Merhaba!
Ben sürekli geliştirilmekte olan Manisa Büyükşehir Belediyesinin yapay asistanıyım.
Size her zaman doğru bilgiyi veremeyebilirim ama yine de elimden geleni yapacağım 🙂
Size nasıl yardımcı olabilirim?

Web sitemizi ziyaret ettiğinizde, IP adresiniz otomatik olarak toplanır.
Bu bilgi, güvenlik önlemlerimizi artırmak, hizmet kalitemizi iyileştirmek ve yasal gerekliliklerimizi yerine getirmek için kullanılmaktadır.
IP adresiniz, kimliğinizi doğrudan belirlemek amacıyla değil, güvenliğimizi sağlamak, dolandırıcılığı önlemek ve teknik sorunları gidermek gibi amaçlarla kullanılmaktadır.
Sohbete başladığınız an bu yükümlülüğü kabul etmiş sayılırsınız.
01.03.2024 17:56

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu’ya ait Türk Motiflerinin Yolculuğu Sergisi açıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Başak Bilgili Kalyoncu’nun çalışmalarından oluşan “Türk Motiflerinin Yolculuğu’’ isimli kişisel sergi açıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Fuaye Salonunda gerçekleşen açılışa Manisa Valisi Enver Ünlü,  Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Güzgülü, MHP önceki dönem İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, AK Parti önceki dönem Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, MHP Manisa İl Başkan Yardımcısı Muammer Babuş, Cumhur İttifakı Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Türk Kadınlar Konseyi Kurucu Başkanı Mübeccel Kafkaslı, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Funda Solak, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Yonca Ekmekçi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar katıldı. Protokol üyelerinin katılımı ile serginin açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından Sanatçı Koyuncu, konuklara eserleri hakkında bilgiler verdi. 

35 Eserin Yer Aldığı Sergi, 5 Mart’a Kadar Açık Olacak
Sanatçı Başak Bilgili Kalyoncu, “Akademisyen olarak 2009 dokuz yılında çalışmaya başladık. Şu anda doktoramı yapıyorum. Bu serginin hazırlığı bir yıllık bir süreçten geçti. Çünkü gördüğünüz gibi Selçuklu Osmanlı motiflerini doğrudan aktarım var. Tabii ki Orta Asya'dan itibaren bu izler var.  Bazı motifleri aktarım adına bozmadan direkt, bazıları da  modernizasyon, minimalizm yani çağdaş olarak sunumunu da  kanaviçe tekniğiyle yaptık. İki ayaklı bir sergi aslında. Hem motiflerin tasarımı, çizimi desenlendirilmesi ve boyaması var. Hem de kanaviçe aktarımı var. Gelenekselleşen Türk kadim kültürünün  unutulmaması, geleceğe aktarılması için bir ilham kaynağı. Bu tür şeylerin gündeme getirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sergide 35 eser yer alıyor. 5 Mart’a kadar ziyaretçilerimizi bekliyoruz” diye konuştu. 
 

Previous Next
Diğer Haberler
Sonraki Önceki
Manisa Büyükşehir Belediyesi © 2021 Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu