarımızdan güzel tepkilerde almıştık. İnşallah bu sene de düzenleyeceğimiz etkinlik daha da güzel olacaktır. Festivalimizin düzenlemesini sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz.

Manisa Gördesliler Derneği Uğur Çağlayan: Bu sene festivale ilk kez katılacağız. İlçemizin kültürel değerlerini Büyükşehirde yaşatmak adına festivalde yer alacağız. Etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.

Manisa Eskişehir İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Recep Kandemir: Bizlerde Manisa’dayız Manisalıyız kavramı içerisinde hayatı burada sürüyoruz. Yapılan bu etkinliklerde dostluk ve barışı esas alan birlikteliği hedefleyen bir çalışma ortamı oluşturduk. Birkaç dernekle başlayan bu çalışmanın, bu gün derneklerin üye mevcutlarıyla birlikte 200 binin üzerinde bir katılım ile olduğunu görüyoruz. İşte tüm kültürlerin birleştiği kentte bu festivalin dostluk ve kardeşliğe çok önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün olmasaydı sanırım bu platform çok sorunlu yaşayacak, belki de bugünlere gelmeyecekti.

Balıkesirliler Derneği İsa Özdemir: 3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivalimiz için Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz. Balıkesirliler Derneği olarak bu festivalin her zaman destekçisiyiz.

Manisa Balkan Dernekleri Mustafa Kader: Festivalin, Manisa’ya çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 35 yıldır Manisa’da Balkanlılar olarak şehrimize ne katkı verdiysek hemşeri derneklerine de aynı katkıyı vereceğiz. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum.

Bitlisliler Derneği Necip Bayram: 3.’sü düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali’ne verdiği emekler için Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum. Farklı kültürlerin Manisa’da buluşması ve bu zenginliği Manisa halkıyla paylaşması çok güzel. Bu çerçevede düzenlenen festivalde de bu güzelliği yaşıyoruz.

Afyonkarahisarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Mehmet Satılmış: Düzenlenen bu festivalden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyorum.

Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Derneği İsmail Kozanoğlu:Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımıza hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin bütün derneklerle biraya geldiği için teşekkür ediyorum. Tüm derneklerin biraya gelerek kendi kültürlerini bir festivalde yaşatmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Kağızman ve Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Cemil Aksoy: Bu birlikteliğin sağlanmasıyla birlikte kendi kültürlerimizi tanıtma imkanları da buluyor aynı zamanda farklı kültürleri de tanıyoruz.

Ardahanlılar Derneği:Etkinliğe ilk kez katılıyoruz. Etkinliğe verdiği katkılar nedeniyle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz.

Trabzonlular Derneği Mustafa Kazaz:Festivalin düzenlenmesinde verdiği katkılardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ediyoruz. Bu kültürel festivalde tüm Manisalılara Trabzon yöresel kültürümüzü tanıtacağız. Tüm Manisalıları festivalimize davet ediyoruz.

Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu