Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
26.10.2023 16:06

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen Manisa’nın Fethinin 710. yılı, Saruhan Bey’i anma ve Fetih Mescidi açılış programına katıldı. Düzenlenen programda konuşan Başkan Ergün,” Açılışı yapılan Fetih Mescidi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Manisa’mızın fethinin 710. yılını kutluyor, Saruhan Beyi ve bizlere bu cennet vatanı miras bırakan başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi sonsuz saygı, rahmet ve minnetle anıyorum ”ifadelerinde bulundu.
Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen Manisa’nın Fethinin 710. yılı, Saruhan Bey’i anma ve Fetih Mescidi açılış programına, Manisa Valisi Enver Ünlü,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ergün Aksoy, Metin Memiş, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları,  Manisa Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda Manisalı katıldı.
Kuran-ı Kerim tilaveti okundu
 Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla devam etti. Programın açılış konuşmasını,  Manisa Birlik Vakfı Manisa Şubesi Başkan Vekili Taha Okan Taniş yaptı. Taniş’in ardından konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, programa katılım gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başladı. Çelik,”Bu hafta son derece önemli bir hafta.  Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir coşkuyla yurdun dört bir yanında kutluyoruz. Manisa için bu haftanın bir başka önemi ise Manisa’nın fethinin 710. yıl dönümü olmasıdır. 25 Ekimi 26 Ekime bağlayan Regaip Kandili gecesinde Manisa’yı fethetmişlerdir. Biz de bugün vefamızı bir ayağımızın geçmişte olduğunu göstermek için Saruhan Bey’in türbesinin başındayız.  Manisa’yı bir Türk ve İslam yurdu kılan tüm geçmişimizi şükranla ve rahmetle anıyoruz” ifadelerinde bulundu. Başkan Çelik’in ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doktor Hasan Akyol bir konuşma gerçekleştirdi. 
 “Manisalılara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum”
Akyol’un ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlayarak konuşmasına başladı. Köklü bir tarihe sahip olan Manisa’da yaşayan insanlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Başkan Ergün,” Manisa’mız, gelişmiş sanayisi ve tarımsal zenginliğiyle ülkemizin gözbebeği şehirleri arasında yer alıyor. Güzel şehrimiz, mitolojik çağlardan Lidyalılara, Saruhanoğulları Beyliğinden Osmanlı’ya ve Cumhuriyet’e kadar önemli eserleri içinde barındıran Şehzadeler Şehridir. Çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’dan, Dünya’yı titreten Kanuni Sultan Süleyman’a kadar Osmanlı İmparatorluğunun önemli padişahları, bu kadim şehirde şehzadelik yapmıştır. Böylesi köklü bir tarihe sahip bu şehre ve bu şehirde yaşayan hemşerilerimize hizmet ediyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan Rabbime şükrediyor, desteklerini her zaman yanımızda hissettiğimiz hemşerilerime de ayrıca teşekkür ediyorum ”dedi.
Anma programlarının önemine değindi
Manisa’nın fethi ve anma programlarının önemine değinen Başkan Ergün, ”Bugün atalarımızın bu toprakları bizim için ve gelecek kuşaklarımız için ebediyen vatan kıldıkları tarihin 710. yıl dönümü. Bundan tam 710 yıl önce büyük Türk Beyi Saruhan Bey Magnezya Kalesi’ni fethederek şehrimizi ebedi Türk vatanı haline getirdi. Manisa’mızın her köşesinde adı yaşayan değerli Manisa tarihçisi merhum Çağatay Uluçay başta olmak üzere, tarihçilerin ortak kanaatlerine göre Manisa’mızın fethi, 26 Ekim 1313 tarihinde bir Regaip Kandili Gecesi'nde gerçekleştirilmiş.  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yılında açılışı yapılacak olan Fetih Mescidi ile Manisa’nın fethi ve anma programlarının atalarımızın hatırasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Bu mirası yaşatan Şehzadeler Belediye Başkanımız Sayın Ömer Faruk Çelik başta olmak üzere, emeği geçen tüm çalışanlarını şahsım ve hemşerilerim adına canı gönülden kutluyorum ”şeklinde konuştu.
Hayırlı olmasını diledi
Üretken belediyecilik anlayışıyla, Manisa’da yaşayan insanlara en güzel hizmetleri sunmanın tek gayesi olduğunu belirten Başkan Ergün,” Ömer Başkanımla 2 dönemdir uyum içerisinde büyük gayret ve özveriyle çalışıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Şehzadelerimizin altyapısıyla, üst yapısıyla, asfaltıyla, otoparklarıyla, meydanlarıyla, prestij caddeleriyle, sokak sağlıklaştırmalarıyla, kavşakları, gençlik merkezleri ve yollarıyla sorunlarından arınmış bir şehir olması için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Üretken Belediyecilik anlayışımızla, bu güzel ve kadim şehre en güzel hizmetleri sunmak tek gayemiz oldu. Çocuklarımızın, gençlerimizin, çiftçimizin, işçimizin, öğrencilerimizin, yaşlılarımızın ve ihtiyaç sahiplerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu duygularla açılışı yapılacak olan Fetih Mescidi’nin hayırlı olmasını diliyorum. Manisa’mızın fethinin 710. yılını kutluyor, Saruhan Beyi ve bizlere bu cennet vatanı miras bırakan başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahraman atalarımızı ve aziz şehitlerimizi sonsuz saygı, rahmet ve minnetle anıyorum ”dedi.
“Gurur ve heyecan yaşıyoruz”
 Program, Manisa Valisi Enver Ünlü’nün konuşmaları ile devam etti. Vali Ünlü, Cumhuriyetin 100. yılını, Türkiye yüzyılının kutlandığı bu anlamlı haftada Manisa’nın da fethinin 710. yılını birlikte kutlamanın gurur ve heyecanının hep birlikte yaşandığını belirtti. Konuşmaların ardından Saruhan Bey türbesi ziyaret edilerek, dua okundu. 
 Fetih Mescidi ibadete açıldı
 Manisa’nın Fethinin 710. yılı ve Saruhan Bey’i anma programının ardından Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve beraberindekiler, Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon çalışması ile tekrar ibadete açılan Fetih Mescidinin açılış programına katıldı. Fetih Mescidinin aslına uygun bir şekilde restore edildiğini belirten Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e mescidin alt bölgesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen prestij cadde düzenlemesi için teşekkür etti. Manisa Valisi Enver Ünlü ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de hayırlı olsun dileklerini paylaştı. Okunan duaların ardından 710 yıl önce 26 Ekim’de Manisa’yı fetheden Saruhan Bey tarafından yaptırılan Fethi Mescidi öğle namazıyla ibadete açıldı.

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu